Wordless Wednesday

Wordless Wednesday #21

29.5.13
Dgn Qila. Partner presentation ICT. Masuk balik mode busy. Kbai
Plain random

Dah cakap dah busy.

28.5.13
Right from the start
You were a thief you stole my heart
And I your willing victim
I let you see the parts of me
That weren't all that pretty
And with every touch you fixed them
Now you've been talking in your sleep
Things you never say to me
Tell me that you've had enough
Of our love, our love

Just give me a reason
Just a little bit's enough
Just a second we're not broken just bent
And we can learn to love again
It's in the stars
It's been written in the scars on our hearts
We're not broken just bent
And we can learn to love again

Im sorry I don't understand where all of this is coming from
I thought that we were fine
Oh we had everything
Your head is running wild again
My dear we still have everything
And its all in your mind
Yeah but this is happening
You've been having real bad dreams
Oh oh
You used to lie so close to me
Oh oh
There's nothing more than empty sheets
Between our love, our love, oh our love, our love

Just give me a reason
Just a little bit's enough
Just a second we're not broken just bent
And we can learn to love again
It's in the stars
It's been written in the scars on our hearts
We're not broken just bent
And we can learn to love again

I never stopped
You're still written in the scars on my heart
Your not broken just bent and we can learn to love again

Oh tears ducts and rust
I'll fix it for us
We're collecting dust but our love's enough
You're holding it in
You're pouring a drink
No nothing is as bad as it seems
We'll come clean

Just give me a reason
Just a little bit's enough
Just a second we're not broken just bent
And we can learn to love again
It's in the stars
It's been written in the scars on our hearts
We're not broken just bent
And we can learn to love again


Birunya beta -.-

p/s: Dah cakap dah busy. Ni mmg random tetibe lyrics Just Give Me A Reason. Takdak video, cari sendiri kat Youtube.

pp/s: Tapi ada la tu gambar beta hihi. Lepas presentation ICT. Selasa quiz ICT, Rabu Mid Term ICT, Khamis Test ICT. Lepas test, balik BP yayyyyyyyyyy! ^^
Events mahupun peristiwa yang sewaktu dengan saya

Cuti 5 Hari - Part 3

14.5.13


Assalamualaikum.

K, tetibe ada pulak sedikit, sedikit je *tunjuk jari betul-betul sikit punya* masa senggang untuk menulis. Ceh padahal esok test ngohoho *gelak begitu dengan muka paling tak semenggah*

Ya, ini part 3.

Idk why, tapi aku memang akan buat perangai tiap kali nak balik hostel. Masa kat TGB lagi lah. Aku mesti kena marah sebelum gerak. Lambat packing la, tak packing langsung la, bangun tengah hari la, ada baju tak basuh lagi la, ada baju tak kering lagi la, gigi pecah tetibe kena pergi dentist hari tu jugak la, memang macam-macam perangai la. Dan untuk pulang kembali ke Shah Alam selepas cuti 5 hari itu, aku buat perangai lagi. Undoubtedly.

Setibanya di Batu Pahat Jumaat tu, aku tak dapat nak beli ticket sebab booth Transnasional tutup. K, bukan tutup tapi pekerja dia pergi solat Maghrib. First time sampai dah terlajak Maghrib sebab jam teruk sangat. Pilihan raya ~ Jadi, aku mintak tolong Tiera untuk belikan ticket sebab dia nak turun bandar esok tu. Kira dah settle la ticket tu tapi…

Pagi Sabtu waktu Mama kejut nak Subuh tu, I figured out I’m having my period. Jadi, aku lajakkan tidur. Rupanya Tiera datang rumah nak mintak duit. Tapi aku tak bangun lagi masa tu. Aku bangun pukul 12. DUA BELAS TENGAH HARI! Then aku text dia details tiket bas aku. Dan aku sambung tidur balik. Memang aku bangun semata-mata nak text dia je ==

So lepas tu aku bangun pukul 6. Memang super best la kan sebab macam beruang baru bangun after hibernasi yang sungguh lama. Tetibe tengok phone ada text dari Tiera pukul 4. 2 jam lepas, huaaaaaaa. Dan dia cakap tiket bas pukul 8.30 pagi dah habis. Kalau la aku tak tidur waktu tu, boleh la aku tanya tiket waktu lain ada ke tak. Tapi aku tidur. OH ZATY Y U NO USE YOUR BRAIN?!

Maka, aku buat kerja gila beli tiket hari Isnin sehari sebelum balik. Kebarangkalian untuk tak dapat tiket memang tinggi la. Mesti la semua warga kota berpusu-pusu nak balik kan. Tapi aku tabahkan diri mengheret NUR NABIHAH BINTI AB. HAMID untuk menemani beta yang suka mencari pasal ini untuk membeli tiket di bandar.

And it turned out that Isnin tu, takde bas! Sesuka hati sesedap coklat semasam oren je pakcik bas tu tak nak kerja ye? Hoi, menapak kitorang tunggu tepi jalan besar yang penuh lori treler besar gedabak lalu lalang. Kitorang bukan je makan asap, makan habuk, dedak, dedaunan kering segala benda la yang ada kat tepi jalan besar tu. Setengah jam woi, setengah jam menunggu baru dapat bas Yong Peng-BP.

Sampai kat bus stand, tahniah sungguh lah diucapkan kepada diri ini kerana semua tiket pada hari Selasa dari BP ke Shah Alam telah pun habis dijual melainkan trip tengah malam. Memang aku ni ada guardian angel kat sebelah tolong protect ke mana-mana aku menapak la kan. K, wait. I do have Allah. Tapi saya perempuan yang tak berapa nak perempuan sangat la, jadi masih penting untuk memastikan keselamatan diri terjamin. Dengan hati yang sungguh berat lagi terpaksa dan dipaksa, aku beli tiket BP-TBS.

The lesson I learnt kat sini memang teramatlah banyak. Lagi-lagi bila waktu takde bas nak beli tiket. Memang sabar kena double triple gila la. Dan sabar sekali lagi apabila tiada tiket bas. Dan betapa pentingnya untuk bersyukur dan ingat Tuhan di setiap kesenangan dan kesusahan. Dan adanya sahabat sejati yang menyokong walau dalam apa jua situasi. Biha sangat bersabar waktu tu. Layan je aku padahal waktu tu aku tengah moody disebabkan period, mengantuk sebab kena bangun pagi-pagi di waktu cuti. Dan Biha belanja lunch. Tu memang lagi tambah rasa bersalah yang dah sedia ada menggunung dalam hati la kan. Padahal aku tak beli lagi hadiah birthday dia. Weh tetibe nak menangis T_T

Dan juga, sediakan payung sebelum hujan. Means that kena la bersedia untuk sebarang kemungkinan. Macam tetibe takde tiket bas tu. Should be aku ada la backup plan. Which aku takde ngohoho. And stop being a diva. Kau takyah bajet la kan kau buat perangai ada orang nak layan kau. Kau ingat kau anak raja? Debik diri sendiri di bambam, debush!

Nak tahu apa jadi sepanjang perjalanan BP-TBS? Part 4 yo!
Plain random

Takdak masa haih.

14.5.13
Assalamualaikum.

I owe you so many posts. Tahu. Tapi takdak masa ni. Ahad study sebab Isnin ada quiz. Isnin ada kerja nak kena hantar Selasa. Selasa kena study sebab Rabu ada Test. Ha, lepas Rabu lah baru free. Ampun maaf. Akan terus qadha segala post selepas itu jika tiada aral melintang hihi. Kbye. Sebarkan senyuman dan bahagia eceh optimist pula di hujung post.
Family which is sooo familiar -_-'

Cuti 5 Hari - Part 2.

10.5.13


Assalamualaikum.

Ya, ini Part 2.

Setelah membeli tiket di pagi Jumaat yang hening itu bersama-sama Amira yang pi balik Aloq Setaq, Farahin yang balik Pasir Gudang Johor yo dan Hani orang Baling, pulanglah aku ke Kolej Cemara. Siap packing semua, keluar dgn Tuti and Zati, nak uruskan pasal kerja kat klinik tu. Tapi sayangnya, diorang nak sorang je. Selamat tinggal, alam kerja. Ceh.

Siap solat di Pusat Islam INTEC, aku jalan sorang-sorang pergi bus stand. Aku si loner, hoho. Alahai pathetic gila hidup semua benda nak sorang-sorang. Belajar berdikari yo hidup ni. Bas lambat gila sampai dan lambat jugak sampai Batu Pahat. Gara-gara pilihan raya penentu masa depan negara, katanyaaaaaaa.

Tapi yang sweetnya bila aku balik tu, Ani and Haziq cakap…

“Akak, kau takde lain la. Memang la sebelum ni kau duduk asrama, tapi yang ni lain sangat. Semalam (Khamis la kan sebab aku balik BP Jumaat. Sigh, padahal baru sampai Shah Alam Rabu tu. INTEC, INTEC *geleng kepala*) bila aku balik sekolah, aku ingatkan kau ada kat rumah terbongkang tidur mcm biasa sebab bila aku panggil nama kau, kau tak menyahut. Rupanya kau dah balik Shah Alam.”

“Akak, semalam lepas balik hoki, aku ingatkan nak belanja kau burger mcm hari tu. Tapi kau dah balik.”

Bila aku cerita benda ni kat Anis, my roommate, Anis tanya, apa benda aku buat masa cuti semester tu dengan adik-adik aku sampai diorang boleh rasa lain bila aku takde? Ofc la, on the spot aku tak boleh nak jawab. Otakku lembab, sigh. Tapi bila ingat-ingat balik, remove skru yang dah loose dari kepala otak, boh minyak grease sikit, baru aku sedar memang aku treat diorang berbeza. Aku buat apa aku janji. Aku tak gaduh dengan diorang pun. Diorang bercakap aku dengar. Aku teman diorang pergi mana-mana je. Aku belikan apa yang diorang nak. Aku bagi opinion bila diorang perlu. Aku tak tinggi suara. Aku layan mengada-ngada diorang mcm mana diorang layan garang aku.

No wonder bila aku balik Shah Alam, aku rasa lain. Aku macam… rindu seseorang. Dan seseorang itu adalah family. Yang aku tak pernah pandai nak rindu sepanjang aku berada di TGB. It’s not that aku mmg heartless ke apa, tapi sebelum ni kan aku rapat dgn Nyai. Sungguh la Hlovate kata, sometimes family memang mcm strangers. Tapi insya-Allah, mulai saat ini, tak lagi.

Tunggu Part 3.

p/s: Sedang bersiap ke SOGO. Sale up to 70% off yo!
SCHool = SoCool + Happening

Cuti 5 Hari.

8.5.13
Assalamualaikum.

Jadi bermulalah semester Summer yang baru pada Khamis lepas, 2 Mei selepas cuti yang senang-lenang sejak 22 April. Oleh kerana 1 Mei adalah cuti umum, saya dengan penuh niat jahat dan malasnya mengerah ibu bapa saya untuk menghantar saya ke Shah Alam. Mengenangkan anak mereka yang degil gila bapak ini dan kami juga jarang keluar bersama-sama, mereka pun tunduk setuju setelah gagal menolak idea saya.

Seronok bukan apabila Khamis hari pertama itu cuma ada kelas selama satu jam, dan tiba-tiba pihak pengurusan ADFP INTEC mengumumkan cuti umum sempena PRU13 pada hari Isnin dan Selasa. Dan dengan bermurah hatinya sepanjang short sem ini tiada kelas pada hari Jumaat.

Weh apakah?! Ha, ni yang nak guna bahasa standard anak-anak muda ni. Bapak a, baik takyah suruh students balik doe. Serius kesian gila yang datang dari jauh. Kalau duduk Perlis, berapa lama spend dalam bas? Tiba-tiba ada lagi cuti 5 hari? What the...

Plan aku pulak sepanjang short sem ni nak cari part time job. Sebab duit MARA masuk lepas graduate kot *sarcasm*. Lepas habis kelas, pergi lah cari kerja dengan penuh bersemangat. Alhamdulillah, dapat. Tapi aku nak jugak balikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.

Tanya parents, diorang cakap kalau housemates yg lain balik, balik lah. Takkan lah nak duduk rumah sorang-sorang. Mama cakap kalau tetibe malam tu tidur terlupa nak kunci pintu, tak ke bahaya? Saya kan perempuan, yang nyanyuk hew hew. Dan tiba-tiba semua housematesku pulang kesemuanya. Nak tak nak, aku pulang jua.

Tapi on another side, aku kesian kat parents. Kalaulah Rabu tu aku tak berkeras untuk diorang hantar aku balik Shah Alam, takde la diorang bazirkan banyak duit. Padahal duit tu boleh je guna untuk benda lain. Beli buku adik-adik ke, elaun bulanan aku duduk INTEC ni ke. Dah tak memasal habis kat tol dan duit minyak. Lepas tu another RM50 untuk tiket pergi balik Shah Alam-BP. You, hard-headed Zaty, haish =="



Jadi, itulah pengajarannya, ya sahabat sekalian. Cubalah bertimbang rasa sikit. Mak bapak kau cari duit bukan semata-mata untuk kesenangan kau. Alahai, Zaty. Lagi sebulan 18 tahun dah. Fikir guna akal, bukan guna hati je.

Tunggu Part 2.

SPM Result

2.5.13
Assalamualaikum.

It ain't easy to write again after a month I left this blog. Seriously, every time draft ni terbuka terpampang depan mata, terus rasa mcm blank. Dan saya mmg takde motivasi langsung nak teruskan menulis. Lagi-lagi after SPM result.

My SPM result turned out not as what I expected. Alhamdulillah, Allah gave me what I need. Pernah bukan saya tulis Mama target my A+ ada 7, padahal saya target 6 sahaja? Alhamdulillah, 7A+ 1A 1B+.

Ya, B+ itu membuatkan diri ini tak tentu arah. I cried badly. Memang teruk gila. Masa lepas dapat result nangis, balik rumah nangis, kat INTEC nangis. Entah, rasa mcm tak layak nak terima tahniah daripada semua orang. Rasa mcm dah kecewakan parents.

Dan hari tu I watched Julie and Julia. It's a great film to watch! Melihat kepada betapa passionatenya Julia menulis blog, somehow it makes me feel guilty gila sebab dah abandon blog teramat lama. So here I am kembali mebghiburkan hati semua orang dengan penulisan saya.

Saya akan terus menulis. Insya-Allah :)