Allah gave you answers already.

7.6.12

K, if you are reading this on my blog page, tak guna Google Reader ke hape, tgk post sebelum ni. Pathetic kan? Aku memang cenggitu. Pelik semacam padahal result exam sem je pun. MEMANG JE PUNNN. K, chillax! Masih ada masa utk berdoa. Baidewehhh, Allah gave you answers already :)

Baiklah, saya mmg jenis perempuan imsoniac. K, TAKYAH ADA PERKATAAN PEREMPUAN TERSELIT DI SITU PUN ORANG PAHAM == K, sebenarnya ter-caps lock tadi. Woi amende ni melalut bila nak sampai the exact point ni? K, serius. Pehal sehh byk kkkkkkkkkkkkkk di perenggan ini? Maaf terbazirkan masa. Marilah kita start over a new perenggan. K? K, should vanish the kkkkkkkkkkkkkkkkkkk.

Mcm ni. Weh bapak pelik takde kkkkkkkkkkkkkk. Saya seorang yg insomniac. Untuk tidur sebelum 1 AM is very hard. Jadi ntah mcm mana saya telah pun melazimi stay up. Sebelum masuk asrama lagi dah stay up. Waktu tu lah siapkan sume homework. Jadi kat maktab dah terbiasa dah stay up bagai ni. Tak stay up mmg tak sah.

Yes, eventho waktu exam. So bad habit. Mmg tak elok. The night before exam JANGAN stay up! Sepatutnya kau study awal-awal. Jadi bila dah nak exam tinggal refresh je. Takyah stay up tapi bangun pagi dlm pukul 3, 4 pagi cenggitu. Serius ni. Mmg kena amalkan this tips sebab dah terbukti.

UPSS 2, Sejarah. 3 bab masuk. I read those three chapters with Asma petang sehari before exam. Malam tak stay up. Bangun pagi pukul 4 baca balik. Dannn alhamdulillah 90 A+ :) Exam sem hari tu, stay up gila-gila utk Chem, Physics, Add Maths. Dan it turned out the hardest papers I've ever took. Terbukti gila k sebab Chem 58. Takyah imagine Physics Add Maths jadi apa, kalau tak mood down balik.

Dan yg paling dibanggakan exam sem baru ni is of course, Akaun. UPSS 2, 48 D. Exam sem Form 4, 58 C+. See how bad? Mmg teruk sangat sampai dah rasa give up siap buang jauh-jauh impian nak tubuhkan firma audit sendiri cehh. Dan I did it this time. Study awal-awal. Oleh sbb exam pagi tu start pukul 9.30 pagi, ada masa study dari pukul 7 pagi. Sama je lah kalau bangun pagi before Subuh. Dannn alhamdulillah 90 A+ :)

So here is a note to myself and you, Allah dah bagi dah jawapan awal-awal. Just revise balik je, munasabah diri sangat penting. Instead of membengkakkan mata menangis air mata darah tak guna nak buat apa, right? Sebelum ni I thought staying up is good and helping, tapi rupanya tak. Untuk siapkan homework mungkin. Tapi untuk exam, A BIG NO.

So here it is. Tips belajar daripada Nur Musfirah Izzati utuk pembaca blog yang disayangi. Ditaja oleh... Nur Musfirah Izzati sendiri. Pathetic much T_____________T

0 comments