Plain random

Kau pun takkan percaya.

27.5.10
Wah, exam datang lagi! Apasal nada excited exam dah dekat?!

Makanya, saya akan cuba meminimumkan penggunaan komputer dan handphone. Mengapa komputer? Mengapa tidak internet sahaja? Kerana bila on komputer, seperti sudah wajib akan click ikon Mozilla Firefox. Erhh, exam nak dekat dah?

Sila doakan saya dapat buat yang terbaik untuk mid-year ni. Jika anda berhati mulia, sila adakan kenduri doa selamat sekali sepanjang minggu ni. Berkali-kali pun takpe, supaya blog ni terkena tempiasnya dan akan menjadi lebih ceria lagi.

Okayy, byee!
Gua pun ada perasaan jugak

Bwekk, I benci youu lah!

24.5.10
Konflik dalaman 2 orang sahabat yang cuma pernah bergaduh sekali jek and this is our second fight after 4 years :)

*Dan ini adalah balasan note Bieha ;D

Kadang-kadang dengan kawan, kita cakap kita benci dia macam ni 'Ala, benci lah dengan kau niii!' and so on tapi sebenarnya kita sayang giloss kat dia, kan? Jadi, faham-faham lah title tu kiranya bahasa halus dan tersirat untuk 'Mmuah, I love you lah!' :D

Kau memang gedok yang teramat, Bie! Sepak laju-laju kang! Pergi baca balik comment kat pic aku tu, mana ada ejek. Tu lah, pms eh? Grr!

Paling tak boleh blah, dia sendiri yang isytiharkan perang 3 hari, dia sendiri yang tetibe tegur esoknye. Nak tegur ngumpat pasal TUTT pulak tu, bhaha :)) Malu tak, malu tak, malu kan? -_____- You should look at your own face bila aku cakap 'Eh kata tak nak tegur sampai Ahad ni?' HAHAHA =P

And you know why aku act macam biasa jek? Sebab aku dah lali dah macam baru lepas kena bius tu dengan orang tak nak tegur aku. Ramai gila manusia yang nak bermusuh dengan aku, yang tak nak tegur aku, yang tak nak kawan dengan aku and when you are one of them, aku amek positive. Biasanya aku mengadu domba, mengadu nasib dengan kau and kali ni not anymore, baru aku tersedar I have other friends that care for me.

I just don't know where did I get the unusual strength to stay cool 24/7. Nangis takde sikit pun, beb. Woh, Zaty kuat! Eleh, setakat Khamis and Jumaat je. Macam lah kita jumpa weekend, kan. But sayangnya kau terlepas berita baik and berita buruk sepanjang hari kita tak bertegur. I'm sorry you're not the first one to know about those news. Tu lah, siapa suruh berperang segala bagai?

Ye budak gedok, mana boleh aku lupa scene tu. Kawan tepi jalan, kan? =.=" BTW, kita kan dah bersahabat sejak dari dalam perut lagi =P And Insya-Allah, sampai ke dalam liang lahad :") Erhh, 'Awak, nama saya Nur Musfirah Izzati binti Musiran. Panggil saya Izzati'. Cepat senyum, sekarang! :D

Last but not least, bwekk, I benci youu lah! I benci you sebab buat I nangis baca note you ;'(

Gilaaa tak rinduuuuu?!

p/s:I'm in a big dilemma right now!
Contests dan kebarangkalian untuk menang

Masalahnya, menawan ke?

20.5.10
Hye! Short entry saja, okies? Ni ha, Nur Musfirah Izzati gedok gile menjoinkan diri yang kecik molek ni dalam Contest Senyuman Paling Menawan from blog happening ni ---> SINI :D


Memang gedok tersangat sebab hari ni lah dateline contest ni. Entah macam mana entah aku nak tunaikan semua syarat. Miss Chentazetty, maaf. Tak sempat dah nak tag siapa-siapa. Makanya, kalau kalah, faham sungguh saya T_T

Ohh ya. Kena beri sebab kenapa suka senyum kan. Eceh, macam tau jek saya suka senyum. Hee, suka ke? FYI, senyuman kat muka kita ni adalah facial expression yang dapat dicam sejauh 10 meter kot, kalau tak silap. Senyum pun sedekah, what? Lagi pun, kalau kita senyum, tu dah kira satu senaman muka, okayy. Sambil senyum, sambil sihat :)

And actually saya suka senyum sebab saya ada lesung pipit. Bukan nak menunjuk tapi bukan semua orang ada lesung pipit. Ingat senang nak ada lesung pipit? Kurnian Tuhan, ya anak-anak. So setiap orang ada kelebihan. Lesung pipit ni kira genetic sebab family I ramai ada lesung pipit. Bila amek gambar bersama-sama macam sweet jek sume ada lesung pipit :D

Bhaha, kononnye short entry, bwekk! =P Harap-harap Miss Chentazetty terima entry ni! :D Moralnya, senyum sokmo, okayyy! :)))
Plain random

Nur Musfirah Izzati tak layak.

19.5.10
Nur Musfirah Izzati tak layak nak ade pakwe sekarang sebab beliau setia dengan sang pakwe yang bernama PMR 2010. Diyana Abdue, jangan mengada-ngada rampas pakwe I, okayy XD

50 bad and freaky things about me ^_^ ; *Sila baca sampai habis kalau sayang saya.

1. Takut belon! Tak suka dengar bunyi belon meletup.
2. Takut dan geli dengan cicak, kumbang, katak dan semua yang stok geli-geli punya binatang dan serangga. Included kucing.
3. Kuat melatah. Melatah selalu kuat-kuat -_-
4. Jarang mandi tapi suka mandi.
5. Suka duduk dalam toilet lama-lama.

6. Sangat sangat tidak pembersih tapi suka mengemas, walaupun tak pernah bersih =P
7. Tak suka benda senget tetapi selalu buat benda senget.
8. Suka baling benda bila marah walaupun handset sebab tu Jemmi rosak tak hidup-hidup sekarang :(
9. Tak reti main gitar tapi ada gitar. Baru belajar LOL!
10. Tak suka pakai tudung bila duduk dalam kereta.
11. Selalu pakai shorts and baby tee.
12. Orang cakap saya selalu bercakap dengan nada tinggi.
13. Tak suka sangat menjerit sebab jeritan saya bingit! Jangan mengada buat saya menjerit! >.<
14. Suka tukar-tukar signature.
15. Kaki saya buruk =(
16. Tak suka makan bawang tapi suka kupas bawang.

17. Pelupa dan nyanyuk.
18. Mudah jatuh cinta, jatuh tangga dan jatuh katil -_-
19. Cepat perasannn!
20. Cerewet bab makan.
21. Tak kuat makan, susah makan, jarang makan tapi suka makan.
22. Makan lambat!
23. Tak makan pedas.
24. Tak pernah makan asam pedas dan sambal belacan. Sardin pun tak pernah.
25. Suka makan roti macam tu je.
26. Selalu nangis, kuat nangis dan mudah nangis.
27. Very the sensitive!

28. Tak suka angkat phone bila orang call.
29. Tak reti talk on phone with boys, tak kira lah kawan biasa atau kawan luar biasa =P
30. Tak suka dompet besar.
31. Selalu salah letak barang.
32. Jarang kemas bilik sendiri selagi mama tak suruh, hee :D
33. Mesin basuh selalu basuh pakaian saya termasuk yang dalam-dalam tu =P
34. Tak suka kotak pensel kecik, mesti besar dan PENUH!
35. Tak reti pakai kasut bertali tapi pakai jugak sebab takut kena ejek.
36. Suka SANGAT jadi pendek dan tak nak tinggi. Biar lah sampai besar tinggi cuma 145 cm jek ;D
37. Ada banyak anak patung and cute pillows tapi tidur malam tak bertemankan diorang pun.

38. Tak pandai tidur dalam gelap.
39. Suka beg besar!
40. Tak suka pergi hospital or klinik.
41. Tak reti makan ubat pil tapi bila sekali dah makan terus ketagih.
42. Suka bela kuku panjang.
43. Tak suka make-up, sebab saya dah semula jadi comel =P
44. Tak suka pakai anting-anting sebab cepat gatal.
45. Tak suka kasut tumit tinggi dan kasut bertutup, suka selipar biasa je :)
46. Tak suka bela rambut panjang.
47. Takut cermin, wuu =(
48. Jarang buang angin dan air besar =P
49. Jarang sendawa.

50. Tak reti buang air kat toilet luar selain toilet rumah.

Ada persamaan? Meh la share bersama :)

-----

Macam tanda f*ck kan? =.="


p/s:Kenapa masih sayang ni? Pergi lah jauh-jauh, kenangan!
Events mahupun peristiwa yang sewaktu dengan saya

Antara 6 orang yang harus dibacakan surah al-Fatihah setiap pagi sebelum ke sekolah.

16.5.10
Orang tersebut adalah cikgu-cikgu. Yeay, hari ni Hari Guru! Kan dah cakap hari tu, family I tak celebrate semua jenis hari ni, kan. Tapi Hari Guru macam WAJIB gitu, tapi kitorang yang masih bersekolah ni jek lah yang sambut. My parents keluarkan duit beli hadiah untuk cikgu-cikgu terpilih, hihi :)

Masa tadika dulu, I masuk 2 tadika kalau tak silap. First, Tabika Perpaduan masa 4 tahun. Tapi sekejap jek sebab cikgu tu tak tahan dengan perangai I. Dah lah masa orang lain belajar, I sibuk duduk kat ceruk kelas baca buku cerita sorang-sorang then suka memekak macam murai tercabut ekor. Ya, I dah pandai baca dari umur 3 tahun :) Then, masuk Tabika Kemas Sayang masa 5 tahun sampai 6 tahun. Sayang Cikgu Ros :)

Mula-mula masuk sekolah rendah sumpah tak best. Semua orang sibuk belajar aeiou, okayyy, I rasa macam orang tak betul, sungguh gelisah. Tapi sejak Darjah 4, hidup memang struggle sebab nak dapatkan 5A for UPSR. Dah tu, muka ni jek lah yang selalu masuk bilik Cikgu Nasir *actually bukan bilik Cikgu Nasir sorang jek, kena kaunseling. Mengapa? Hihi, ada lah. Sebab tu lah Cikgu Nasir rapat dengan I even dia dah pencen :) Kontroversi harus melekat dengan I, Idk why. Alhamdulillah, I managed to get 5As! Terima kasih, cikgu!

Form 1, masuk TIGS. TIGS best tapi homesick punya pasal plus injured sebab jatuh katil double-decker kawan tertolak secara tak sengaja, maka I pun pulang lah ke tanah air, Seri Medan XD Siapa cakap sekolah luar bandar tak boleh berjaya? I'll try to naikkan nama Medan. Sayang semua cikgu yang dah banyak doakan saya. Anak murid yang satu ni memang tak sudah bagi kontroversi pada sekolah. Tapi semuanya bersabar kerana saya. Macam mana tak sayang ni? :")

Tadi, cepat-cepat topup sebab nak text cikgu-cikgu. First, Teacher BB. She said that I'm a good girl and wished that I can good result for PMR. Then, Cikgu Razidah, cikgu tuisyen even dah berhenti bulan ni. Hihi, dia cakap 'I'm gonna miss you'. Aww! :") Actually, boleh jek jumpa kat sekolah, cuma dia tak ajar kelas I. Lepas tu, Cikgu Nasir. Ala, esok Cikgu Nasir datang sekolah lamaaa! ;'( Nak jumpa jugakkk! Pagi tadi dah wish kat Teacher Radziah on FB. Pun wish I dapat good result, tapi for mid-year. Tak lupa juga, Cik Linda, warden semasa di TIGS and Mama Rohaina. Tadi, jumpa Teacher Mud masa shopping for hadiah Hari Guru. Sumpah, rinduuu! :"( Ok lah, nak nangis, bye.
Events mahupun peristiwa yang sewaktu dengan saya

We're not losers.

15.5.10
Cewahh, dah menang boleh lah cakap 'We're not losers' segala bagai, kan. Hihi, tak sia-sia practise tiap petang, kitorang dapat naib johan Forum Remaja! Ya Tuhan, sumpah rasa heavennn giloss, youu! Nak tulis pun dah tak tahu nak guna word apa dah, sebab rasa macam mimpi. Kalau lah result PMR macam ni, kan besttt ;) Tajuk forum kitorang, 1 Malaysia:1 Manifestasi Ke Arah Perpaduan Nasional. Tidak berbaur politik, ya, harap maklum. Sekolah kitorang tuan rumah :)

First round 'Kalah Mati' memang teruk. Cdah memuncung, Kak Syera banyak tersasul, Bieha yayang lagi lah, I pulak kena saiko dengan TETT, cakap menonong jek laju, langsung tak senyum. Tapi, kitorang dapat masuk final jugak! Actually, Medan dah lama tak hantar wakil, so kali ni kitorang join, kitorang aim masuk final sebab tak nak malu sebagai tuan rumah. Dapat tahu jek dapat masuk final, kitorang rasa gila relax, langsung tak takut macam first round :D

Wah, final round compete dengan TIGS, HS and Kolam Air. Memang kitorang cuak jugak lah, kan. Tapi cikgu sume bagi semangat as Medan baru jek jadi Johan bahas, so mengapa tidak kami, cewahh. Final round was superb. Everything was wonderful. Takde kesalahan besar macam first round and I did my best in my own way, berbeza gila dengan first round. Habis jek performance, kitorang melompat kegembiraan kat luar.

Masa umumkan hadiah lagi tak sangka. Kitorang assume dapat third place jek sebab Kolam Air pun best jugak. Tapi bila diumumkan jek Kolam Air third place, kitorang dah macam 'We're in Top 2!' And kitorang dapat Naib Johan!, kalah to TIGS. And the best part is, I won the Anugerah Penforum Terbaik! I memang nak award tu, siap mimpi menang lagi. Tapi bila betul-betul dapat, it was a very undescribable feeling! Punya lah blur sampaikan Bieha dah suruh bangun amek hadiah. Sepanjang perjalanan nak amek hadiah tu, cewahh macam jauh jek, sume orang puji. Sampai jek seat I, terus menangis sampaiii dewan dah kosong. Alhamdulillah :D

Pagi tadi masa penyampaian hadiah lagi nonsense punya perangai. Kiranya nama I kena sebut 2 kali lah, kan so hadiah Naib Johan tu Cikgu Fazilah yang tolong pegangkan. Lepas amek hadiah Penforum Terbaik tu, I patah balik nak amek hadiah Naib Johan, I salam lah dengan Cikgu Fazilah. Lepas tu cikgu sebelah hulur tangan, cikgu sebelah lagi dan seterusnya. Budak-budak lain sume dah 'Boo!' jek kat bawah. Nasib Medan cuma Naib jek. Kalau Medan Johan, mahunye I tak salam sume cikgu?

Apa pun, thanks to the rest forum members, Kak Syera, Cdah, Bieha, Faqih, Kak Nisa, Shahrina and BB. Thanks jugak pada Cikgu Sarimah and Cikgu Saian yang dah banyak tunjuk ajar. Tak lupa, sume cikgu, Kak Seha and kawan-kawan yang banyak bagi sokongan and semangat. Parents, love you! Comel jek parents I gaduh siapa yang sebenarnya wish dulu bhaha. Tahun depan nak aim Johan pulak! :D

Gambar kat SINI :D
Gua pun ada perasaan jugak

Nama anak dia Bedah.

10.5.10
APA PERASAAN AWAK KALAU SAYA DATING BERMESRA-MESRAAN DENGAN PASANGAN SAYA DEPAN MATA AWAK SEPERTI MANA AWAK DAH BUAT TADI? AT LEAST, HORMATILAH PERASAAN SAYA, JAGA SIKIT SIKAP TU. DAH LAH DATING KAT SEKOLAH, TAK MALU EN DENGAN CIKGU-CIKGU PETANG? SAYA BENCI AWAKKKKK! ;'(

Bhaha atas tu gimik semata-mata walaupun ada kebenarannya sikit. Haish, apasal rasa nak mencarut ni? Jap, nak try. Baa...yi. Boo...ring. Bee...dah. Bedah? By the way, saya, Nur Musfirah Izzati telah dipilih untuk mewakili sekolah dalam pertandingan Forum Remaja peringkat BP. So, blog ni dan semua laman sosial akan serta-merta tidak aktif. Asal ayat skema? ASAL DARI KAMPUNG! XD Hihi, sekarang ni semua yang diucapkan dah terpengaruh dengan gaya percakapan untuk forum. Maka, sila baca seluruh entry ini dengan sebutan baku, sekian, terima kasih :) Doakan kejayaan saya!
Events mahupun peristiwa yang sewaktu dengan saya

We Never Celebrate It.

9.5.10
Yesss, we never celebrate Mother's Day. Bukan kitorang tak menghargai mummy. Tapi kitorang ni jenis family yang takde rasa berjiwangan segala bagai menyambut hari-hari yang orang Barat cipta cewahh. Mother's Day kan everyday, right?

Let me list out hari-hari yang kitorang tak celebrate. Hari jadi, Hari Ibu dan Ayah, Hari Kebangsaan, Hari Raya pun takde sesi bermaafan. Ya, saya tak pernah merasai suasana menangis di Hari Raya, okayyy.

Dan apa motif entry ni? HAHA entah tak tahu -_- Cuma nak wish kat mummy, I love you so muchhh! Ya Tuhan, gelinya jiwang dengan mak. Ha, ni lah anak muda zaman sekarang. I love you dengan pakwe bukan kemain lagi, dengan mak geli lah, loya lah, astaghfirullah! I takde pakwe, kesian, terima kasih.

Dan memperkenalkan ahli baru dalam family!
Dan jiran depan rumah dah dapat anak baru Rabu lepas! Girls ketujuh! Congrats! Oh ya, JMD stands for Jangan Makan Dalam bhaha or maybe Jom McD. 9351 means birthday mummy, 01.05 and their anniversary, 01.05.1993. Kereta lama 1593, ingatkan nak kekalkan for kereta baru tapi tak dapat. Tapi suka gila kereta baru sebab dia spacious gila gila! Go SAGA SE! And Go Alif for AFMASUK!
Home-made videos by me

I LOVE YOU SELALU, TIAP-TIAP HARI.

5.5.10


I LOVE YOU SELALU, TIAP-TIAP HARI -Zaty

Recorded: Thursday, 29th April, 1.37 am.
Costumes: Black shawl, yellow TIGS t-shirt and track bottom, woot woot :D
Status: Merindui koranggg!

I memang gedok sangat. Baru berpisah dengan abang akak physio, nangis macam orang hilang pakwe. Tapi sumpah rindu korang! Lepas ni dah takde teman borak lagi dah. Eh ada cuma tak awesome macam korang! Alamak, sedih tetibe.

00:01 Mengada-ngada cakap nak sebiji-sebiji.
00:23 and 00:48 HAHA tetibe tangan terbuka, takde motif.
00:34 Memang ada air mata, okayyy.
00:42 That stands for hilang terbang melayang, hehe =P
01:31 Cuba teka mana I letak tangan I tu?
03:12 Eceh cewahh cewahh, konon I yang tarik suara =P
03:29 HAHA bunyi I sedut hingus, shroot!
03:31 Mereka yang berkenaan tu adalah mereka yang I tag kat facebook :)

Sorry, expression I langsung tak ceria dalam video tu. Baru lepas nangis kan. Tengok atas tu, timeline pendek jek. Tapi I syok record video ni. Santai and sempoi. 2 kali je record, terus siap. Antara favourite video I, since I pun baru buat 4 video HAHA XD And btw, I bukan pakai handsocks tau. I pakai inner, sangat sejukkk!

Rasa macam nak record Kantoi lagi sekali supaya ramai yang comment home-made videos lepas ni. Lately, memang sikit jek yang comment entry I en. Sedih tau. Sebab tu buat video ni, tsk tsk. Lagipun hari ni bulan ke-6 single mingle triangle :"(

p/s:Ni entry special pada siapa yang request Ku Bukan Aku =)
Family which is sooo familiar -_-'

Hihi, comel kan buat-buat lupa?

4.5.10
Hihi, rasanya comel tak kalau kita buat-buat lupa sesuatu perkara? I rasa comel sangat tauuu! Sebagai contoh, buat-buat lupa tak bawak buku nota Sejarah padahal ada dalam beg cuma malu nak tunjuk sebab ada banyak nota tertangguh. Hihi, comel kan? Kan? Kan?

Comel gila buat-buat lupa, tapi cuma comel for good purposes only. Langsung tak comel or cool bila buat-buat lupa dah ade makwe sebab tu masih menggatal dengan perempuan lain. Based on my own real life story, tsk tsk. Eh esok 5th of May, right? 6 bulan sudah takde pakwe =)

And sungguh comel buat-buat lupa birthday mummy and ultimate best friend sendiri, hihi. Their birthdate is on the same date, 1st of May, Hari Buruh and my parents' 17th anniversary, yeay! Let's sing the Happy Birthday song to them :D

Ada satu je perkara yang terlintas dalam kepala otak bila tengok gambar mummy ni. Teringat apa Dafi cakap dalam TVC Silkygirl ,hihi :D

Nur Nabihah, budak gonjeng langsung tak datang visit masa I sakit tapi tetap sayanggg!

Antara 2 makhluk kesayangan I share the same birthdate, comel kan? Sayang diorang sangat-sangat, tiap-tiap hari. And yes, kalau bijak pandai, meh lah teka berapa umur mummy I. Nak klu? Tengok gambar atas tu. Tak payah teka umur Bieha sebab dia baru 51 eh 15 :P

Dan semestinya takde hadiah birthday buat mereka sebab dompet lupa ada berapa duit yang tinggal. Diri sendiri pun tak topup dah lebih sebulan, ni semua salah dompet buat-buat lupa, konon comel lah tu, bwekk =P

Plain random

PAIN PAIN GO AWAY ==

4.5.10
SAYA BENCI SAKITTT!

Tahun ni jek dah macam-macam sakit. Dimulakan dengan sakit lutut, *awat taip sakit lutut rasa tua en? Okay lah, ACL reconstruction == then tetibe demam teruk lebih seminggu sampai cikgu suruh check darah takut ada sakit lain sebab sepanjang waktu sakit wajah sentiasa pucat lesi tidak bermaya. Dan sekarang sakit gigi lah pulak. Semalam dah cabut tapi darah masih belum beku lagi. Telan air liur masih rasa darah. Buka mulut pun bau darah. Diorang cakap I dah macam keturunan anak cucu cicit generasi moden terkini Raja bersiong, siot betul -_-

Oh by the way selain I rajin menaip panjang-panjang dah tak guna btw tetibe gitu, I nak bagitahu yang I rinduuu gilaaa dengan abang akak physio. Sampai terbawa-bawa dalam mimpi. Rindunya nak berborak dengan diorang. Rest of SAM cakap I sekarang nampak kurus sebab laparkan senyuman Abang Adzrul, tapi memang betul kot sebab rindu teramattt! Rindu Kak Shikin jugak! Rindu Kak Aya! Rindu Chew, Abang Shahril dan semuaaa!

And sebelum terlupa, congrats pada Kak Seha tersayang sebab dapat Asasi Undang-undang kat UiTM Kuantan. Ingatkan dapat kat Johor, bolehlah berjumpa eceh cewahh cewahh. Kak Myza kata konon nak jumpa, banyak lah =P Congrats jugak pada Bomba, Polis, PBSM and KRS sebab banyak dapat tempat dalam kawad. Tyra Syaz jahat, dia cakap KRS johan tahun ni sebab Epal tak masuk bhaha =P

Macam ada benda tertinggal en dalam post ni? Eh ada lah! Tungguuuuu! :)