How To Forget Your Damn Ex-Boyfriend #2

29.7.10

Assalamualaikum,

Wishing Joe Kingman will be the King of the Man in my heart haha grammar terabur XD

Take note, ni kalau Zaty dah bagi salam, means entry ni serius la gamaknya. Err serius KOT. Semalam masa otw to lab, nampak budak Form 1 gaduh. Biasa lah en, gaduh pasal rampas pakwe segala bagai ni ye kat sekolah kau? TETT, not for me. Budak Form 1 yang baru masuk alam high school tak lepas lagi bab Reproduction apa lagi Pythagoras Theorem dah bikin kecoh bergaduh pasal rampas pakwe, WTH?

Tadi punya kes lagi ok lah kot sebab budak Form 1 gaduh dengan budak Form 1 jugak. Tak macam budak Form 1 yang pernah sound Nur Musfirah Izzati tahun lepas tsk tsk. Kira moral value dia, lu tak payah pasang pakwe kalau lu tak reti jaga. Tak payah jugak cari yang lu dah tahu jenis masa kecik mak ajar mengapa pilih salah satu jika boleh dapat kedua-duanya ==

In case pencetus pergaduhan semalam si budak Form 1 yang pernah satu tadika dulu terbaca blog ni, nah Ep 2 How To Forget Your Damn Ex-Boyfriend yang AKAK rasa kau perlukan seandainya budak yang kau ajak BERBINCANG tadi betul-betul rampas pakwe kau, dik;

First; stop talking about him (!) Kau rasa semua akan okay kalau kau luahkan dekat best friend, friend kepada best friend kau and so on, tapi bila kau story mory cerita duka kau tu pada ramai orang, kau bukan semakin lupakan dia, okayy. Kau semakin ingatkan dia, in fact all the facts about him every time you start to talk about him again. Banyak lagi gosip, uols! *gedik

Second; susah ya nak meluahkan perasaan terpendam tu? Get a recorder bukan rekoder yang cikgu suruh bawa tiap kali music class tu, bukan == Sekarang phone dah canggih, even lappy pun ada recorder. That's it, walla! Record lah semua kebencian kau pada dia. I repeat, KEBENCIAN! Bukan luahan jenis "Kenapa kau tinggalkan aku? Aku sayang kau sangat, tahu tak." "I hate you so much I feel like vomitting every time I see your face", is more preferred :)

Third; be a freak! Go crazy! Buat benda-benda yang orang lain tak fikir nak buat. As for me, I mime. Gila tapi nanti kau akan rasa keseronokan yang double triple. Or maybe, menjahit? XD Kiranya, find a new hobby. A new freak hobby :)

Tiga dah lah. AKAK pun baru Form 3. Trial next week, lagi 3 hari tapi masih online, bengap T_T

6 comments

  1. HAHA kelakar siot adik ni. By the way, good advise you gave XD

    ReplyDelete
  2. aku rasa luahkan kat best friend ok apa. Rasa ringan sikit kepala hotak

    ReplyDelete
  3. yup, tapi maksud i, bukan selalu and asyik nak cakap pasal dia. after clash dah lah.

    ReplyDelete
  4. Ya, mungkin karena itu

    ReplyDelete
  5. mungkin kerana apa maksud kamu? *mood indon XD

    ReplyDelete