Plain random

Takde motif.

26.4.11
zatyzatyzaty.tumblr.com

Serius memang takde motif, saja nak test market fofularkan Tumblr kat sini. Take a visit whenever you have time, whenever you miss me, as well as I do :)

p/s: I'm all good here. TGB changed me, a lot to be exact :) Ada Science ICAS hari ni, wish me luck!
Obsessions

Tell me.

22.4.11
Tell me, which one do you prefer?


This version of bodoh lah kau punya perangai sebenar rupanya macam ni menyesal aku couple dengan kau dah lah aku berkorban macam-macam untuk kau habis duit beli mekap kau beli heels kau beli karipap sardin favourite kau tiap-tiap pagi siap delivery sendiri kat rumah pakej dgn mawar sejambak mcm ni pulak kau buat kat aku jom putus *sila baca dengan nada geram berbaur nak sepak orang.

Or this one?


This version yang oh kau mcm ni rupanya but do I look like I care peduli hape aku kau mcm ni ate meh kita putus kau lalu jalan kau aku lalu jalan aku haha okay mcm mengarut bukan jalan tapi haluan tapi nak taip haluan mcm skema okay dah tertaip dah =="

I ain't Bruno Mars number one fan whatsoever, but I'm the die hard fan of Grenade! So bila ada remix Grenade yang meletup boom boom mcm ni, haruslahhh! Okay, dua-dua versi best. Tapi gua prefer the latest one. Takde lah dengar rasa mcm nak bunuh diri sendiri, at least bahu gua ada lah terhinjut-hinjut keseronokan sikit.

I LOVE GRENADE!

Tapi kalau versi yang ni pulak...


Serious double triple 4 kali punya apple(?) lagi COOLIO! Go Nabil go! Yang ni bukan terhinjut-hinjut keseronokan lagi dah, mati kering gusi den ketawa. Tapi serius rasa mcm nak bakar Astro mengada suruh orang subs Mustika kalau nak tengok Maharaja Lawak. Sayang Youtube!
Plain random

Sahaja aku mandi...

20.4.11
Alright, this is a true story. Takde based on dah, mmg true story gua takde potong mana-mana part. Sabtu lepas, lepas tengok Fara kat hospital then singgah Popular kejap beli colour board, we stopped at a mosque as masa tu dah Maghrib dah. Gua dgn Ma cuti, takkan nak turun pulak menyemak kat dalam tu. So bila Abah ajak turun, serentak lah jawab " Cuti ".

And this guy (you might know this guy, tanak buka aib sape-sape), bila Abah ajak turun sekali, he gave us the same answer, " Cuti ". At first, mmg muka gua nampak sangat terkejut tahap Dewa Brashma patung proto-Siva OMG-gua-dah-banyak-sangat-belajar-Sejarah. Tapi then gua just abaikan lah, kau punya pasal lah nak cuti ke uzur ke datang haid ke. Kau punya dosa dgn Allah, kot.

Then lepas Abah and Adik habis solat, Abah balik kereta terkejut gila kot sebab that guy tak join solat sekali. Maybe Abah ingat dia main-main kot time dia cakap dia cuti tu. And you know what did he say? " Kite belum mandi sahaja lagi. Tak sempat. Tadi pagi kerja sampai petang. Habis kerja terus ikut hantar pergi hospital ni. Subuh pun dah terlajak tadi. "

Kau tak rasa macam nak pelangkung ke jawapan dia tu? Bukan pelangkung jawapan dia, pelangkung diaaa! Weh lama sangat ke mandi wajib tu sampai satu hari main aci tinggal solat? Firm and strong sangat ke excuse kau tu? Kau buat apa malam tu mandi basah ke onani ke buat benda alah tu sekali pun, pagi pergi lah mandi wajib. Senang jek main bagi alasan cuti. Lelaki dgn perempuan totally versus.

In case kau pun sama dengan this guy punya perangai suka-suka bagi alasan tak sempat mandi wajib semata-mata nak tinggal solat, nah link cara-cara mandi wajib ---> Klik saya kalau tak awak sembelit. Tak puas hati, pergi taip sendiri " Cara-cara Mandi Wajib " kat Google searchbox tu. Please guys, don't give BANGANG excuses!
Saya nak...

Thanks!

18.4.11
THANKS A LOT!

Sabtu lepas, lebih kurang pukul 9 mcm tu, Fara dah selamat menjalani operation kaki kanan dia :) At first dia okay lagi lepas operation tu. Tapi by that evening, dia rasa sakit sangat. Nak bercakap pun tak larat dah. Semoga dia cepat sembuh, amin.

And regarding Kak Ana's case, dia pun okay jek :) No operation, just injured kat lutut. Alhamdulillah and thanks to you yg doakan diorang. I love you guys so much lah! :D
Saya nak...

Double the Trouble.

15.4.11
Okay, my bad. I can't manage this blog well, I admit. Kau nak aku update hari-hari macam selalu haha-padahal-macam-lah-sebelum-ni-update-hari-hari, kau pergi buat surat permohonan pasang wifi kat maktab tu. Alright, that's not the main point.

Double the trouble ke double trouble? Sebab sebenarnya nak cakap trouble tu ada dua tapi bila dah tertaip double the trouble rasa macam suruh double-kan trouble tu pulak en. Okay, menyimpang dari tajuk lagi, I know I know.

Faradiana Juan accident Selasa lepas. Since sampai Medan semalam, so baru tahu semalam. Heh, bajet mcm takde alat komunikasi jek kat sana. Kaki kanan patah, pity her. Pray for her, will ya? Idk macam mana dia boleh accident apa sume, Sabtu ni maybe nak visit Fara kat hospital, Insya-Allah. Be strong, girl!

And the second one is, tak, bukan yang atas ni accident. Kalau yang atas ni accident, I won't write this on time sebab I might be in the hospital sebab pengsan dapat tahu dia accident. Bestfriend since dalam perut kot, kuasa telepati, chemistry, biology sume ada antara kitorang. Eh jap, dah ter-elaborate panjang pasal friendship kitorang pulak, heh.

His sister, Kak Ana, which is the closest one to me, pun accident. Petang or malam tadi, something like that. Kes langgar lari dengan Avanza. Akan boikot Avanza lepas ni! (tetibe) Maybe Kak Ana masuk ICU, tak sure lagi. Pagi ni baru family Mi gerak pergi sana.

And you, the one that I love the most, yes, you, my reader. Boleh tak tolong doakan these two lovely ladies, in the name of Islam? I love them so much. Thanks semoranggg *hugs

p/s: Today is Friday, school's off :) Thanks, Parameswara for founding Malacca. Hari ni cuti Melaka Bandaraya Bersejarah, haha okay nak cakap tu je.