Alhamdulillah, Ramadhan lagi :)

22.7.12

Assalamualaikum.

Ngehhh, k, boleh lah marah. Memang lama pun tak update pape. As if ada yang baca... *kesat air mata* Anyway, there are a LOT of great stories I wanna told you. So, to make it short, here's ze list:

1. Alhamdulillah, you can forget my paranoia-ntah-amende punya entry pasal pointer tu. Cos' I managed to attain 3.62 y'allz! Naik 1.0, hee :) Key to success: HARD WORK and DOA. Oh dan juga keberkatan :)
2. And so with that konon success, dapat lah jugak naik pentas untuk Anugerah Penghormatan Pengetua. Oh, 2 kali. Sebab our project SEM, the one I finished with Sya won the first runner-up for Scientific category.
3. K, tetibe lupa nak cerita apa. Blergh -.-

Marilah kita lupakan apa yang telah tercatat di atas. So, you know what month are we celebrating right now? Yes, 10 points for ya! Ramadhan :) This Ramadhan, would be the most awkward I would have ever be in. AAAAAAAAAAAAA, GRAMMAR TERABUR! Oh that's because of the absence of my grandparents, especially my mom's side punya nenek which I called Nyai. We miss her a lot. Oh, I just can't continue. I can't help myself from crying.

However, I'm writing this actually to urge you guys to let this month filled with blessings and good deeds. K, seriously I MUST enroll in kindergarten to fix my grammar. Untuk sebulan ni je, kita tinggalkan sekejap music lagha, kpop Bieber OneD kejadah bagai tu. Switch jap g Rabbani, UNIC, In-Team, Maher Zain, zikir, kan lagi elok? Daripada dok usha awek/pakwe tu, meh tundukkan pandangan and usha apa yang Rasulullah tinggalkan untuk kita dalam Al-Quran. Cukup lah mengumpat dok makan daging sedara sendiri tu. Amek tasbih zikir dapat gak pahala. Online tengah malam Tumblr-ing, Twitter-ing, boleh lah ganti dengan qiamullail yang diisi dgn tahajud, ye dak?

Tangan saya yang menulis ini sepatutnya lebih senang untuk melakukan semua di atas tu. Maka, pesanan ini bukan sahaja untuk kalian malahan untuk saya yang masih lagi jahil mengenai ilmu agama ni. This Ramadhan, I vowed to myself to improve. I wanna find my lost soul. Yg dah jauh melayang sesat ke mana. Sementara syaitan sedang dibelenggu dan hanya nafsu yang menguasai diri, apa salahnya saya dan anda semua melakukan sesuatu yang bermanfaat bukan sahaja untuk diri malahan untuk agama kita, Islam.

So, I leave you guys with this :)



Assalamualaikum :)

0 comments