How To Forget Your Damn Ex-Boyfriend In A Week ;)

28.6.10


Jyeahh, the mourning mode is off and I'm backkk, people! Rindu takkk? Haha loser me, haruslah takde. Kata pun berkabung, siapa jek nak rindu merindu segala bagai? Don't worry, this is the new me. Bukan yang emo lagi dah. Kalau emo pun, I takkan meluahkan apa yang terpendam dalam hati kat blog ni. Kat sini kita share cerita gembira sahaja ;D

Apa saya lakukan semasa tempoh berkabung? Kita kembali bersama dalam rancangan How To Forget Your Damn Ex-Boyfriend In A Week bhaha Zaty sengal! =P First; I cut my hair. Haha it's a very hilarious story, though. Nak potong kat kedai tapi masa tu pokai, so potong sendiri. Sayang nak potong rambut yang semakin panjang, makanya potong fringe yang menutup mata, rimasss! Tapi bafak gila serabai, sebab masa tu potong sambil nak menangis and menggigil. Kat facebook tu sebelum tempoh berkabung, harap maklum.

Second; I kumpulkan semua barang yang dia pernah bagi example; bday present and nametag then masukkan dalam kotak. Lagi besar lagi bagus KOT, Idk why but it makes me feel more relieved ;D Maybe lagi besar kotak tu and lagi penuh kotak tu, means dia memang pernah buat kita gembira and dah banyak memori tercipta gitu. Kalau ada diari yang pernah cerita pasal dia pun, masukkan jugak. Kenangan memang untuk diingat tapi bukan semua.

Third; I made a special entry about him in my diary. Special, siap ada bunga-bunga gitu, cewahh. Luahkan semua rasa sakit yang terpendam and bila baca balik, I'll feel, 'I'm glad I'm not with him anymore' :DD Fourth; I deleted his number from my phone, in fact all messages dari first couple sampai sekarang. Jangan tanya berapa ratus. Tu dah tolak messages dalam backup yang dah delete masa format memory card, lagi beribu-riban. Tak sedih pun :)

Fifth; changed. To a happy person, a better one, to be exact. Semua benda berubah, included manusia yang serba kekurangan. I'm not a 'lovey dovey' girl anymore. Takde masa dah nak bercintan-cintun segala bagai. Study weh study! Ye, blog pun dah berubah sikit :D Sixth; started writing. I've stopped writing short stories and poems masa BAHAGIAAA kononnya tu, tapi sekarang dah jiwang balik dah. And I've created a new song haha sangat pelik ilham datang semasa kecewa tapi sukaaa! Kesatria Cinta ;D

Seventh; aktif balik dah on all social networks, yeay! Peduli hape trial nak dekat, bwekk! Ha'ah, nanti result teruk nangis balik, Zaty sengal. Oh yes, result mid-year sangat teruk 4A 4B, Bs are Science, KH, Agama and English. WTH English B?! Felt like cryinggg! Tapi tak boleh nangis, nanti tak kuat lagi macam sekarang :)

p/s:Praying Haziq Johar will survive. Kak Sheera, be strong!

4 comments

  1. anis buat first tip, and yet, bolehlah lupakan mamat tu. potong pun cause tak sangka dia dah couple dengan orang lain. walaupun dlu ramai larang anis potong rambut. haihhh.

    ReplyDelete
  2. ykw, potong rambut lepas frust amalan japanese. haha good right?

    ReplyDelete
  3. no biggie. please, be strong, okayyy.

    ReplyDelete