Why I Like It Longer.

10.2.10

As I've told you before, my handphone is damn sick right now. Sejak clash, dia dah pandai meragam terformat sendiri lah, bluetooth rosak lah and etc. And I really need a new handphone! Jadi apabila Nuffnang menawarkan LG Chocolate BL40 kepada semua Nuffnangers melalui cara yang begitu senang iaitu publish sebuah entry mengenai 'Why I Like It Longer', apa yang perlu ditunggu lagi?!

Kenapa LG Chocolate BL40? It is longer, of course! 4 inci kau, skrin dia! Siap multi-touch apa kejadahnye lagi. And camera die 5.0 MP, berbanding my handphone yang cuma 2.0 MP je. Tau lah tak kaya =.= Ala, malas cakap panjang berputar belit lagi lah. Picture and video describe it :)



Why I like it longer? Sebab I pendek =.=' Purata kenaikan tinggi I cuma 2 cm sahaja setiap tahun. Okay, mengaku sekarang. Sejak tahun lepas tak naik-naik lagi dah.
Stay jek 145 cm, adoi. And now, my sister, Ani yang Darjah 6 tu, is way higher than me. Orang semua ejek dia panjang, tu okay lagi lah. Habis tu I ni, orang ejek pendek tau! Siapa boleh tahan kena ejek dari tadika sampai dah Form 3 pun tahun ni. You do the math, berapa tahun dah I kena ejek.


The only 'long' thing people remember about me is my name. Sangat-sangat annoying, tahu? Ingat lagi masa isi borang yang guna boxes untuk fill our own name tu, selalu sangat kotak tu tak cukup akibat nama terlalu panjang. Nur Musfirah Izzati binti Musiran, see, panjang kan? Dah lah panjang, susah nak sebut pulak tu. Jangan salahkan ibu mengandung =.=

Sekarang ni, anda tahu betapa I memerlukan phone ni? After all, it can cover my short physical and my super-long name. Selain Nuffnang, ada ke yang nak sedekahkan phone ni pada I? Nak tunggu I kumpul RM2199, sampai jiran depan rumah I bersalin lah impian tu tak tercapai kekal menjadi angan-angan. Ewah!


Among semua girlfriends I, orang akan ingat nama I je yang panjang. No other long thing. So, kalau lah I dapat LG Chocolate BL40 ni, probably lepas ni orang bukan je ingat nama I, tapi phone I yang panjang jugak. Amacam?



Nak tunggu jadi panjang macam model vogue ni? Mimpiiiii :P



Ohh, hoping to touch it. *Drools.
p/s:This is a scheduled entry. I'm freakin busy.

12 comments

  1. OMG! OMG!
    memori terimbas kembali.
    HAHA.

    ReplyDelete
  2. join jugak si pendek dengan nama panjang ni ya

    haha

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. ...traigo
    sangre
    de
    la
    tarde
    herida
    en
    la
    mano
    y
    una
    vela
    de
    mi
    corazón
    para
    invitarte
    y
    darte
    este
    alma
    que
    viene
    para
    compartir
    contigo
    tu
    bello
    blog
    con
    un
    ramillete
    de
    oro
    y
    claveles
    dentro...


    desde mis
    HORAS ROTAS
    Y AULA DE PAZ


    TE SIGO TU BLOG




    CON saludos de la luna al
    reflejarse en el mar de la
    poesía...


    AFECTUOSAMENTE


    ESPERO SEAN DE VUESTRO AGRADO EL POST POETIZADO DE CABALLO, LA CONQUISTA DE AMERICA CRISOL Y EL DE CREPUSCULO.

    José
    ramón...

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. mane n3 14 hb yg djnjikan 2 ?
    x baek mgkir janji !

    ReplyDelete
  8. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  10. zatyyyyyyy I MISSS YOUUUU ;(
    eh takdeah pendek sgt, dalam gambar nampak tinggi. salah tulis ke tinggi tu?

    ReplyDelete
  11. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete