Wordless Wednesday

Wordless Wednesday #14

27.6.12
Events mahupun peristiwa yang sewaktu dengan saya

Do you know what day is today?

20.6.12

No, I don't *buat muka selenga malas nak layan

Hello, this is the third year of the existence of this blog. Tak tahu ke? Ceit, berterabur English aku. However, Happy Birthday, blog! :D

K, I know lately mmg takde masa nak update blog. Tahun ni nak amek SPM, k. Dan stay kat asrama memaaaaaaaaang boleh selalu update blog. Oh, how I wish T_T Betul, saya ni jenis lembap sikit buat kerja. I would finish my time termenung fikir pasal ntah pape. Tu yg byk wasting time kat situ. So byk lah kerja tergendala. Then baru terperasan due date dah dekat. Lepas tu kelam kabut. Lepas tu tetibe rajin bajet workaholic tak sempat nak g library post entry baru. See, I am very the busy <-- Alasan semataaa.

But I'm pretty sure I can handle all the tense, the pressure. Insya-Allah :) I believe in Allah, I believe in everything I do. So I am confident SPM nnt mesti boleh punya straight As! Mom expected me to get at least 7A+s. Gue target 6 je, mak. Mana nak cekau lah lagi satu A+ tu? Kalaulah... kalaulah boleh beli kat kedai runcit mamak depan rumah T_T

See, blog. You're with me masa merana putus cinta dgn Fizi dulu, cuti sakit sebulan lebih lepas operation lutut, couple balik dgn Fizi, gembira dapat 8A PMR, dilema nak stay kat Sains Johor or pindah TGB dan sampai sekarang. Nak amek SPM dah ni. See how old are us? Yes, saaaaangat -.-

Thanks for your support, readers! <-- Bajet ada readers haha. Kalau takde korg, tak merasa pegang cek Nuffnang :) Saaaaaaaaaaaaaaaaaayang korg! Saaaaaaaaaaaaaaaayang blog! :D

HAPPY 3RD BIRTHDAY, BLOG!
Pictures and videos

TAK PAYAH!

15.6.12


" Ooo... Tak payah main gitar :) "

Haha comel je Najwa :) K, randommmmmmmm.
Wordless Wednesday

Wordless Wednesday #13

13.6.12
Topaz 3 :)
Events mahupun peristiwa yang sewaktu dengan saya

Seventeen.

10.6.12
So, last Friday was my birthday. Alhamdulillah, I'm now 17! Dah besar panjang, dah tak boleh nak childish bagai dah. Thanks pada yg wish, I appreciate those. Ngehehe, saja je hide birthday. Nak tengok sape yg ingat. FB rupanya bestpreng sejati tolong ingatkan sume birthday. Ma, nak kahwin boleh? :B

And we had a BBQ at Biha's house. Eventho tak ramai datang, but it was a blast! Mana taknya, Ain yang sepatutnya kena berkampung kat UKM siapkan research balik jugak! K, lupakan la bestpreng poreber tak ingat, tak wish, tak datang pun. Dah ada yg sorg ni pun cukup lah :) Eh mana ada sorg. Yg lain yg bertungkus-lumus tu lg lah, may Allah repay your kindness. Lagi-lagi Biha dan sekutunya. Cik Pah tu ha, memerap ayam berapa lama. My parents pun tak terfikir nak celebrate bagai ni. Mak org lain pulak yg terfikir haha.

Yeay, ayam!

Dah lah tak membantu. Datang-datang terus memekak lepas tu makan.

Orang-orang kuat!

Also celebrating Najiha's birthday, which is tomorrow! :D

Tu diaaa budak KL!

Alhamdulillah, syukur sgt pada Allah. Takde dpt hadiah fancy bagai. Biggest gift of all, EURO 2012. Haha not. Mom gave me a MP3. Dengan pesanan " Lepas ni kalau kawan-kawan kau cakap bukan-bukan pasal kau, kau dah tak dengar dah ". How can't I love her? :)

Iloveyou, family. Iloveyou, friends. Iloveyou, Allah :)
SCHool = SoCool + Happening

Allah gave you answers already.

7.6.12
K, if you are reading this on my blog page, tak guna Google Reader ke hape, tgk post sebelum ni. Pathetic kan? Aku memang cenggitu. Pelik semacam padahal result exam sem je pun. MEMANG JE PUNNN. K, chillax! Masih ada masa utk berdoa. Baidewehhh, Allah gave you answers already :)

Baiklah, saya mmg jenis perempuan imsoniac. K, TAKYAH ADA PERKATAAN PEREMPUAN TERSELIT DI SITU PUN ORANG PAHAM == K, sebenarnya ter-caps lock tadi. Woi amende ni melalut bila nak sampai the exact point ni? K, serius. Pehal sehh byk kkkkkkkkkkkkkk di perenggan ini? Maaf terbazirkan masa. Marilah kita start over a new perenggan. K? K, should vanish the kkkkkkkkkkkkkkkkkkk.

Mcm ni. Weh bapak pelik takde kkkkkkkkkkkkkk. Saya seorang yg insomniac. Untuk tidur sebelum 1 AM is very hard. Jadi ntah mcm mana saya telah pun melazimi stay up. Sebelum masuk asrama lagi dah stay up. Waktu tu lah siapkan sume homework. Jadi kat maktab dah terbiasa dah stay up bagai ni. Tak stay up mmg tak sah.

Yes, eventho waktu exam. So bad habit. Mmg tak elok. The night before exam JANGAN stay up! Sepatutnya kau study awal-awal. Jadi bila dah nak exam tinggal refresh je. Takyah stay up tapi bangun pagi dlm pukul 3, 4 pagi cenggitu. Serius ni. Mmg kena amalkan this tips sebab dah terbukti.

UPSS 2, Sejarah. 3 bab masuk. I read those three chapters with Asma petang sehari before exam. Malam tak stay up. Bangun pagi pukul 4 baca balik. Dannn alhamdulillah 90 A+ :) Exam sem hari tu, stay up gila-gila utk Chem, Physics, Add Maths. Dan it turned out the hardest papers I've ever took. Terbukti gila k sebab Chem 58. Takyah imagine Physics Add Maths jadi apa, kalau tak mood down balik.

Dan yg paling dibanggakan exam sem baru ni is of course, Akaun. UPSS 2, 48 D. Exam sem Form 4, 58 C+. See how bad? Mmg teruk sangat sampai dah rasa give up siap buang jauh-jauh impian nak tubuhkan firma audit sendiri cehh. Dan I did it this time. Study awal-awal. Oleh sbb exam pagi tu start pukul 9.30 pagi, ada masa study dari pukul 7 pagi. Sama je lah kalau bangun pagi before Subuh. Dannn alhamdulillah 90 A+ :)

So here is a note to myself and you, Allah dah bagi dah jawapan awal-awal. Just revise balik je, munasabah diri sangat penting. Instead of membengkakkan mata menangis air mata darah tak guna nak buat apa, right? Sebelum ni I thought staying up is good and helping, tapi rupanya tak. Untuk siapkan homework mungkin. Tapi untuk exam, A BIG NO.

So here it is. Tips belajar daripada Nur Musfirah Izzati utuk pembaca blog yang disayangi. Ditaja oleh... Nur Musfirah Izzati sendiri. Pathetic much T_____________T
Gua pun ada perasaan jugak

Am too paranoid.

5.6.12
Ya, sehingga begitu sekali keparanoidan diriku yang poyo ini -.- Sungguh memang paranoid. Kau gila ke tak paranoid? Sumpah exam kali ni sangat main-main. K salah. Semester kali ni mmg main-main. Sangat tak fokus dalam kelas, luar kelas, dahulukan benda remeh-temeh selain homework dan akademik. Too busy.

Dan nak tahu kenapa aku paranoid sangat? Ketahuilah bahawa aku mmg anak yg tak guna sbb tak reti masak, selalu sepahkan rumah, degil, keras kepala, sungguh tak pembersih, tak sopan depan org tua, clumsy, ikut kepala sendiri, banyak bazirkan duit dan segala-galanya yg negatif kau boleh bagi kat aku.

Tapi semua side negatif yg tak guna tu parents aku tak pandang sbb bila exam, I'm gonna make sure I'll make them proud. Takkan ada scene parents gue mengalirkan air mata merayu-rayu supaya aku belajar pandai-pandai apa sume like my friends have experienced and told me. Sebab aku tahu aku boleh buat. Aku akan pastikan diorg tak malu bila jiran tetangga saudara mara sahabat handai rakan dan taulan bertanya " Result anak kau berapa? "

K, eventho my parents jenis tak menunjuk, parents paling merendah diri I've ever met. And they are mine :) Takdenya bila result aku best mak bapak aku nak peluk cium aku nangis gembira sume, TAKDE. Tapi aku tahu diorang happy bila diorang takdenya nak tergagap jawab soalan cepumas di atas.

So, bila result kali ni kemungkinan tak dpt 3.5, atau pun mungkin 3.0 tak lepas, kau agak apa yg aku rasa? Aku rasa sungguh seperti anak yg tak berguna. Sebab aku nak buat mak bapak aku bangga dgn cara apa lagi? Tell me!

K, I'm out.

Siap tweet bagai ==