Obsessions

Wordless Wednesday #8

21.12.11
Back in 2009. Yuna tgh record video dgn band dia :)
Pictures and videos

I'm younger, yeay!

20.12.11
I did this way back when I was 14. And my approximate age for that picture above is 11? Haha dan sekarang saya dah 16 tahun and so my approximate age is 13 la? Oh I look younger yaww LOL :P

Biasa lah, post mengarut, hee.
Gua pun ada perasaan jugak

Gotta change for the better...

19.12.11
While I was surfing the Internet and wondering amende lagi aku nak update ni, blog dah mcm tandus je. Kalau tak update sekarang, bila lagi? Dah lah cuti tinggal 2 minggu. Nak siapkan SEM lagi, homework lagi. Dah lah aku langsung tak sentuh homework lps dpt result. Ish ish, poning kepalo den eh.

Ok let's drop that subject. Then gue pun buka lah Google Reader dan terbaca lah latest entry Kak Nisa Kay ni --> MasyaAllah bergenang air mata aku tengok video ni... Dan bagi seorg perempuan hati tisu seperti saya ni, jgn cakap bergenang, melimpah ruah banjir dah Johor *tetibee. Oh jap, nah video heart-touching, tears-dropping tuuu;



Oh buat masa ni gue tanak tgk video ni lagi. Tatau lah berapa liter lagi air mata yang akan ditumpahkan tsk tsk. Tapi tapi apa kena mengena " Gotta change for the better... " dgn video proposal?

Meh sini nak cerita. Jgn tipu lah kan. Sume perempuan yg menangis ke tersengih ke tergelak ke tengok video tu mesti ada rasa nak lelaki buat mcm tu jugak kat korg kan? Never give up utk dptkan korg tapi dgn cara yg sah. Melalui parents, those yg lagi kenal korg luar dalam dari kecik sampai besar.

Tapi bila fikir balik, cukup hebatkah kita nak dikurniakan pasangan mcm tu? Takyah pergi jauh lah nak fikir ibadat apa sume, cuba tgk penampilan diri sendiri ha. Kata muslimah pakai tudung apa sume, tapi tudung tak pernak mematuhi piawaian dan garis panduan Islam. Kalau pun labuh sampai dada, pakai baju fit sampai nampak shape body. Apa tu? <--- Cakap dgn diri sendiri.

" Perempuan-perempuan yang keji untuk laki-laki yang keji, dan laki-laki yang keji untuk perempuan-perempuan yang keji (pula), sedangkan perempuan-perempuan yang baik untuk laki-laki yg baik, dan laki-laki yg baik utk perempuan-perempuan yg baik (pula). Mereka itu bersih dari apa yg dituduhkan org. Mereka memperoleh ampunan dan rezeki yg mulia (surga) " - (26 : Surah An-Nur)

Rasanya kenapa Allah sebut " keji " dulu sebalum " baik "? Dunia zaman sekarang ni lebih byk dipenuhi oleh manusia yg keji daripada baik kan? Sebab tu lah saya nak berubah. Sampai bila nak mintak je lelaki yg baik utk membimbing kita ke Jannah kalau dari sekarang kita tak berusaha ke arah yg lebih baik? Kau baik, Insya-Allah laki kau pun baik. Faham? :)

As for the example lah kan, Kak Dena tu mmg contoh terbaik muslimah yg patut dicontohi. Pakai tudung tutup depan belakang. Baju sume stok longgar je. Ha, tudung siap tutup dagu tahu. Dari pandangan luar lah sbb saya tak kenal dia betul-betul. Mcm tu jgk lah org yg kita tak kenal akan judge kita. Diorg tgk luar sbb yg kenal luar dalam kita cuma Allah, family dan certain people je pun. Kan?

Bila saya nak pakai tudung tutup dada tutup bahagian belakang apa sume? Bila saya nak tinggalkan baju dan seluar ketat tu? Bila saya nak ubah attitude saya jadi lebih baik rajin dan sopan? Bila saya nak cukup solat 5 waktu sehari semalam? Bila saya nak tinggalkan aktiviti-aktiviti lagha sume ni? And here it is...

BILA SAYA BOLEH JADI MUSLIMAH YG SEMPURNA?

Ya, saya tahu. Jawapannya ada pada saya sendiri. Kalau bukan sekarang jugak saya berusaha dan berdoa, bila lagi? Ya, jgn tahu nak mintak je tapi tanak usaha, tanak doa. Dan jgn nak berdoa bila ada problem or bila nak request for something miracle je. Tiap-tiap hari kena doa, all the time. Awak-awak sume yg baca blog ni pun tlg doakan eh? Thanks

Dan kita akhiri post insaf yg panjang berjela ini dgn gambar tunang Kak Dena. Semoga berbahagia dgn tunang sehingga ke Jannah. Amin :)

Oh, Kak Dena, mintak izin guna gambar hee (Y)
Events mahupun peristiwa yang sewaktu dengan saya

Newborn aww :)

16.12.11
Oh hai, Assalamualaikum :) Just wanna share some happy news with y'all! Gue dah dapat anak sedare baruuu! :D

Tak, dia baru je berusia 3 hari tapi tatau lah den kenapa dia dah besar gedang mcm ni.

Alolololo omey omey! Dah pandai posing ecehh. Oh btw, nama dia Raudhah Sofiyya :)


Okay, dah, tu je. I'm soooooooooooooooo happy, overjoyed, delightful with the born of this pretty niece of mine. Love you guys!
Gua pun ada perasaan jugak

Tu diaaa, mai dah!

16.12.11
Ketika gua menulis ni, ya, mood gua tgh tak berapa nak baik. Bukan sebab menstruasi sbb menstruasi gua lambat pfft. Gua tgh emosi sbb Mr. Defender tacing melebih. Dan gua pun tak faham apasal dia tak contact gua. Adakah ini rindu? LOL.

Dan abaikan perenggan di atas. Anggap je gua tersalah complete draft. Okay? Ni ha, nak promote lagi sorg vlogger/youtuber/blogger. Weh serious AKAK suka gila kat dia ni weh! Dah lah lawa, comel, sempoi pulak tu. Then then dia amek TESL. Mmg tabik spring lahhh! Jap, nah satu video dia;


OMEY GILAAAAAAAAAAAAAA! Paling epic lah time "Kalau kucing ni mati?" "Cinta kita pun mati" #usaprambut Me want Mr. Defender *tetibee Layan je lah perempuan desperate-ada-org-nak-suka-dia-balik-padahal-diri-tak-semenggah-mana-pun-forever-alone ni. Oh dan lagi satu;


"MAMAMAMAMAMAMAMAMAMAMAMAMAMAMAMAMA!" Ngehehe, bapak annoying tapi sumpah comel derr. Kau tengok sampai habis dulu.

Perasan tak vlogger sume mcm mostly from utara, kan? Except Maria Elena lah. Jap, dia asal mana? Gue pun tatau, heh. Anwar Hadi Kedah, Matluthfi err Kedah (?), Aiman Azlan okay gua tatau dia asal mana haha. Dan Shaz Lyn ni pun Penang. GO UTARA! (For vlogging lah, hee.)

Okay, nak sambung layan blues. Ciao!
Wordless Wednesday

Wordless Wednesday #7

14.12.11
Ni, cakap ni kerja siapa?! Like seriously, menyirap haa. Kalau keywords lucah, Najwa Latif dan kakaknya or whatsoever gua masih boleh terima. Ni tetibe terang-terangan kau type " izzati-fazwan ", whoa! Ni tak lain, 416 kan? Mengaku cepat sebelum beta murkaaa!
Events mahupun peristiwa yang sewaktu dengan saya

Setahun yg lalu...

12.12.11
http://zatyzatyzaty.blogspot.com/2010/12/this-is-so-not-good.html

I'm just being gedik y'all, ngehehe! *lempang diri sendiri bertubi-tubi
Gua pun ada perasaan jugak

Crush #1

11.12.11
Okay, ni bukan nak cerita pasal Mr. Defender or whatsoever ke hape. Ni nak cerita pasal sorg mmt yg ada crush kat gua. Berapa kali dah dia bagi hint, berapa kali dah dia confess. Yeah, confess. Big word there; CONFESS. Gue pun tak pernah lagi confess kat Mr. Defender pfft -.-

And the story goes like this. Gue ada sorg kawan, Ariff. Last year, dia pergi audition (?) ke pemilihan yg I-don't-give-a-damn-'bout-that pun for RMC slash MTD. Masa tu, dia pun kenal lah dgn sorg mmt Kluang, si A, yg minat gue ni. Satu ptg, dia pergi amek handphone Ariff, ntahamende dia cari, dan dia pun dpt la number gue. Since then, kitorg pun contact sampai lah hari ni. Eceh hari ni. Okay lah, till present.

Idk what's wrong 'bout him, tp dia tak pernah jemu text gue eventho gue tak reply. Pagi, no reply. Ptg, cuba lagi. Still no reply. Mlm, tak putus asa. Almost everyday mcm tu.

Gue bukannya kejam. Okay, sikit lah kot. Gue mmg nak reply tapi gue tatau nak reply apa. Conversations with him were so boring and dull except masa gue masih ada something dgn Fizi. Masa tu mmg bodek habis lah mmt tu supaya aku tinggalkan Fizi and choose him instead.

And lps clash dgn Fizi, gue dah tatau nak bual apa dah. '' Awak tgh buat apa? '' '' Tgk tv je. Awak? '' '' Tgk tv jgk. Boring kan cerita mlm ni? '' Lps tu dia jadi meleret sikit then bila gue tgh semangat reply panjang-panjang, dia pulak tetibe MIA. Amende tu?

Just one thing that I should bring up 'bout him. His patience. Since gue single, sampai jadi makwe Fizi, sampai clash jadi available balik then sampai gue tetibe ada crush kat Mr. Defender, dia sabar je tunggu gue. Alahai.

Tapi tu je lah. He never care, he never ask. What's important bila dia text gue hanya lah nak jadikan gue tempat dia meluahkan perasaan. Dan bila gue punya mode 'reply panjang-panjang' turns on, haa MIA lah pulak -.- Dia nak gue tapi tak pernah tunjuk yg dia betul bersungguh-sungguh. Asyik gue je yg kena memahami perasaan dia.

Example, masa Raya gue bagitahu gue dah clash. Baru ni, tetibe dia bagi hint mcm nak kat gue tapi cover dgn alasan '' Tapi awak kan dah ada pakwe ''. See? Dia tak pernah pun ingat apa-apa pasal gue. He's so full of himself. Dia cuma fikir pasal diri dia je.

And betul-betul baru tadi ni ha, gue text dia ;

Me : Kenapa awak masih sabar dgn saya lagi? Kenapa awak masih text saya eventho saya tak reply? Kenapa awak baik sgt dgn saya? If you read this, takyah reply. Abaikan <-- Sbb gua tgh melayan perasaan masa ni.
Him : Oh. Okay. Kiranya awak tak suka lah saya text awak? K, lps ni saya tak kacau awak lagi dah. Tak contact awak lagi dah. Salam terakhir dari seorg kawan. Salam.

Dah, tacing pulak. Gua dah lah tak reti pujuk manusia. Mr. Defender pun gue tak pujuk. Coz gue tak reti. And when I say abaikan, maksudnya gue tak serius masa tu. Mr. Defender pun takde lah tacing bila gua tetibe cakap '' Abaikan ''. Cane lah dia nak tahu kalau every conversation nak cerita pasal dia je? Kan?

Oh btw, he's not that bad. Ada lah rupa. Badan taff, hampir nak masuk RMC kan. Dan tapi dia gagal. Ariff dpt, dia tak. Sekarang dia kat MRSM yg terpaksa dirahsiakan lokasinya. Kata secret ngehehe.

Dan kenapa gue cerita ni? Sbb gue tgh senggugut plus PMS sementara tgh tunggu Barca vs Real Madrid jap lagi pukul 4. Dah janji dgn Mr. Defender hee. Kbye.
Events mahupun peristiwa yang sewaktu dengan saya

Default Picture FB

9.12.11
Okay, atas tu mmg default picture sekarang. Lawa, en? Tolong cakap ya. Kalau tak, bontot kau bisul. Sangat indah, pakai baju pink, shawl pink, wedges pink (kat kaki yg mmg tak nampak saja je nak bagitahu), beg pink. Oh, dan cawan CoolBlog dengan sticker pink. Sticker CoolBlog sekarang hijau lah ntah apa colour lain pun aku tatau almaklum Jasin takde CoolBlog mahupun McD maka aku tatau. Susah nak jumpa sticker pink sekarang maka aku sgt value gambar ini. Dan aku decolourized kan gambar tu dengan colour pink. Colourized ke decolourized ke aku main hentam. Watermark juga nak colour pink, hamboihh.

Dan gambar first tu candid sebab Diyana Abdue buat lawak yg aku rasa korang akan rasa tak lawak kalau bagitahu so aku malas nak bagitahu. Dan selepas gambar ini diambil, kitorang pun pergi lah berjimba. Baidewei, saya jumpa Najwa Latif ngehehe. Oh, masa tu Najwa Latif tak famous amos lagi. That was on February, nak celebrate those yg dapat masuk SBP, MRSM dan yg sewaktu dgnnya.

Ni pulak default picture sebelum yg atas tu. Okay, sebenarnya yg pink tu default picture sebelum yg atas ni. Kiranya dia jadi default picture dua kali lah. Yg atas ni kat bilik jiran sebelah. Ya, kat asrama TGB. Katil kitorang katil kayu je almaklum TGB daif tsk tsk. Kenapa jiran sebelah? Kenapa bukan katil sendiri? Masa ni kitorg tgh tunggu LDP datang utk inspection dan kitorg tgh practise lagu Carta Hati untuk persembahan selepas inspection. Dan lagi sekali candid tutup mulut sebab gelak hei perempuan kau ingat kau comel ke LOL.

Setiap kali inspection, mmg WAJIB letak buku panduan asrama dgn kad outing kat atas katil. Dan masa ni inspection kitorg umum takde tema. So pakaian rutin adalah seluar hitam, baju putih, tudung hitam, stokin je sesuka hati sesedap rasa anda. Masa inspection, LDP which stands for Lembaga Disiplin Pelajar akan check kebersihan seluruh blok merangkumi bilik, dataran, toilet, bilik study, bilik iron, ampaian dan disiplin kitorg. Lepas check apa sume, ada tazkirah and persembahan from Form 4 and Form 5.

Kenapa tukar default picture? Okay, aku seriously suka yg tutup mulut kat TGB tu ha sbb pakai tudung berjahit nampak mcm true budak hostel LOL. Nampak sopan gitu so kalau Mr. Defender tgk mcm rasa sejuk je hati dan tetibe nak aku jadi makwe dia lagi lah LOLOLOL. Dan aku tukar bila ada lah sorg mamat ni tetibe tukar DP dia gambar tutup mulut jugak. Tak, ni bukan isu tiru style or what cuma aku tak suka mamat tu dan aku tanak Mr. Defender salah faham kitorg ni couple ke hape style DP sama LOL. Senang kata, aku tak suka mamat tu so aku tanak style kitorg DP sama. Dah, habis cerita.

Sebenarnya nak cerita tu je. Tapi ter-elaborate panjang sangat lah pulak mentang-mentang BM BI A kan berlagak lah pulak. Padahal homework tak siap satu hape pun lagi haha. Okay dah, aku patut berhenti sekarang sebelum aku ter-elaborate apa pulak homework yg aku kena siapkan. Oh sebelum itu tataplah gambar di bawah sebagai pengubat rindu hati yg lara sementara aku siapkan homework. Bye!

Gambar passport ntahapeape -.- Oh, bukan diambil pada waktu yg sama seperti gambar pink di atas. Nampak tu style shawl berbeza? Dan hidung saya sangat berkilat di situ di samping ada satu pimple yg baru nak tumbuh mengenal dunia. Tetibe adik suggest amek gambar passport di saat shawl aku main campak entah ke mana tetibe je ada ladybird kat situ dan muka tak letak bedak. Okay dah kali ni serious punya bye. Bye!
Wordless Wednesday

Wordless Wednesday #6

7.12.11
Events mahupun peristiwa yang sewaktu dengan saya

Ya, saya dah kerja.

6.12.11
Oh ya, aku ikut Abah pergi kerja dan sekarang ni aku adalah kerani tak rasmi tak bertauliah Abah. Dan kerja aku cuma menaip dokumen dan segala urusan yg berkaitan dgn perkeranian. Dan kadang-kadang aku tolong kira duit jugak. Best jugak, I mean part kira duit tu lah lol. Sebab saya budak Akaun yg dah mula nak benci Akaun tapi bila pegang duit ribu-riban, rasa mcm best pulak kalau jadi Akauntan kira duit org yg super banyak, dah lah gaji pun banyak. Oh aku yg bermimpi tinggi serta bermata duitan T______________T Eh salah, $_________________$ *Ka-ching!

Okay, gua takyah kecoh lebih. Apabila bekerja dengan bapak sendiri di mana gua bebas melakukan apa sahaja dan lokasi pekerjaan itu adalah di sebuah mini market, bayangkan. Ada air-cond yg Abah akan start turn on dgn 16 degree dan aku naikkan jadi 24 sbb aku tak tahan sejuk. Lepas tu Abah bengang dan terus turn off air-cond. Lps tu aku dah lah sumbat telinga dgn earphones, arahan Abah aku dengar samar-samar. Baru sehari tuu ==

Dan dengan itu, dengan segala bangganya aku pun post lah status kat FB serta tweet kat Formspring lol kat Twitter lah pasal betapa kecohnya aku dah start kerja dengan memakai baju Petronas. Tapi telah disalah anggap oleh semua orang;

Oh lihat di situ betapa epic fail-nya peng-coveran aku dengan cara yg paling poyo sekali. If Mr. Defender see this, dia pasti akan berbangga dengan anak didiknya ini yg telah berjaya menjadikan diri sendiri poyo setaraf dirinya LOL

Oh dan yg ini gua tatau nak comment apa. Sila follow kami? LOL

Ya, ini mungkin pengajaran buat saya. Kau baru kerja sehari, kau takyah nak kecoh lah kan. Lepas tu sume org ingat kau kerja kat Petronas sbb penggunaan kata yg salah di situ. Malu Cikgu Rafizul ajar kau BM selama ni. Tapi aku dpt gak BM A *monolog dalaman.

Jap jap nak gedik sikit. Lepas post status sebegitu, Mr. Defender terus text tanya; Kerja apa hari ni sehh? Kau tengok, dia care! Tapi dia tak tunjuk publicly kat FB maka dia text. Okay, geli. Dan seterusnya dia tanya lagi; Jadi tukang isi minyak ke? Salah faham lagiii T_____________T Muka aku ni ada muka pump attendant ke? Dan bagaimanakah baju Petronas yg telah saya gembar-gemburkan tersebut? Ya, seperti di bawah;

Gambar first dan last menunjukkan Nur Musfirah Izzati yg ayu lagi anggun ni tak layak jadi pump attendant. Customer mungkin akan lari. FAIL T_______________________T

p/s: HAPPY 16TH BIRTHDAY, ALISHA! :)
Obsessions

JON COZART!

3.12.11
Nampak tak title tu sume uppercase? Sebab I nak promote mamat ni yg sgt awesome gileww entertaining comel jeww depan camera aaa sgt fotogenik apekehal aku menaip tak berhenti ni? He's Jon Cozart! He's THE KING OF THE WEB! Asal la gua baru tahu? Memang dasar budak asrama T_____________T

Okay, tak kisah la dia King of The Web ke hape ke, yg penting nak bagitahu dia ada Youtube! Dan seharusnya bila I promote youtuber, mestilah manusia tu malatopp, nyahh! Okay, to the 1st video;



Omey kan omey kan omey kan? Dan seterusnya;



Yg ni mcm kreatif gila dia medley-kan lagu Gaga dgn skrin PC kat belakang tu apa sume, weh OSEM GILAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA! Okay, ni the last one;



Dah, 3 sudah. Nak lebih? Here --> www.youtube.com/user/paint Haa, pergi sekarang view channel then bertapa depan laptop view sume videos dia. Yg bestnya pasal dia, dia dah lah kreatif, duration video dia sume pendek je. Short and smart, of course! Okay, Nur Musfirah Izzati nak mandi. Adios!

Alololololo omey omey dia :)

Plain random

Mencari Chemistry Dengan Chemistry.

2.12.11
Awk, awk. Smlm knnn, pointer titeww da kuar, wak. Trok jgk lha, wak. 0.32 jtoh. So, law awk nuckk tw bpeww pointer titeww kn wak, awk g lha caawi post yg lmeww lps 2 awkk - lha sndriey. Okay?

Annoying kan? Gua pun tak tahu nak baca cane padahal gua sendiri yg tulis.

Yes, pointer dah keluar. Kalau Diana yg superb gempak meletopp roomie kesayangan dah bagitahu, so better lah saya bagitahu. Pointer saya untuk Final Exam Sem 2 2011 ini adalah... *drumroll* 3.52 #sad

Apasal sad? Okay, mmg lah kena bersyukur, Alhamdulillah tapi...

Haa, punya lah meningkat result. Serius ni. Teman setia stay up sepanjang malam, Alia Afiqah pun naik 0.07 eventho tak lepas 3.5, Encik Defender #kautengokniakugedikgilanakjugakceritapasaldiakatsini naik 0.08, Adreena maintain 4.0, those yg dpt 3.98 sume dpt 4.0 dan gue? Harammm -.-

Paling best yang AKAK nak cerita ni kan #peahgosip, AKAK dpt D for Chemistry T_T Memang gua takde chemistry doe dgn Chemistry. Mungkin sbb otak gua dah lemah ingatan, dah tak boleh ingat banyak-banyak lagi then Chemistry byk kena hafal like twat? -.-"

Apa yg A? Sem 1 sume A, bangga. Peluk sikitt, HAMBOIHH. Sem 2? 4A jeww. BM, BI, MT, +MT. Alhamdulillah, BM BI yg dulu B+ dpt jgk A :') Kau tahu tak nak dpt BI A tu sumpah susah gila? Dah lah markah coursework 20% and I managed to get 16. Okay lah tu kan? Markah lepas-lepas 80 nak dapat A, syukur :)

Dan sekarang ni mmg kena cari cara nak dptkn chemistry dgn Chemistry. Meh meh Calcium Potassium Flourine dan seluruh Periodic Table yg segroup seperiod dengannya dekat dgn AKAK meh #pelukcium LOLOLOLOL
Gua pun ada perasaan jugak

Back To December.

1.12.11
Like seriously, back to December? Weh should be setahun hari ni, tapi apa nak buat? Mmg takat ni je lah hubungan kitorg.

Okay, let's stop that. Kau tengok, aku kekok gila ni haa nak menaip balik. Tinggal sebulan cuti dan homework byk lagi tak siap. KAU GILAAA?! Lecturer pun tak respond lagi pasal projek SEM tu, cane? Cenggini lah, haishh -.-'

Oh, regarding last post, Atuk selamat dikebumikan pada 11 pagi mcm tu 1 Muharam. Gua malas nak check kalendar Masihi. Family aku yg paling last sampai kampung, paling last tgk jenazah Atuk. Atuk dah siap kapan masa tu. Dan Abah terpaksa buka balik balutan dan kitorg terus gerak pergi kubur. Aku tak cium Atuk masa tu. Aku pun tatau kenapa. Takut sikit, I admit that.

Dan pasal the last Wordless Wednesday post, ngehehe. Gua dah ada crush baru! SILA GELI DAN MUNTAH SEKARANG. Nama? Ekau gilo? Cukup lah titeww titeww sumeww kenal dia sebagai hmm... Mr. Defender? Ngehehe, sumpah gatal gila perempuan sekor ni. Gue takde lah happy mana, tapi cukup lah aku tak nangis tiap-tiap hari mcm dulu #pathetic

Oh dan tetibeee gua ter-active pulak kat Twitter sekarang. Kalau dulu Twitter tu mcm menyemak je, sekarang baru aku value Twitter tu *menangisterharuLOL

Err that's all? Berdebar tunggu result sampai rumah. Alahai, abang posmen. Nak aku goda kau ke? Ciao!