Family which is sooo familiar -_-'

:(

16.12.10

I hate deaths. Especially of my loved ones. Al-Fatihah to my late grandmother, Tok Wan @ Zaharah Kasan. We'll always miss and love you. Thanks for being a good mother to my father, uncles and aunties. Rest in peace, WORLD'S BEST GRANDMOTHER :'(
Love KONONNYA

This is so not good.

14.12.10
Ahad lepas keluar dengan Encik Awak. Okay, tipu. Keluar dengan Encik Awak, Bib, Emy and Mizan. Keluar sama tak bermaksud date. Ya, baru gua faham sekarang kenapa.

Ada ke patut duduk dalam panggung sebelah-sebelah, makan kat Pizza Hut depan-depan tapi sepatah haram langsung tak bertegur. Demm, dua-dua malu dan sengal tahap gaban terencat, tahu.

Baidewei, Ahad lepas mungkin hari yang paling malang dalam hidup selain date ke laut tu. First, gua and Bib kena tinggal. Tunggu bas pukul 9:45, dapat bas pukul 10:30. Hape tak ke lama tu? Sikit punya lama sampaikan diorang boleh singgah Summit dulu. Lembap ==

Then, tak dapat tengok Aku Tak Bodoh. Diorang nak tengok Ngangkung. It was okay tapi terus jadi tak okay bila Shaheizy Sam langsung tak hengsem. LANGSUNG. Membazir duit gua bayar tiket dengan tersalah order popcorn and Pepsi saiz besar, demm!

Beza gila kot, menyesal bebenau.

Manusia perut kecik ni memang cenggini, ofc lah kan Pepsi tu tak habis. Bijak pulak tu, nak solat pergi masukkan Pepsi dalam bag. Keluar surau Pepsi tumpah dalam bag. Phone masuk air, rosak. Tak dapat contact Diyana nak jumpa sama, demm lagi! ==

Dengan penuh lemah longlainya langkah gua kerana phone dan dompet berisi DUIT ye anak-anak sudah ditangkap basah di dalam bag pinjam adik punya tanpa mintak izin, makanya gua hanya mengikut tanpa bantah keputusan diorang nak makan kat Pizza Hut. Ha, amek kau! Makan 5 orang kena charge RM60. Terus takde selera nak makan T_T Okay, mungkin control ayu depan Encik Awak, tu belakang cerita :P

Yeay, jom balik rumah! Ha'ah, rumah ke mana, kau ke mana. Terlepas bas pergi bus stand 3 kali. Sampai bus stand, for sure bas balik Medan dah takde. Gua diam lagi, tapi sempat habiskan duit beli komik Kenapa Apa Sayang and Lawak Hero Boy, hee :D Dan habiskan RM5 bayar tambang teksi. Pertama kali dalam hidup balik Medan naik teksi. Sangat bersempit-sempit dalam teksi, gua duduk antara Emy and Bib. Tak, tak duduk sebelah Encik Awak. Tapi Emy kena sound dengan Encik Awak duduk sebelah gua whaha. Tapi tak best kot sebab gua sorang tak dapat sandar, sape suruh kecik sangat =='

Nasib baik balik rumah tak kena ceramah dengan Ma and Abah. Kalau tak, mungkin gua dah terjun lombong sekarang ni. Dan sedang cuba untuk tak tidur sepanjang hari, got guitar lessons with Ayien tomorrow and Ani and Haziq's performance for Konsert Permata Seni on TV1 err ke TV2? Ntah, tugas aku cuma duduk depan TV diam-diam jek esok.

p/s: Where the hell my sense of humour goes?
Perasan kejap jadi artis

BANYAK TANYA BETUL, EH TAK, BANYAK TANYA SANGAT SALAH.

12.12.10
Tag from dearest Ilya yang gedik tetibe deactivate tapi sekarang dah active balik yeay!

Name : Zaty
Full Name : Nur Musfirah Izzati binti Musiran
Sibling (s) : 3.
Eye Colour : Orange haha black :P
Shoe Size : Kecik gila, saya pakai saiz 4 yang kadang-kadang longgar sebab tu terpaksa beli kasut saiz budak - 36 ==
Hair : Paras bahu kot (?)
Height : 145 cm, comel jek :)
What are you wearing right now : Green panda tee, dan kain baju kurung haha kantoi belum mandi.
Favourite number : 3
Favourite drink : Cool Blog!
Favourite breakfast : Saya tak makan breakfast, harap maklum.

***


Have you ever....

Broken a bone : Nope
Been in a police car : Too nice, hee :D
Fallen for a guy/girl in a short time : Yes
Swam in the ocean : Menggedik baring tepi laut then dibawa arus ombak dikira tak?
Fallen asleep in school : Favourite pastime! ^^Y
Broken someone's heart : Ntah, try tanya ex saya, kalau berani lah.
Cried when someone died : Yes
Sat by the phone all the night waiting for someone to call : Dulu, tunggu pakwe darjah 6 call guna phone rumah bhaha.
Saved e-mails : Yes
Been cheated on : Yes

***

What ?

You room look like : Got pink and white stripes, and a bed with hot pink sheet ==
What is right beside you : Paper
What is the last thing you ate : Nasi minyak kenduri pertunangan cousin :)

***

Ever had

Chicken pox : When I was 10.
Sore throat : Yes.
Stitches : Knee operation, which I freaking hate :(

***

Do you ..


Believe in love at the first sight ? : Yes
Like picnics ? : CHECK THIS OUT!

***

Who ,


Who did you last yell at? : Takde, ingat nak bertekak dengan adik-adik, they were off to Istana Budaya.
Who was the last person you danced with? : No one
Who last made you smile? : Zac Efron in 17 Again, aww.

***

Final Question

What are you listening to right now? : Bapak saya berdengkur ==
What did you do today? : Attend my cousin's engagement ceremony.
Are you the oldest? : Yes

***

Last person who..

You talked to on the phone ? : Mom
Made you cry? : Burke Ryan, in Love Happens, right before 17 Again.
You went to the mall with ? : Err esok dengan classmates.
Who cheered you up ? : Should I cheer up right now? It's 4 am for real!

***

Have you,

Been to Mexico ? : Nope.
Been to USA ? : Nope, someday, I hope.

***

What books are you reading right now? : Err FaceBOOK? OMG I haven't read any single book this holiday? Gotta study now for Form 4 syllabus!
Best feeling in the world? : Happy :)
Future kids name? : Nak tahu? Haha Audi Zarith and Adam Zamir, geli tak?
Do you sleep with a stuffed animal? : Kinda hate animal, except teddy bears :)
What's under your bed? : Kasihannya katil saya takde ruang bawah
Favourite sport (s) : I used to love tracks games, damn knee operation!
Favourite place : My room
Who do you really hate? : Should I tell ya?
Do you have a job? : Menternak lemak haha
What time is it now? : 4:25 am

p/s : with however long it took you to complete this post as " banyak tanya betul!" and tag 15 people.

Haha I'm way too RAJIN nak tag orang segala bagai ni tahu.
Plain random

ERHH!

9.12.10
Tak jadi pindah T_T
Plain random

Dilemma

6.12.10

Pilihan pertama. Tak nak MRSM, tak nak SBP. Nak yang ni jugak. Abah dengan ma dah setuju. Tapi boleh pulak dia cakap macam ni;

Tak pindah tak boleh ke?

dan terus rasa nak terjun lombong lah cenggini.
Love KONONNYA

Aww ♥

2.12.10
Hai semua, ingat saya lagi tak? Ye, saya yang emo semalam dalam entry ni;

Click bagi biar besar gajah.

Eh tapi saya dah okay dah lepas baca comments kat bawah ni;


Terima kasih, cik fatyn. Wham, terus tersedar sehh lepas baca comments dia.


Ha'ah, dah tersedar, kau buat apa? Aku buat dono lah eh tak, aku terima Encik Awak balik. Wah, annoying tak? Oh, dan aku follow blog cik fatyn haha wah lagi annoying-nya aku :P Oh dan ini juga;

Haha lagi annoying sehh.

Eh dah, aku nak buat tag dari Ateika. Happy birthday, babe! =D Hadiah untuk awak ialah tag ini whaha :P

1. Apa benda yang paling penting dalam hidup korang ?
Jemmi and Acer :D Benda kan? Bukan orang? Muehehe :P

2. Benda yang terakhir korang beli menggunakan duit korang sendiri ?
Topup, biasalah remaja ewah remaja lah sangat.

3. Dimanakah tempat korang ingin melangsungkan perkahwinan korang dan tema perkahwinan korang nanti ?
Kawen? 10 tahun lagi baru aku edit balik post ni aku bagitahu ye :P

4. Adakah korang sedang bercinta sekarang ?
Erk?

5. Berapa lama korang akan mencintai kekasih korang ?
Erk erk?

6. Dimana korang selalu berjumpa dengan kekasih korang ?
Erk erk erk? XD

7. Novel / buku / majalah yang terakhir korang beli ?
Yezz! Ahad lepas :D

8. Apakah nama penuh korang ?
Nur Musfirah Izzati binti Musiran.

9. Antara mak dan ayah korang, yang mana korang lebih mesra ?
Dua-dua, bergantung pada kedudukan kewangan haha :P

10. Namakan orang yang korang betul-betul nak jumpa dalam hidup korang ?
Erk erk erk erk haha.

11. Adakah korang basuh baju korang sendiri ?
Baju semua orang dalam rumah ni saya yang basuh tahu, siap sidai dan angkat sekali. Eh tak, saya uruskan. Sebab yang basuhkan makcik Toshiba :B

12. Dimanakah tempat yang korang betul-betul nak pergi ?
Kanada :D Sebab ada Niagara Falls! ^^

13. Pilih salah satu, peluk atau cium ?
Peluk, dah terbiasa buat. Eh dah terbiasa buat dengan kawan, cuba jangan fikir bukan-bukan whaha kau tengok aku syok sendiri ni.

14. Beritahu 3 benda tentang orang yang tag korang ?
Makwe Encik Praiseworthy Guardian, tepat-tepat 15 tahun hari ni dan sangat sangat baik hati :D

15. 5 benda yang korang sangat-sangat sayang dalam hidup korang ?
Ni bukan macam soalan nombor 1 tadi ke? :S

16. 3 lagu yang paling korang suka dan selalu dengar ?
Bust Your Windows - Jazmine Sullivan
Eh tu jek kot sebab tu ringtone untuk orang call saya haha.

17. Bila tarikh lahir korang dan kat mana korang sambut tahun lepas?
8 June 1995. Tahun lepas sambut dengan air mata tsk tsk.

18. 7 orang blogger yang korang nak tag ?
MALAS :D

19. Cerita sikit blogger pertama yang korang tag
-

Second tag from Scha :D

Put your music library on shuffle. For each question, press the next button to get your answer. You must write that song title as the answer to the question, no matter how silly it sounds! Most of the time they seem to work though, strangely enough. Ok, go! The answer to #20 is the Title of your note.

1.If someone says, “Is this okay?” you say
Confessions Of A Loner - Syeera Sanders

2. How would you describe yourself?
Aku Sakit - Wali Band

3. What do you like in a guy/girl?
Tanpa - 6ixth Sense

4. How do you feel today?
Bila Diri Disayangi - UK's

5. What is your life’s purpose?
Dekat Padamu - Yusri KRU

6. What's your motto?
Bintang 14 Hari - Wali Band

7. What do your friends think of you?
Egokah Aku - Wali Band

8. What do you think of your parents?
Baby - JB

9.What do you think about very often?
What Are You Waiting For - Mizz Nina feat. Colby O'Donis

10. What is 2 + 2?
Balasan Janji Palsumu - Leon

11. What do you think of your best friend(s)?
Ku Bukan Aku - Tilu

12. What do you think of the person you like?
Can't Be Tamed - Miley Cyrus

13. What is your life story?
These Streets - Yuna

14. What do you want to be when you grow up?
Lewat Semesta - Randy Pangalila

15. What do you think of when you see the person you like?
7 Things - Miley Cyrus

16. What will you dance to at your wedding?
Jika Kau Tiada - Erra & Yusri

17. What will they play at your funeral?
Dua Insan - Ezad Exist & Eva

18. What is your biggest fear?
Tercipta Untukku - Ungu

19. What is your biggest secret?
Kau Ilhamku - Man Bai

20. What will you post this as?
Dan Sebenarnya - Yuna
Gua pun ada perasaan jugak

1.12.10
Hai, awak. Saya tengah sedih ni. Jadi bye bye, blog :(

p/s: Saya sayang dia lah! Kenapa orang lain tak setuju? :(