Girls Day Out!

16.4.12

Apakah lagi yg mampu membuatkan saya panik secara tiba-tiba selain daripada terlambat bangun di pagi hari selambat (ganti seawal) 6.35 pagi padahal kena clear blok pukul 6.50 pagi dengan tanpa sebarang persiapan tak gosok uniform sekolah tak kemas buku sekolah tak kemas katil tak mandi lagi of course (!) ? Apa? Apa lagi? Haruslah apabila Myra tetibe menyampaikan khabar berita Sera merajuk!

Dah tu bila dok pujuk, dia boleh hantar text message yg panjang dia lebih dari 4 page sampai jadi MMS dah haha. Dah, that's it. I thought that SAM will end. Ye lah, sejak masuk TGB, for sure lah takde byk masa nak diluangkan. Bukan all the time pun berkepit dgn phone. FB? Lagi lah. Mmg ada pun lubuk internet kalau ada sebijik je PC yg tak block FB.

Tetibe masa siap-siap Sera text, " Korg nak g mana? Aku nak keluar dgn ___________ (insert boyfriend's name here) ni. Nak g sekali? " Dah tu yg drama merajuk tanak reply text tanak angkat phone call tu amende? Amende?! Cuba terangkan bak aku paham.

Maka lepas Zuhur, kitorg pun gerak lah ke Bandar. To the Square One! Nak tgk Titanic 3D! Had our lunch at McD. Lepas kempunan nak Oreo McFlurry :) Then tetibe bila g cinema, salah time daaaa. Ingatkan 4.40 ptg, rupanya pukul 7. Bye bye, Titanic 3D :( Shoes hunting, baby! Bought 2 pairs; kasut g sekolah and kasut prep yg tetibe kopak serentak mcm berjanji pula menyusahkan tuannya memakai selipar jamban ke sana ke mari.

We finally opted to watch Mirror Mirror. Boleh lah kot, not bad. Jalan cerita kreatif, cuma kengkadang mcm meleret gak. First time k mengantuk dan tertidur dlm panggung. Everything mmg okay, except the last part yg tetibe Snow White menyanyi " I believe I believe I believe bla bla LOVE " dalam irama Bollywood. Seriously LOL habis.

Then mcm gigih gak lah g BP Mall sbb nak balik dgn mak Myra. Tetibe kitorg sampai BP Mall, mak dia g Square One pulek. Apa pun tak bolehh <-- tetibe. So we went to Popular which I purchased 21 Rahsia Fasih Berbahasa Inggeris by Coach Ridz & Coach Sha and had our dinner. Myra belanja yeay! Dah, lps tu balik.

Masih menyempat :D

Yg kat tgh tu dah mcm chimpanzi dah, kesian == Bawak virus Zoo agaknya -.-

Tetibe nur kasih memancar ke arahku seorang. Sesuai lah tu Tiz Zaqyah dgn awak, Zaty.

The proud SAMs :)


K, mcm mengarut tetibe nak share tp serius dah lama gila tak cerita pasal SAM. The last time we went out together pun... k, couldn't recall. See! Cakap dah mmg lama gila punnn. Err I should finish my homework by now. Bye :) Oh SAM, takmo gaduh-gaduh lagi k lepas ni?

p/s: SAM stands for Sweety Angel Mania. We were kinda rempit back then kbyezzzzz.

0 comments