Dates.

24.7.12

SAYA MULA PANDAI MAKAN KURMA MASA FORM 5.

K, takyah nak over sangat. Tutup mulut semua. Memang, Zaty mmg teruk pun. It's not like my parents tak ajar bagaimana caranya untuk makan kurma. Tetapi diriku ini sendiri yg tidak mahu mengambil sebarang inisiatif untuk berbuat demikian. Cehh Bahasa Melayu baku.

Ya, like seriously gileww y'allz, mmg tak reti. Eventho cuma choc yg berintikan kurma pun tak makan. Let's say Mama pujuk suruh makan, I would bite and muntah balik. Tak tahu kenapa. Org Johor cakap tak doyan. Ke Jawa? Pfft, who cares?

So, bagaimana pula saya boleh reti makan pula ni? Bagaimana?! Ceh tanda seru mcm penting je. K, my roommates sume suka makan kurma. One of them, Diana mmg ada stok kurma. Her mom would send those kurma to her by courier lagi. Semangattt -.- So, one day, my parents came to see me. Singgah je, since they were from KL, beli kurma untuk Ramadhan. So, they gave me a box. Disebabkan saya mmg tak makan kurma, so saya pun offer la kat org. And they loved it! Ada yg bagi sekali, mintak lagi pulak tu. So, I wondered, kalau lah kurma ni sedap sgt, why don't I give it a shot?

And subhanallah! Mmg Allah ciptakan kurma ni sungguh sedap. Makanan sunnah Nabi pulak tu :) See, the power of sharing. K, post random takde gambar. Assalamualaikum.

p/s : Kurma tu jenama Sajad from Iran. Kbye.

0 comments