Semua orang sambut Hari Tua

Adhwa Nadirah :)

30.7.12
HAPPY BIRTHDAY!

P/s: Saya mmg kesuntukan masa :(
Pictures and videos

Ramadhaniyyun

26.7.12
Saya tak ajak awak semua beribadah kerana dah masuk bulan Ramadhan. Saya ajak awak buat baik sempena Ramadhan, semata-mata kerana Allah Taala. Siapa Tuhan kita? Ramadhan atau Allah? :)

Mereka yang beribadah semata-mata pada bulan Ramadhan dipanggil Ramadhaniyyun. Memang lah menghidupkan bulan Ramadhan tersebut tapi kenapa nak beribadah tunggu Ramadhan?



Untuk meminimumkan dosa, let the video talks. Assalamualaikum :)
Plain random

Dates.

24.7.12
SAYA MULA PANDAI MAKAN KURMA MASA FORM 5.

K, takyah nak over sangat. Tutup mulut semua. Memang, Zaty mmg teruk pun. It's not like my parents tak ajar bagaimana caranya untuk makan kurma. Tetapi diriku ini sendiri yg tidak mahu mengambil sebarang inisiatif untuk berbuat demikian. Cehh Bahasa Melayu baku.

Ya, like seriously gileww y'allz, mmg tak reti. Eventho cuma choc yg berintikan kurma pun tak makan. Let's say Mama pujuk suruh makan, I would bite and muntah balik. Tak tahu kenapa. Org Johor cakap tak doyan. Ke Jawa? Pfft, who cares?

So, bagaimana pula saya boleh reti makan pula ni? Bagaimana?! Ceh tanda seru mcm penting je. K, my roommates sume suka makan kurma. One of them, Diana mmg ada stok kurma. Her mom would send those kurma to her by courier lagi. Semangattt -.- So, one day, my parents came to see me. Singgah je, since they were from KL, beli kurma untuk Ramadhan. So, they gave me a box. Disebabkan saya mmg tak makan kurma, so saya pun offer la kat org. And they loved it! Ada yg bagi sekali, mintak lagi pulak tu. So, I wondered, kalau lah kurma ni sedap sgt, why don't I give it a shot?

And subhanallah! Mmg Allah ciptakan kurma ni sungguh sedap. Makanan sunnah Nabi pulak tu :) See, the power of sharing. K, post random takde gambar. Assalamualaikum.

p/s : Kurma tu jenama Sajad from Iran. Kbye.
Pictures and videos

Alhamdulillah, Ramadhan lagi :)

22.7.12
Assalamualaikum.

Ngehhh, k, boleh lah marah. Memang lama pun tak update pape. As if ada yang baca... *kesat air mata* Anyway, there are a LOT of great stories I wanna told you. So, to make it short, here's ze list:

1. Alhamdulillah, you can forget my paranoia-ntah-amende punya entry pasal pointer tu. Cos' I managed to attain 3.62 y'allz! Naik 1.0, hee :) Key to success: HARD WORK and DOA. Oh dan juga keberkatan :)
2. And so with that konon success, dapat lah jugak naik pentas untuk Anugerah Penghormatan Pengetua. Oh, 2 kali. Sebab our project SEM, the one I finished with Sya won the first runner-up for Scientific category.
3. K, tetibe lupa nak cerita apa. Blergh -.-

Marilah kita lupakan apa yang telah tercatat di atas. So, you know what month are we celebrating right now? Yes, 10 points for ya! Ramadhan :) This Ramadhan, would be the most awkward I would have ever be in. AAAAAAAAAAAAA, GRAMMAR TERABUR! Oh that's because of the absence of my grandparents, especially my mom's side punya nenek which I called Nyai. We miss her a lot. Oh, I just can't continue. I can't help myself from crying.

However, I'm writing this actually to urge you guys to let this month filled with blessings and good deeds. K, seriously I MUST enroll in kindergarten to fix my grammar. Untuk sebulan ni je, kita tinggalkan sekejap music lagha, kpop Bieber OneD kejadah bagai tu. Switch jap g Rabbani, UNIC, In-Team, Maher Zain, zikir, kan lagi elok? Daripada dok usha awek/pakwe tu, meh tundukkan pandangan and usha apa yang Rasulullah tinggalkan untuk kita dalam Al-Quran. Cukup lah mengumpat dok makan daging sedara sendiri tu. Amek tasbih zikir dapat gak pahala. Online tengah malam Tumblr-ing, Twitter-ing, boleh lah ganti dengan qiamullail yang diisi dgn tahajud, ye dak?

Tangan saya yang menulis ini sepatutnya lebih senang untuk melakukan semua di atas tu. Maka, pesanan ini bukan sahaja untuk kalian malahan untuk saya yang masih lagi jahil mengenai ilmu agama ni. This Ramadhan, I vowed to myself to improve. I wanna find my lost soul. Yg dah jauh melayang sesat ke mana. Sementara syaitan sedang dibelenggu dan hanya nafsu yang menguasai diri, apa salahnya saya dan anda semua melakukan sesuatu yang bermanfaat bukan sahaja untuk diri malahan untuk agama kita, Islam.

So, I leave you guys with this :)



Assalamualaikum :)
Pictures and videos

Kumbang?

8.7.12


Cenggini lah hidup budak asrama. Video dah 2 bulan baru nak letak kat blog. Outdated T_T However, video ni comel :) Just sharing. Enjoy your Sunday!