Gua pun ada perasaan jugak

Wordless Wednesday #4

10.8.11

Juadah berbuka masa first Puasa. Rindu rumah, rindu family, rindu mama :'(
Gua pun ada perasaan jugak

What actually happened.

8.8.11
Oh, I ACCIDENTALLY forgot to tell you that my birthday (yeah, it was on June ==) was a terrible one. My birthday's on Wednesday and I've been down until today (?) I do believe birthday yang teruk tu membawa impak dan kesan yang mendalam terhadap kehidupan seharian saya di maktab semenjak bermulanya Semester 2, maafkan penggunaan bahasa Karangan SPM saya.

Lots of my BFFs lupa nak wish and how teruk is that? Kalau wish pun TERlupa, apa lagi hadiah birthday kan? Jangan nak mengharap lah kannn T_T I do received some, Toblerone from Laila, a t-shirt from myself (Pathetic, duhh) dan itu sahaja yang saya termampu untuk senaraikan? I want my old life baaaaaaack!

Oh, and we've broke up last month. 9th of July, to be exact. Miscommunications lead to fallout <-- okay, tu lirik lagu The Story Of Us by Taylor Swift ngehehe. Entah lah, dah banyak kali gaduh, dah banyak kali clash, so kali ni rasa mcm biasa. Rasa lega pun ada dah lepas dari belenggu dan cengkaman seorang jantan tak berperikemanusiaan seperti dia. Overreacting, I know == Tapi kitorang ok je kot rasanya. Friends? :)

I've been ignored by some of classmates. Tapi they have apologized and I forgave them, ofc. So, what else? Oh, takde angin masakan pokok durian bergoyang dan gugur sebiji buahnya, bukan? They've been ignoring me sebab I'm so mengada nak berteman anywhere I go. They want me to be independent, to survive alone. Sejak bila I'm so childish ni?

This is scheduled entry. So, bye.


Gua pun ada perasaan jugak

Going back to maktab...

5.8.11
with lotsa homework.
I mean unfinished homework pfft -.-'
Aku tak tahu kenapa bila balik rumah aura malas aku terus memuncak sama tinggi dgn Gunung Ledang nun. Study malas, siapkan homework malas, unpack barang malas, pack barang balik maktab lagi malas, kadang-kadang solat pun boleh jadi malas jugak. Astaghfirullah, masalah betul aku. Adakah rumah aku lebih banyak syaitonirrajim berbanding maktab? Tu yang kita tak tahu tu.

without Laila's birthday present.

Hari Ahad lepas Ain ajak keluar pergi BP Mall.
Terlanjur tu, cari lah sekali hadiah birthday Laila, which is today. Dia ada bagi hint nak bracelet. Tapi tak jumpa satu pun. So sekarang ni cane? Sedihnyaaaaa!

p/s: Laila is my room mate.
on 2nd and going back home on 26th, probably.
I'll be missing Abah's birthday :( Tak nak weh, tanak! Tak pernah miss birthday Abah sebelum ni. Last year sambut buka kat luar. Dah lah tahun ni miss birthday Ani and Adek. Bapak sedihhh! Then, bilanya nak beli baju Raya? 26 dah Jumaat. Raya is on Rabu? Gilaaa!

unhappily.

This is soooooooooooooo true. Tak pernah balik maktab dengan penuh perasaan gembira seperti baharu sahaja memenangi loteri. Selalu balik maktab dengan rasa sedih dan sepi yang menyelubungi kalbu dan seluruh jiwa ragaku. Bahasa berbunga-bunga macam A. Samad Said T_T
Wordless Wednesday

Wordless Wednesday #3

3.8.11