1 + 0 bukan tajuk novel seterusnya Hlovate selepas aA + bB

27.10.10

Terima kasih, Kak Seha kerana bertanyakan ke menanyakan pasal pertandingan memasak Sabtu lepas. Kalau tak tanya, kuasa lah sangat makhluk yang sedang menaip ini bercerita. Kitew maluew. Malu lah sebab dapat nombor satu! Ya, nombor satu tapi ada tambahan angka kosong kat belakang. Kalau kau belajar math walau sampai tadika pun umum kau tahu kitorang dapat tempat ke-10.

Mengapakah tewas eceh perkataan kalah seperti terlalu loser gitu. Entahlah, saya rasa mi goreng kitorang sedap, Chef Wan pun rasa sedap. Tapi oleh sebab yang jadi juri Chef Two dan Chef Three, makanya jadi tak sedap kot (?)

Kau tengok betapa menggodanya mi goreng kitorang tetapi mengapa tewas jua?!

Yang tukang masak tu sorang jek tapi yang lain menyibuk sebagai bukti kerjasama konon nak markah simpati juri tapi kecundang jua.

Candid dan tidak dapat diselamatkan.

Ahli kumpulan Dewi Melayu. Kasihan chef kita terlindung daripada tiupan angin camwhore yang melanda.

Yang menang. Ah tak aci kenapa tak bagitahu boleh bodek cikgu dengan sediakan sate, naget dan air tembikai? Kalau tahu, mesti menang jugak okay berdosa mengeluh. BTW, tahniah Bie!

Kau tengok tu diorang siap cover gitu konon nak mencegah daripada bakteria hinggap lalu membuat sarang dan mengurangkan keenakan malahan membuatkan juri cirit birit selepas itu.

Bib mempertikaikan kekalahan kami dengan meluahkan isi hati kepada Taruna.

Eh cikgu kegemaran nombor dua! Hai, Cikgu Azhar! ♥

Ingatkan lepas pertandingan memasak ni nak berubah terus rajin masuk dapur. Tapi terima kasih kekalahan kerana memberi saya sumber alasan malas tolong mak masak selain daripada kupas bawang dan ikan bilis sahaja whaha *mood berharap mak mertua takkan baca ini.

p/s: Tuhan, jauhkan aku dari cinta terhadap makhlukmu yang bernama lelaki.

p/s/s: Sedang tekun menghadap aA +bB karya Hlovate :)

7 comments

  1. Haha asalkan ade nombor dik. BTW, aA+bB tu memang best lah :D
    Selamat membaca!

    ReplyDelete
  2. kak seha; ada nombor tiada hadiah tak bermakna eceh =P yea, novel tu gila best!

    melle; kitorg siap kesat air liur lagi.

    ReplyDelete
  3. ha'ah, mi goreng kecundang di tengah jalan nama dia.

    ReplyDelete
  4. hehehe..
    macam maner cgu azhar boley
    tersangkut di tengah2 gadis ayu..hehe
    cikgu azhar maco...

    ReplyDelete
  5. haha entah. boleh pulak tetibe gambar ni ada dalam cam. yup, machooooo gilaaa!

    ReplyDelete