#5 100 Days of Happiness - Fazwan's 19th Birthday Treat

18.11.14

ok so takleh eksaited sangat kan nak terus cite pasal ipoh getaway kan. kita cite pasal benda lain dulu k (alasan sbb day 2 panjang gila).


so pada 1 nov yg lepas aku bawak fazwan for a birthday treat (technically dia yg drive dan dia yg pilih tempat but anyways) walaupun birthday dia 2 hari lepas tu which is on the 3rd. it was initially for him and anisnad tapi she's not on the mood.

tapi... malam sebelum tu haila mamat ni suka no buat aku sakit jantung tau. eh tetibe emo pastu tak angkat call pastu tetibe terus "takyah la belanja" for no reason. aku dah macam haih mcm nak sepak tau. dah la tgh study esok nak exam. nasib baik lepas exam mood dia baik so tetibe on balik. dan tetibe jua anisnad rasa nak g baskin. dan ke subang ke kita! it was raining heavily and we spent 10 ringgit for a stupid umbrella dah lah tak warna kuning (himym fan alert!) and then i accompanied anisnad to baskin and shopping lipstick.


well, i kinda felt bad for fazwan that day sbb bila dia dah sampai shah alam aku masih lagi kat subang. pastu dia kena amek kitorang kat ktm dan dia komplen jam hmm. kitorang gerak pun dah lambat around 2.30 ptg cemtu. plan nak g vcr tapi rasa mcm lapar so pergi lah podgy & the banker. too bad it was crowded dan tak dpt seats pun pastu sandwich dia mcm overpriced. jadi meredah jam la kita ke vcr.

that place was nice. seriously. cantik sangat. interior design, decoration semua tiptop. specialty dia lebih pada cakes kot sebab dia tak jual pun flavored coffee dan coffee dia tak umph sangat. cakes dia... awesome! i ordered the king sbb i read a lot reviews that suggested that and yes, it is a worthy choice :) dia kek pisang je tapi adakah dia pisang dari syurga ha gitu kemain kau. fazwan ordered black velvet and it was good. ye ha kitorang share kek adoi la sila pertikai (cakap kat alter ego).






ok obviously the last 4 pics are fazwan's aku curi tanpa mintak izin. sila follow beliau di insta @fazwanalif sebab gambar dia cecantik semuanya.

sekian dan saya happy (walaupun agak sedikit kopak tapi kenyang makan kek sahaja). 

2 comments

  1. reading that i feel so jahat. im not in the mood so i cancelled a date?! who do you think you are anisnad?!

    ReplyDelete