#anakanaksastro

19.11.13

 Assalamualaikum.


This should have been posted on Friday tapi internet connection macam haram. And so I’m gonna talk about my angels :)

---

Me: Hani, aku nak best friend la.
Hani: Mana ada best friend dalam dunia ni. Blah blah blah and she started giving me a lecture about best friend.

At that moment, I know that I’ve found the best friends I’ve ever met.

---

Idk how the heaven we started this but I believe it started with Twitter. Me, Zati and Aqil were batchmates back there in TGB meanwhile Hani was from MRSM Langkawi. Two of us (me and Zati) are from the South and the rest are Utagha bak hang.

Lemme start with the eldest among us, Zati.

You can read more about her in this entry. She’s my best friend dari darjah satu, darjah satuuu *sing* Our families know each other and I love the fact that she’s always be here for me, for the rest of us whenever we need her. Cerita lagi panjang kang jadi satu lagi entry pasal dia pulak. Acik sayang Izzati Jun poweber :) Let’s move on to Hani.

Hani is two days older than me. Gemini, we are :) Hani adalah makhluk paling aku takleh nak describe. Accent US tak jadi dia, pelat S yang saja buat-buat, our dream of driving either Mini Cooper or VW Beetle in the future padahal kitorang lesen L pun takdak lagi keh keh, the fact that we come from a rural area (she’s from Baling paling ceruk cane ntah dia cerita) dan banyak lagi. Dan dia tersangat sabar. Dan dia sentiasa ada idea spontan yang ntah pape. Thanks, Hani for Bahagiamu Deritaku pfft. And thanks for understanding us :)

Dan yang paling bongsu among us… *drum roll* Aqila Azemi! I like to call her Qilajemi or Aqil. Aqil tu sebab nak save contact dalam phone pastu number dia dah banyak sangat Aqila Celcom la, Aqila Maxis la, Aqila Umobile la tu yang number Digi save nama dia Aqil. Pastu sebab kitorang berempat ni gila filem KIL kikiki. Aqil adalah yang paling random awesome antara kami. Ada je idea inovatif dia. Rasanya nama #anakanaksastro pun datang dari dia. And how can’t I love her? :) Especially that we always have that instinct of wearing the same colour bila nak pergi kelas alahai -.-

Kenapa #anakanaksastro you might ask, aite? Kitorang macam bajet passionate gila la dalam poetry dan filem wajib tonton kalau jiwa pemuisi ni mesti la AADC. You know how marvelous Rangga and Cinta kan? Dan the performance Cinta delivered that night yang dia senandungkan puisi Rangga yang menang first prize? Aqil selalu parody lagu tu dan kitorang akan gelak our heart out macam orang gila pastu rasa “ahh, we are going to treasure this moment walaupun sehari 48 kali Aqil akan ulang benda sama.”

Insya-Allah we are going to fly to Aussie to further our study in 2015. Jangan main-main, kitorang majoring in Psycho haa. Dan kitorang masing-masing tak score A dalam Physics dalam SPM keh keh keh. K, tak relevan, tahu.

We might know each other for a very short period but I enjoyed every second of it. We might forget each other someday but I just want you guys to know that, I love you guys :)

p/s: They call me Acik. Jangan tanya kenapa.

---

While watching Konsert Akhir #AF2013…

Me: Aku je ke rasa Amira ni pakai langsir? *via text la opkos*
Aqil: Dok aih. Pokok pisang botingkek tingkek.
Zati: Tak la. Saya rasa dia macam ratu rumpai laut.
Hani: Aku tak tengok AF. Tengah tengok Kalau Dah Jodoh Ustaz Kazim Elias.

Variasi bukan kami?

2 comments

  1. dudeeeee, hang dah buat aku senyum sampai langit. thanks so mucho nacho el macho's lair dude. touched. moved. literally

    ReplyDelete