Jurnal Orang Sakit

2 Days In Pain:Sakit Mata

29.6.10
Hey people! You are now with me in Jurnal Orang Sakit, once again == Erhh, Tuhan suka bagi saya sakit sebab Dia nak tengok betapa saya tahan menghadapi dugaan-Nya, kan? Baru 2 hari je pun sakit mata, apadehal? Chill, babe! :D Ya, saya sangat-sangat chill sebab tu masih buat-buat kuat blogging to share my pain with korang semua. Please not to worry, sakit mata tak berjangkit melalui blog =P

Ni dok gosok mata, keluar air berlendir dari mata, euww! Kejap-kejap jek titis ubat kat mata and rasa pahit tu rasa kat tekak, tahu? Apa kena mengena titis ubat kat mata, rasa sakit kat tekak? Err entah, tapi tiap kali titis ubat, tu lah rasanya. Nanti kau kena, kau tahu T_T

Tak suka cuti! Doktor sebelah rumah, *jiran sebelah rumah memang doktor, harap maklum bagi cuti sampai Khamis. Jumaat baru naik sekolah. Hari ni belajar topik baru Maths :( Dah lah, Teacher BB ajar selaju yang mungkin, mesti naik sekolah nanti buka topik baru :( Trial dah dekat, August nanti. Sekarang dah nak July, waaaaa! :"(((

Takpe, takpe *tarik nafasss, hembusss hingus. Cobaan! Ini betul-betul, bukan cobaan! Erk, aik?

----------

Bulan sangat cantik lepas eclipse. Erk, eclipse ey? Aku main bantai jek ni. Sakit mata tak larat buka dictionary =P Take a look at this;

Left; nak snap bulan tapi gemokk kacau, makanya sinaran jadi begitu == Middle; sangat terang, bukan? :) Right; atas tu bulan betul. Bawah, lampu jalan haha. Semua amek otw pergi and balik klinik :D Pergi klinik jalan kaki je :)

----------

Ada GAY baca blog ni? Agak-agak nak cari pasangan baru, gunalah keyword ni;

Third in the list (?) GILA!

Eh saja nak bagitahu, I got third place in class masa mid-year lepas :) Alhamdulillah, walaupun cuma 4A 4B. Mungkin sebab terlalu terkejut dengar kedudukan semalam, terus sakit mata ==


----------

Blog dah berubah wajah, sikit. Yeay!

Kak Myza buatkan. Sayang gendut lebih!

p/s:Kak Sheera, sila kuat!
Love KONONNYA

How To Forget Your Damn Ex-Boyfriend In A Week ;)

28.6.10

Jyeahh, the mourning mode is off and I'm backkk, people! Rindu takkk? Haha loser me, haruslah takde. Kata pun berkabung, siapa jek nak rindu merindu segala bagai? Don't worry, this is the new me. Bukan yang emo lagi dah. Kalau emo pun, I takkan meluahkan apa yang terpendam dalam hati kat blog ni. Kat sini kita share cerita gembira sahaja ;D

Apa saya lakukan semasa tempoh berkabung? Kita kembali bersama dalam rancangan How To Forget Your Damn Ex-Boyfriend In A Week bhaha Zaty sengal! =P First; I cut my hair. Haha it's a very hilarious story, though. Nak potong kat kedai tapi masa tu pokai, so potong sendiri. Sayang nak potong rambut yang semakin panjang, makanya potong fringe yang menutup mata, rimasss! Tapi bafak gila serabai, sebab masa tu potong sambil nak menangis and menggigil. Kat facebook tu sebelum tempoh berkabung, harap maklum.

Second; I kumpulkan semua barang yang dia pernah bagi example; bday present and nametag then masukkan dalam kotak. Lagi besar lagi bagus KOT, Idk why but it makes me feel more relieved ;D Maybe lagi besar kotak tu and lagi penuh kotak tu, means dia memang pernah buat kita gembira and dah banyak memori tercipta gitu. Kalau ada diari yang pernah cerita pasal dia pun, masukkan jugak. Kenangan memang untuk diingat tapi bukan semua.

Third; I made a special entry about him in my diary. Special, siap ada bunga-bunga gitu, cewahh. Luahkan semua rasa sakit yang terpendam and bila baca balik, I'll feel, 'I'm glad I'm not with him anymore' :DD Fourth; I deleted his number from my phone, in fact all messages dari first couple sampai sekarang. Jangan tanya berapa ratus. Tu dah tolak messages dalam backup yang dah delete masa format memory card, lagi beribu-riban. Tak sedih pun :)

Fifth; changed. To a happy person, a better one, to be exact. Semua benda berubah, included manusia yang serba kekurangan. I'm not a 'lovey dovey' girl anymore. Takde masa dah nak bercintan-cintun segala bagai. Study weh study! Ye, blog pun dah berubah sikit :D Sixth; started writing. I've stopped writing short stories and poems masa BAHAGIAAA kononnya tu, tapi sekarang dah jiwang balik dah. And I've created a new song haha sangat pelik ilham datang semasa kecewa tapi sukaaa! Kesatria Cinta ;D

Seventh; aktif balik dah on all social networks, yeay! Peduli hape trial nak dekat, bwekk! Ha'ah, nanti result teruk nangis balik, Zaty sengal. Oh yes, result mid-year sangat teruk 4A 4B, Bs are Science, KH, Agama and English. WTH English B?! Felt like cryinggg! Tapi tak boleh nangis, nanti tak kuat lagi macam sekarang :)

p/s:Praying Haziq Johar will survive. Kak Sheera, be strong!
Gua pun ada perasaan jugak

It's over and I'm already moved on.

21.6.10
Admiring him since July 2008. Kena reject habis-habisan sebab dia kena ugut dengan ex-boyf. Couple on 14th February 2009. 1st clash on my birthday, I mintak putus sebab misunderstanding. Dia lagi percaya cakap entah number sesat mana entah, saying that I dah pernah ringan-ringan dengan ex-boyf 2007. Dia ajak couple balik 2 days after that, tolak. 14th August 2009, 2nd time couple. He apologised so much and I forgave him to start a new chapter. Nahh, broke up on 5th November 2009, he cheated on me. Knew after a month, me so stupid. Jangan ingat lepas clash, diam jek. Kena sound dengan girlf dia, bukan sorang tapi 2. Padahal dia yang text I dulu, I jugak jadi mangsa keadaan. 2010, dia ajak my bestf couple but she rejected him kerana mengenangkan I. Then dia ada skandal dngan akak Form 4. Heboh dah, and me jadi mangsa keadaan lagi. Tiap kali jumpa dengan his scandal and his ex-girlf yang sound I last year, memang kena saiko habis. Pandang macam nak telan orang, apa lah salah I pada diorang? End of May, tetibe dia ajak I couple balik. GILA TAK TERIMA?! Lepas clash, ada yang volunteer jadi pakwe tapi sume I reject sebab setia pada dia even kitorang dah takde any relationship though. Don't you ever forget, this will be the third time. So, I suruh dia tunggu I sampai habis PMR. I siap bagi permission pada dia kalau dia tak sanggup tunggu, he's free to find someone else. Tak lama, something 3 days, the guy that I've admired since masuk Medan masa Form 1, my best boyfriend, bukan pakwe tapi kawan lelaki yang paling rapat, my B pulak ajak couple. I reject sebab dah ada orang lain dulu yang dah meluahkan isi hati and willing to wait for me. Tapi I cakap atas sebab nak study for PMR, katanyaaa. Back to the story. Hubungan kitorang jadi mesra for this one month. He made my birthday the bestest day in my life. Dia bagi I music box, hadiah paling diidamkan sejak kecil. Dia betul-betul berubah, dah tak macam dulu. Everything was okay sampai minggu lepas, you can read about it here --->CLICK. Today, my bestf told me dia tak layan I seminggu tu sebab dia dah ajak my other friend yang boleh tahan baik dengan I jugak couple. WTH?! Rasa macam nak nangis tapi tahan. I jugak bagi permission, kan. Tapi ternangis jugak sebab result exam teruk. And now, buntuuu! Pity my B, kena reject mentah-mentah. My bestf thinks sangat-sangat tak adil I did this to my B, sedangkan si dia tu dah free flirting dengan someone else. And you rasa apa I rasa? I rasa bodoh sebab tak ikut naluri hati yang kuat pilih my B instead of that major loser just because dah terjanji dulu dengan mamat tu. He hurt my heart and feeling, thrice. My B, sorry. You gila caring kat I tapi I did this to you. Arghh, what a pathetic high-school love story.

To the jackass in this entry, Encik Awak kesayangan hati,
Thanks dah buat saya sedar saya tak layak berdampingan dengan awak. Saya tahu saya tak cantik, tak cun and tak sepadan dengan awak. Thanks dah bahagiakan saya even for a while. Hati saya dah hancur lebur, jadi debu, and I'll never forgive you after this. This is the last time I believe in you.

And to my B yang setia sampai sekarang KOT,
I'm sorryyyyy! I know I'm stupid for letting you go. You'll always be my best boyfriend I've ever had. Thanks for lending your shoulders for me to cry on. Thanks for lending your hand when I'm in a problem. Thanks for lending your heart to me, but I don't think I can have it. I'm sorry! :(

NO MORE LOVE AFTER THIS. PMR 2010, I LOVE YOU ONE AND ONLY.
Gua pun ada perasaan jugak

Such a pathetic entry.

21.6.10
Isnin, start tak texting dengan Encik Awak. Suka kauuu lah, labu. Discovered Syeera Sanders on FB.

Selasa, post status ni ---> "Sila jujur kalau dah tak suka. I can survive without you." IDK why tetibe emo. Baru tak text sehari. Played game on YM dengan Kak Myza gendut, jangan tanya siapa menang, faham sikit tajuk entry ni. Then post status ni ---> "Lemme know whenever you need me. Saya bukan benda nak dicampak ke sana sini, saya bukan robot nak dikawal begitu begini, saya manusia biasa yang ada hati dan perasaan. Emo :(" Laptop kesayangan saya rosak, Abah's fault. Gaduh dengan Abah. Faham connection mengapa gaduh? -,-

Rabu, siapkan kerja kayu KH. Sampai sekolah 10 pagi. Cari cikgu 2 jam. Start, 12 tengah hari. Siap, 2 petang. Tak lupa, birthday Aten and Kak Myza gendut. Malam, balik kampung. Jumpa mamat mirip Encik Awak otw to kampung. Kerinduan? Lupa ke hari ni org balik kampung, wak? :( Orang lain pulak yang ingat. Thanks, B!

Khamis, pathetic gila sampaikan tiap kali dengar lagu Down part "Baby, are you down down down down down?" mesti akan jawab, "Yes, I'm down." == Malam, Encik Awak text. Benci, tak reply, merajuk. Kesian lah pulak, berjaga sampai 6 pagi.

Jumaat, texted him pesan siapkan kerja kursus and homework, 6 pagi. Faham mengapa berjaga? Takut tak bangun 6 pagi kalau tidur. Tapi... No reply. Erhh, revenge and merajuk lah tu. GOOD! Both keras kepala, siapa yang nak mengalah? HARAMMM! Malam, watched LBS. Tidak seperti yang dijangka, will write a preview soon. Sedih tapi air mata tak keluar. Something wrong lah ni.

Sabtu, balik Medan sorang, naik bas. Yeay, independent me! Sera amek bila dah sampai, terus meredah hujan pergi rumah Myra nak buat kerja kursus. Patah balik pergi rumah Sera, siapkan kerja at her house sebab Myra tetibe ada motor ==

Ahad, teman Sera pergi CC, kacau Sera masa dia khusyuk menatap Shahir. Menatap Matamu by Aril lagi terbaik, wokk! Food poisoning KOT sebab makan nasi ayam basi. Pecah record 4 hari tak makan nasi since Rabu, tetibe sakit perut. No more NASI after this! Hari ke-7 tak texting :(

Such a pathetic week, such a pathetic entry, and such a pathetic Zaty.

Very pathetic,
Zaty.
Obsessions

My Current Obsession :D

15.6.10
Ada Facebook? Search Syeera Sanders. Ada YouTube? Lagi bagus! Search monsterbabe12. Then you will love her too! Her singing is just nice making her songs great to be listened to. She plays guitar well, or can I say great? She compose the songs and write the lyrics by herself, perfectly. And now, presenting all the wayy from Brunei, Syeera Sanders!



Masih by her :)



Aku Berundur by herself too, my favourite!

Ada lagi 2 lagu favourite I, which are Aku Bahagia and Janji. Tapi tu kat Facebook dia. Malas nak menempel code sebanyak alam penuh kat sini, apa kata you all pergi tengok sendiri. And I can guarantee you that she is superb! Ohh, forget to mention. She also does some cover, Kantoi, Dan Sebenarnya, Lagu Untukmu and more. Pun superb jugek!

p/s:Masih belum berubah hati. Masih in love with Mila and Yuna :)
Home-made videos by me

Nobody loves the last one :(

14.6.10


Yes, nobody loves the last one :( -Zaty.

Recorded: Tuesday, 1st June, 02:14 am.
Costumes: Purple shawl, TIGS shirt and white sweater.
Status: It might be the last one.

Nobody loves the last one but I'm sorry, this is the last video I recorded. No more video after this. I don't have so much strength and determination to continue these. And please, enjoy even for the last time :( Err, sorry, dah pukul 2 pagi masa ni, so sound terpaksa diperlahankan.

00:01 In case korang tak dengar, I said, 'Rindu kan?'
00:07 'Once you killed a cow, you gotta make a burger.' -Gaga :)
00:40 Ya Tuhan, jadinya macam tu eh? Practice lain, record lain -_-' Kita namakan tarian ni, 'Tarian Jogging' =="
00:52 Erhh, gediknya Zaty! ==
00:58 HAHA lepas marah kat orang tu =P
01:14 Dah macam paruh burung bhaha.
01:40, 01:47, 03:22, 03:30, 03:38 and 03:46 You'll see the sign in this video for many times, very ANNOYING, right?
01:50-02:05 I'm sorry I'm not that kinda aggressive as Beyonce.
02:11 Comel tak tetibe bertukar mood? Cakap COMEL cepat!
02:21 Dah start agresif dah, sukaaa!
02:37-02:44 First part tiru Gaga.
02:45-02:48 Second part :)

Kalau tak bagitahu ni last video pun mesti korang dah tahu, kan? I'm sorry, okay. Lepas ni I promote video orang jek lah or I buat video biasa-biasa yang takde melibatkan I. Dan sebenarnya sedih, okayy bila takde yang comment pasal I nyanyi sendiri lagu Kantoi on previous video. Tahu lah suara I tak sedap :( Dan ya, hari ni 14 Jun tsk tsk :(

p/s:I'm serious this is the last one. The last one yang I MIMING or NYANYI sendiri.
Events mahupun peristiwa yang sewaktu dengan saya

0806, favourite day from now on :)

10.6.10
Birthday tahun ni boleh lah dikatakan bahagia, tak macam last year bafak dia hancur hati :( Tahun lepas putus cinta, tahun ni? JENG JENG JENG! =P First wisher, a week from my birthday, adek angkat kat STA, Nina :D Dan sampai lah saat I menulis entry ni, ada lah 71 orang wish :) BAHAGIAAA! :D

Birthday celebration buat kat sekolah jek, kebetulan ada add class. I pesan kat sume suruh datang pukul 9 pagi tapi Bieha jahat, dia datang satu jam lambat. Dah tinggal 1/2 hour nak celebrate sume. Tapi overall, sume ok jek KOT :) Wanna feel the fun? Look at this!

*Click untuk tumbesaran berlipat ganda :) Lihat, classmate saya memang jahat dan penghabisannya saya bermandi krim kek dan tepung lalu hilang segala keayuan dan keanggunan ==



Part 1
-Err, tu kehendak Nabihah sendiri nak menyanyi, rasa bersalah lah tu =P
-Abaikan part Bieha interview mamat yg kononnya 'Cik Epal' saya, nama dia bukan Epal, sekian terima kasih.
-Eyka, sampai-sampai terus amek kek, makan -_-
-Paling tak boleh blah, wish Nizam; 'Aku wish cepat sikit baling tepung' and Emy; 'Moi dah tuaaa!' Tak sayang korg lah!
-Wish paling suka, kira personal fav saya lah kan, wish from Eyka; 'Moi, happy birthday! Aku sayang kau sangat-sangat, mmuah!' and Lina; 'Happy birthday, Iloveyou!' Sweet a korg! :")
-Last sekali tu, Hawa and Ain bersorak mencapai kejayaan berjaya kotorkan baju mamat yg kena interview tadi dengan krim kek bhaha!

Part 2, err takde pape kot. Saja include nak bagi korg tengok betapa serabainya saya bermandi tepung ==

And hadiah untuk korg, Kantoi sung by myself! Sorry, suara saya memang sumbang =P

Ha, amek kau! Suara I memang tak sedap, tu pasal selalu lip sync jek. Okay, bye!

Eh jap, last sekali, nah amek ni :)

Flower and music box; Encik Awak :) Vase; Eka, Amalina, Faradiana and Lina. Bear; Nana. Choc Cadbury besar; Sera. 3 choc Cadbury yang comel tu; Bib. Ferrari haha Ferrero Rocher; Adhwa. Lollipop; Adek Ain. Biscuits; Emy and Mizan, biasa lah lelaki =P T-shirt hitam; Bie, Seha and Ain. T-shirt pink; diri sendiri.
I write trash

Bintang.

4.6.10
Malam itu kau tanya aku,
Sayang, mana yang kau suka?
Bintang atau bulan?
Lalu aku jawab bulan.

Kau tanya kenapa.
Ringkas aku jawab,
Sebab bulan cuma satu.
Satu macam Tuhan, satu macam hati dan satu macam kau.
Kau senyum.

Kau kata kau suka bintang,
Sebab bintang itu banyak, tak terkira,
Sama macam cinta kau pada aku.
Ya, aku juga senyum.

Malam itu kita bilang bintang sama-sama.
Kita bilang sampai kita tidur.
Di bawah cahaya bulan dan sinaran bintang.
Kau bulanku dan aku bintangmu.

Written by;
the alter ego of me, Mila
Home-made videos by me

Erhh, Baby? =.=

2.6.10

I ain't your baby, Baby. -Zaty

Recorded: Tuesday, 25th May, 8.oo pm something (?)
Costumes: Black shawl, orange tee and white cardigan.
Status: Moody gilaaa. Moody dan gilaaa ==

Erhh, memang moody teramat sangat sebab misunderstand sikit dengan TUTT. Geramnyaaa! Tapi tak boleh geram selalu, kata sayang -_- Eh, Nur Musfirah Izzati dah ada boyfriend baru keee? Non adooo! Tapi err, JENG JENG JENG!

00:01 Ya Tuhan, buruknya berhai-hai sambil peace! T_T
00:03 Bapak annoying ulang "Rindu, kan?" =.=
00:11 Bengap! Ani lambat masuk >.<
00:16 Yup, nama sebenar dia Nur Markonah Izzenot =P
00:23 Ani sangat annoying menyebabkan saya tersasul nama jadi lama >.<
00:32 Nasib baik dia sedar dia lambat :D
00:34 "Baby, hehek." Tu suara Markonah. Thanks to Seha sebab tolong tuliskan Baby :)
01:14 Tangan sepak Markonah sebab dia cakap 'Boo!'
01:30 Erhh, dia kacau lagi!
01:35 and 01:46 She's going overboard!
01:48 Kena kacau terus kepala bertukar jadi robot gitu =P
02:01 Apa motif?
02:09 I want YOUUU to buy me a ring :(
02:21 Mengapa geleng kepala? Maaf, saya dah potong bab tu :D
03:00 Tersasul, teehee =P
03:05, 03:18 and 03:20 Bunga api! ^^
03:46 Tangan sepak Markonah sebab Abah tetibe jerit nama dia, padan muka kena panggil =P
03:55 and 03:57 Takut ada orang masuk lalu pintu bilik air.
04:14 Kejar ke? Abah panggil suruh turun makan rupanya :)

Mengapakah Baby Down? Kerana dia dah buat semangat saya down. Masa bila? Hee, bab yang dah potong tu lah sebab dia tetibe tukar lagu jadi Down and buat video ni macam dia punya. Erhh! Nasib baik dah potong :D Thanks for watching!

p/s:Uploaded specially for Baby Bieha :D