Family which is sooo familiar -_-'

100th, and I don't know what to write.

29.8.10
Pernah pergi sini? --->www.mohdkhairuddin.com Haruslah pernah, kan. Ingat nak join, tapi my mom bukan kinda yang suka memalukan anaknya sendiri. Waa, terlepas dah peluang eh ke boleh submit entry pasal bapak ye? Entah, malasss. Revision pun hampeh T_T

Tapi terlanjur cinta sebut pasal bapak, meh lah continue. Bapak saya comel haha. He's 44 already. Berbanding dengan mak, bapak saya advance sikit. Dia sangaaaaat aktif berfesbuk. Sekali login, berpuluh notifications tauu haha nampak sangat aku tak feymes.

Apabila sudah aktif berfesbuk, haruslah camwhore pula. Kalau pergi mana-mana, camera tak tinggal. And I'll be his photographer, kekadang bergaji kekadang free. Sikit-sikit, "Akak, amek gambar Abah, nak masuk FB.", "Nanti hujung tahun pergi S'pore, kita amek gambar banyak-banyak masuk FB, okay." Malu pun ada jugak kekadang depan orang ramai tetibe panggil suruh amek gambar dia ==

Pernah tengok Dottie? Kenal Makcik Petir? Ya, bapak saya kurang lebih macam tu. Suara dia sangaaaaat kuat. Kalau kitorang kena marah, kat hujung simpang kedai depan boleh dengar suara dia. Lebih memalukan, bapak saya suka menyanyi lagu-lagu terkini cewah tapi sume salah lirik. Dah lah nyanyi kuat-kuat, salah lirik pulak tu. Bapak siapakah?

Kalau pergi jalan-jalan jauh or pergi mall tanpa bapak, bapak mesti bagi duit. Paling koman pun RMXX lah kan. Seronokkah? Tett! Sebelum pergi, bapak bukan pesan suruh hati-hati. Instead, dia pesan, "Duit tu jangan habiskan. Baki bawak balik, Abah bukan banyak duit." RM2.50 baki pun bapak tuntut -_-

Tapi bapak saya sungguh sporting. Mintak apa je, mesti bagi. Walaupun agak lambat dia tunaikan janji. Paling best, masa Darjah 6, Nur Musfirah Izzati gedok mintak handphone ada camera biasa a budak kan, kalau result cemerlang masa UPSR. A day before result, handphone dah dapat dah! Alhamdulillah, result pun memang 5A :)

Birthday bapak minggu lepas tapi demi study, tangguh dulu lah entry ni. Ni pun curi-curi update sebab bapak and the rest takde kat rumah hehe.

p/s: Nama bapak saya Musiran. Mushiyan tu nama manja aww.
Events mahupun peristiwa yang sewaktu dengan saya

I don't know what this is all about, I just wanna let it out OMG the title cannot panjang lagi ke so I don't have to write an entry okay I stop.

22.8.10

I don't know why I'm writing this padahal homework menimbun, modul Geo ada 8 lagi *baca gaya Abang Jam aka Salleh Yacob WTH am I dreaming? Wake up, Zaty!

I don't like school anymore since cuti sakit. Banyak gilosss lessons yang tak dapat catch up, tambah dengan chapters baru lagi oh this is crazy! I don't think I can take this anymore. I wanna give up, for real this time. Okay suddenly rasa macam nak delete entry ni tapi malas tekan backspace so let's move on je lah.

Yes, I'm totally freaked out. Trial result memang macam haram. Jauh gila meleset dari target sebenar. Rasa macam nak terjun bangunan je mengharapkan ada prince tunggu bawah tolong sambut tapi ni bulan Ramadhan, kang mati sia-sia je lah pulak. Eh week ni memang macam disaster gila lah!

It's not, actually. Perasaan je lebih :P Tapi perit rasa hati ceh ceh, bila mamat yang dulu setia menunggu confessed dah anggap I as friend jek. Kalau tahu malas nak tanya ah. Mood mencarut kena tahan jap bulan puasa ni. Eh pathetic gila aku asyik guna word pathetic jek untuk describe diri sendiri positive lah sikit!

Trial result; BM-87, BI-82, Maths-76, Science-71, Sej-77, Geo-78, AG Coco -82, KH-82. Saaaaangattt macam haram kan? Erhh boleh dapat 7A Insya-Allah kalau Maths, Sej and Geo tak sia-siakan markah ciput. Science tu memang ke longkang punya lah takyah habaq mai. Amacam PMR? Dah ready nak jumpa gua, your long-lost girlfriend?

Okay, let's end this before... you guess, people. Oh yea, nope, I'm not crying bila dapat tahu result teruk. Sebab I dah terjanji to myself that I won't cry anymore pasal apa-apa pun sampai at least I reach 30 kalau umur panjang so stupidos of me. Dah dah, bye!
Obsessions

Let's say GOODBYE.

17.8.10
Let's say GOODBYE. To Putput.

Pagi tadi sebelum pergi sekolah, badan dia keras semacam. Terlentang macam dah mati tapi nampak masih berdenyut. Nadi masih ada. Renjis sikit dengan air, dia kesat mata then terlentang balik. Sedih. Bangun lah, Putput! :(

Balik sekolah, terus jumpa Putput. Makkk, kenapa dia keras?! Putputtt! :'(

Upper Left; Dia mati dalam keadaan sujud == Upper Right; Ni nampak macam kejam en? Jangan risau, kami dah mandikan Putput. Sebab dia terjatuh dalam longkang, eheh. Down Left; Urusan pengkebumian jenazah Putput. Al-Fatihah. Down Right; Tak, tu bukan tanda cross. Saya tak sokong Gaga. Putput Muslim =P

Malam tadi mimpi hamster mati, dan mengapakah ia menjadi kenyataan?! Biasanya kalau mimpi mati maksudnya panjang umur oh tipikalnya aku. Manusia dengan binatang tak sama ke? Putput meninggal sebab kesejukan, guna air minum buat mandi ah bijaknya hamster aku T_T

Let's say GOODBYE. To 8As in Trial.

Baru dapat 6 subjek. Cuma 2As T_T Okay, actually 3As sebab Cikgu Mat Sunari tambah markah exam dengan markah Kerja Kayu. Woot, Kerja Kayu dapat full mark! *wink. Esok dapat paper Science pulak, okay gerun cepat. Geografi 78%, memang bengang == Maths 76%, first time dapat B, erhh! Alhamdulillah, Teacher BB faham aku banyak cuti sakit sambil berpesan, "Kamu perasan tak kamu banyak drop? Kesihatan memang amat penting." Insaf T_T

p/s: Aziana ada harapan dapat 8As.
Obsessions

Gula-gula Perasa Lemon.

13.8.10

Saya nak cerita pasal THE THING girls must need at THE MOMENT. Korang mesti akan faham sebab saya nak tunjuk ini;

Sila visit site best gila bafak ini. Saya pasti anda dan bafak anda juga akan gila. Switch on your speakers, please! Pilih lah YUNAmazing! Or Queen Adibah or perhaps The Strong Chongs! Semua best gila bafak kan dah cakap tadi terulang balik sebab memang best gila bafak okay dah stop.

Clik je kat Yuna then korang akan dibawa cewah cakap jek tetiba muncul benda ni kan senang, erhh. Yuna akan layan korang superb punya! Ha, kat Menu tu ada Get Samples kan? Korang boleh mintak free samples, sumpah best kalau korang konon nak save budget sikit bulan ni untuk belanja pakwe buka puasa luar sebab pakwe korang sengkek. Jangan lama-lama ya merenung skrin ni sebab jakun sangat tengok Yuna sangat lawa, nanti Yuna mengadu boring duduk sorang-sorang.

Down There! Best sebab boleh dengar Yuna bawak lagu Super Something yang famous amos kat iklan Libresse tu! Tengok tu Yuna dah ready pegang guitar dia asal aku excited? -_- Kat sini ada games (!) dan FAQ yang korang malu nak ajukan pada mak dan kakak sebab malu diorang tahu korang ni dah besar rupanya.

Ni dah last, sedih. Okay Yuna tebus kesedihan dengan strumming lagu slow, superb! Kalau sampai sini jek, Nur Musfirah Izzati suka main butang lampu Grrl Power tu haha jakun. Kat sini ada links yang boleh tolong korang somehow. Dan salah satu sebab suka main lampu Grrl Power tu sebab kat situ ada sudut info yang paling Yuna suka yeay! Frame yang ada gambar mulut and bunga-bunga tu pun comel apahal semua omel-omel ni ahh.

SAYA DAPAT FREE SAMPLE LIBRESSE! =D


Tak tipu. Memang dapat agak cepat free sample ni daripada tunggu lagi satu brand tu adoiyai! Oh ya! Kotak ni warna purple! :D

Okay ni dari angle belakang takde kerja ke aku ni? Eh biru! :DD

Banyak kan? Pad dapat dan juga pantyliner! Jangan risau, Libresse bagi dua-dua sekali, Wings and Non-Wings :)

Paling best sebab Libresse eja nama saya yang panjang berbelit lidah ni dengan betul! Sayang Libresse!

THE SITE; ---> Live Life, Live Libresse
p/s: Lebar di depan, tirus di tengah, berbelah di belakang =P
Family which is sooo familiar -_-'

LOST.

11.8.10
What a fake smile.

Tuhan, terima kasih Kau masih berikan aku kekuatan.

Semoga ujian ini membuatkan aku imun terhadap sebarang musibah selepas ini.

Mak Tipah, semoga breast cancer operation Isnin depan berjaya. ILY and I don't wanna lose my coolest aunt! ;(

Kalau semua orang tahu apa masalah Nur Musfirah Izzati, mungkin takde sorang pun umat manusia yang sanggup sakitkan hati Nur Musfirah Izzati.

Tahun ni puasa seakan tiada erti. Entri Selamat Berpuasa, tapi Alhamdulillah tahun ni dapat rasa nikmat first day of Ramadhan :)

p/s: Gave up.
'Maksud OMG' The Series

OMG also stands for OMGoodness!

7.8.10
Assalamualaikum,

OMGoodness! Video ni dah jadi kegilaan semua orang kat sekolah, tak, bukan sekolah saya, sekolah awak jugak. Paling-paling mesti panggil kawan, "Weh!" then bila dia toleh terus nyanyi lagu bawah ni dengan muka yang sangat annoying == ;

Focus on that pink-haired girl's facial expression. Tak boleh blah betul!

OMGoodness! Video bawah ni lagi rasa macam nak sepak diri sendiri jek dari yang kat TV tu. I bet you will ROFL! ;

Kan? Kan? Kan? ==

----------

Idea nak buat miming video tu memang niat nak pujuk Seha dan Encik Awak err asal dari kampung ayat lain macam? Tapi tetibe dia jadi satu addiction dan berterusan sampai kiamat eh tak sampai Telephone. Then dah takde dah video miming. Mengapakah?

Click untuk faham hati saya :(

Dalam red boxes KARAOKE tu, some comments I found very very irritating. Tak, tak guna annoying dah, irritating lagi tepat. Tepat lah dengan cara menaip yang dari tadi terhentak-hentak ni. Fine, I removed Kantoi from Zee Avi's page. And all the videos can only be viewed by SOME SELECTED FRIENDS only.

Kang nanti ada yang cakap sombong pulak. Kalau tak private, hati yang dah hancur ni tambah sakit lagi bhaha dah hancur boleh rasa sakit lagi ke? Other reasons I stopped miming, Abah dah tahu, Mummy dah tahu, classmates menganjing kurap tergaru-garu banyak kutu and insufficient time.

OMGoodness! How I miss those videos! :"(

p/s: Takut nak cerita pasal Trial. Teruk! T_T
Plain random

Blame her.

3.8.10
A single picture can tell you everything;

Curi dari sini ---> http://uppppdpg.blogspot.com/

Ini auto-publish. Maaf, bulan 8 ketandusan entry. Salahkan 100% pada 2010 bhaha. Senang kata, doakan Nur Musfirah Izzati berjaya capai target at least 6A, okay. Thanks :) Overall exam and result nanti cerita lepas exam. Study study!

Bib, happy 15th birthday in advance! Sayang kau gila-gila! :D

Mak, kenapa dia selekeh?! Chuckkk, patah selera I nak minat you lepas ni! >.<