Gua pun ada perasaan jugak

Ups and downs.

27.2.13
Assalamualaikum.

Jap, kalau nak marah sbb dah lama tak update, marah lain kali. Sekarang ni seriously tgh sedih dan down. Dan saya memang nak luah kat sini.

So, saya pernah dipuji kerana speech presentation yg cukup baik that I got 9.5/10. Saya juga pernah merasa markah turun disebabkan groupmate yg tak cooperate. Dan saya juga pernah dirasa ditengking dalam kelas di hadapan semua orang oleh lecturer yg sama yg memuji saya. Dan, sungguh saya mmg jenis manusia cepat down. Bukan sebab kena marah dpn semua org. Tapi sebab semua org pandang saya mcm I've done a really big mistake. Really big.

Begini ceritanya. Kitorang semua kena submit an assignment on paragraph writing. So, I submitted it. Ntah kenapa bijak sangat, boleh pulak tak rewrite the cancelled outline of the paragraph. Oh tolonglah buat-buat paham apa yang ingin kuceritakan ini. I was too panic that I forgot to notify the lecturer bout that. Since that very evening ada kelas dia, dan I came to her room and she's not there, submit ptg je la.

Oh bad timing. Dia dah mark assignment kitorg, and some of us gave her a piece of shit. She was really pissed off. Dan tindakanku menghantar outline tersebut seperti menyimbah petrol di atas api yg sedang membara. Great -.- Makanya, merasalah diri ini ditengking di hadapan semua. Tapi memandangkan saya mempunyai kebolehan membuat muka selamba apabila dibebeli, it doesn't matter at all. Tapi bila fikirkan classmates yg pandang semua tu, sungguh saya rasa bersalah.

Jadi, dia lebih tambah marah lepas tu. Sungguh, guilt is all I can think of masa tu. Dan lepas tu, ada gak yg pandang semacam. Oh lagi la rasa down. No, I didn't tell anyone bout this. Tak tahu pulak kenapa nak cerita kat sini. Saya rasa tersangat aaaaaaaaaaa, tak boleh describe. I didn't want to tell anyone, so I tell Him.

Daripada konon kuat tak nak menangis, I cried. I cried really bad. But knowing He would always be with me, somehow buat saya lega. Dan Dia bagi idea pulak tu :) So, lepas habis kelas pukul 12 nnt, nak rushing pergi beli kek for that lecturer. An apology cake. Wish me luck!

Okay, sekarang boleh marah tuan punya blog ni :P
Pictures and videos

Key(s) to Paradise :)

12.2.13
Aaaaaaaaaa, can't help it! Wanna share!


Need not elaborate more, kan? :) Enjoy!
Wordless Wednesday

Wordless Wednesday #19

6.2.13

Gua pun ada perasaan jugak

Tudung.

1.2.13
" Zaty pakai mcm tu tak rumit ke? "

" Eh tak panas ke? Pashmina kan tu? "

" Mmg suka pakai pashmina ke? Ni Malaysia, panas kot. "

" Zaty mcm Minnie Mouse la pakai mcm tu. " This one would be an annoying compliment T.T

Kalau tetibe pakai tudung bawal, " Eh Zaty tak pakai lilit-lilit mcm selalu ke? "

And my answer scheme would be this;

" Panas. Tapi panas neraka sape boleh tahan? As long as kite tahu kite pakai cover depan belakang dan boleh pakai mcm ni masa solat, apedehal panas dunia? "


Err adakah membantu bayangan anda? Yaa, the way Dena Bahrin showed in her tutorial. Pergi search kat Youtube. Tetibe mengantuk dan larat sampai sini je tulis. Ceit, semalam semangat nak menulis panjang-panjang gaya nak berperang. Piiraah ==

p/s: Another exclusive remark would be, " Memang suka pakai tudung bulat eh? " Busuk, we call it selendang la. What century are you living in? ==