Obsessions

Es. Pi. Em.

30.1.12
Sijil Pelajaran Malaysia,

Saya Perlu Masa!

Sincerely,
Pelajar MRSM.



I'll promise myself I'll receive this result. March 2013, Insya-Allah :)
Obsessions

Long Distance.

27.1.12


Watched that? Cried already? Not yet? Watch again lah, you!

Yes, I admit that when I clicked the link to see the video, I intended to watch something that is so cheesy. How a girl and a boy managed to survive a LDR. Ditambah lagi dengan those first scenes where the guy mcm kemaruk gila skype dgn perempuan tu. Cett, cerita biasa je ni.

But, I was wrong. The " long distance " they're emphasizing isn't the one I'm thinking of. Bukan jarak berbatu jauhnya, tapi jarak 2 hati yg mmg akan jauh. Till forever. They won't be reunited. For sure. Dah perempuan tu mati kan. Well, I didn't expect the other party will be gone forever in this LDR.

Okay, let's get back to the point. I'm not posting this to tell you bout love story ke apa. What I'm trying to tell ya now is hablumminallah. Kenapa hablumminallah? Sebab hablumminallah tu kadang-kadang lagi susah nak jaga compared to hablumminannas. Padahal Allah tu Tuhan kita. The one that should be closer to us.

Why do I choose this video? Sbb nak attract korg utk baca this so-gonna-be long entry ni sampai habis? Tak. Tapi silakan. Sbb nak relate la. Sebut pasal LDR, one must think of sorg kat tempat ni, sorg lagi kat tempat tu. Duduk jauh-jauh. Contact jarang-jarang.

Long distance. Cane jarak kita dgn Allah? Jauh? Dekat? Kita fikir balik. Wisely.
The operation, 50-50 chance. Hidayah tu, Allah dah bagi dah kat sume. Terpulang kat kite je sama ada nak amek ke tak. Let's say, ada sebatang pokok rambutan in your housing area. Pokok tu pokok wakaf dan kau tahu. One day, pokok tu berbuah. Banyak sgt. Tapi kau ragu-ragu nak amek. And at the end, kau lepaskan peluang utk menikmati buah rambutan yg masak ranum tu. Dah lah takyah kait, dia dah jatuh kat tanah pun kau tanak amek.
The way the guy values all the videos, watches them whenever he feels lonely. Fikir balik ibadah kita. Byk tak payah cakap. Sendiri tahu. The question is, kita jumpa, menghadap Allah tu bila rasa sunyi, rasa bosan, rasa susah je ke? Bila rasa senang, masih ke kita ingat Allah? Masih berzikir menyebut kalimah suci? Refer Surah Yunus, 10:12.
All those videos that keeps the guy a company. He feels joy whenever he watches them. Allah dah bagi kita hiburan yang paling menenangkan dalam dunia. Al-Quran. Kita buka tiap-tiap hari? Kita baca tak?

Wallahu'alam.
Plain random

Great -.-

27.1.12
World's most awful feeling ;


Mendarat guna bontot time lompat jauh.

Bila last sekali lompat jauh dengan penuh bersemangat? Form 1. Form 1, ohkay! Sekarang ni dah Form 5. Damn, knee injury! Dah lah lepas tu kena lari 800 m. Weh! Gue bukan long distance runner. I sprinter, y'allz. Makanya, lepas tu, saya, Nur Musfirah Izzati muntah. Muntah dengan sangat banyak, saya rasa 1 bar coklat Cadbury yang saya makan sebelum lari konon nak tambah tenaga tu tak sempat nak digest dah kena paksa keluar ikut tekak.

Lepas muntah, tetibe badan rasa ringan. Nak lari 100 m. Tapi masa tu sume budak Petronas dah lari. Takkan tak memasal gua nak lari sorang-sorang. Masalah gila T_T

Oh btw, saya online kat library ni. Crush saya ada kat belakang saya pakai baju Melayu hitam haha. Kbye.
Wordless Wednesday

Wordless Wednesday #9

25.1.12
The reason why saya ponteng hari ni. Going back to maktab this evening wee. Damn lah sume MRSM students kena balik semalam. Okay, tak baik mencarut. Astaghfirullah. Kbye.
Gua pun ada perasaan jugak

In The 7th Heaven.

23.1.12
Pernah tak kau rasa macam weh bahagia gila ntah tak memasal? Okay, not a good intro bila dah sebulan tak update padahal sume readers bengang je dengan kau. Nanti eh cerita dan tebus 36575 entri atas ketidakadaan beta di blog ini. Nak cerita pasal ni dulu!

Okay, cenggini. Masa tu tgh online kat Facebook. Tukar balik default picture FB haha gedik. Then buka lah profile sendiri untuk melihat perkembangan semasa beta <-- bajet retiss feymes. Lepas tu tgk dkt list friends tu...

Dia kat atas sekali. Okay. Tak excited pun sebenarnya. Sebab dah lama tak contact. So perasaan cinta semakin pudar *muntah hijau*. Terlintas lah dalam hati nak stalk profile dia *gosok-gosok tangan buat muka evil*. Then of course, I went to his profile...

Dan arghhhh! Pengsan terus! Profile titeww pun kat top jugak! Terharu mak, nyahh! Bukankah itu jodoh? Lepas tu mcm gedik sikit konon nak wall dia lah kan, tapi sedar diri ini masih seorang perempuan Melayu yg mengekalkan ciri-ciri Timur. Maka cancel lah. Sedih tapi demi menyelamatkan maruah, beta sanggup.

Lepas tu, online lagi. Boring. Tetibe dia open chat! Pengsan lagi!

Okay, dah. Tu je cerita dia. Tapi macam tergedik pulak dah tertaip then dah terpost. Kbye.