We Never Celebrate It.

9.5.10

Yesss, we never celebrate Mother's Day. Bukan kitorang tak menghargai mummy. Tapi kitorang ni jenis family yang takde rasa berjiwangan segala bagai menyambut hari-hari yang orang Barat cipta cewahh. Mother's Day kan everyday, right?

Let me list out hari-hari yang kitorang tak celebrate. Hari jadi, Hari Ibu dan Ayah, Hari Kebangsaan, Hari Raya pun takde sesi bermaafan. Ya, saya tak pernah merasai suasana menangis di Hari Raya, okayyy.

Dan apa motif entry ni? HAHA entah tak tahu -_- Cuma nak wish kat mummy, I love you so muchhh! Ya Tuhan, gelinya jiwang dengan mak. Ha, ni lah anak muda zaman sekarang. I love you dengan pakwe bukan kemain lagi, dengan mak geli lah, loya lah, astaghfirullah! I takde pakwe, kesian, terima kasih.

Dan memperkenalkan ahli baru dalam family!
Dan jiran depan rumah dah dapat anak baru Rabu lepas! Girls ketujuh! Congrats! Oh ya, JMD stands for Jangan Makan Dalam bhaha or maybe Jom McD. 9351 means birthday mummy, 01.05 and their anniversary, 01.05.1993. Kereta lama 1593, ingatkan nak kekalkan for kereta baru tapi tak dapat. Tapi suka gila kereta baru sebab dia spacious gila gila! Go SAGA SE! And Go Alif for AFMASUK!

2 comments

  1. ohh, sama ngn fmly akk yg tapena rasa suasana sedih ketika raya !

    ReplyDelete
  2. hihi, abah cakap raya untuk bergembira XD

    ReplyDelete