Susah sangat ke nak faham?!

27.2.10

Assalamualaikum.

Since tajuk pun dah emo, jadi apa guna membazirkan perasaan emo ini di tempat lain, bukan? I senyap selama seminggu lebih sebab I was admitted to Hospital Pantai. I bukan suka-suka tak nak record lagu baru untuk next vid, tapi I sakit. Susah sangat ke nak faham, wahai Anon?! Yang peliknya, you comment kat entry yang I terangkan I sakit tu. Adoi, you nak suruh I guna bahasa apa pulak lepas ni?

I bukan tak suka anon, tapi kalau you nak jadi anon pun, bagi lah nama samaran. Untung-untung boleh ah I minat you diam-diam ke ape kan. Tapi I never lie to my reader, so far (kot?) I memang betol-betol sakit. Apa you nak I tunjuk result MRI I pada you ke apa? I baru keluar dari hospital 2 hari lepas. Baru Saturday ni I berdaya nak panaskan punggung dok blogwalking 800++ entries, tahu?!

And since you macam tak faham yang I ni sakit kan, meh la I bagitau apa sakit I sebenarnya. Mana tahu lepas ni you nak bank in duit for my physio kan. Before that, biar I bagitau yang act I tak suka pergi klinik, hospital, farmasi dan tempat-tempat yang lebih kurang macam tu lah. Maybe sebab I memang tak suka jadi doktor kot. Tak sukaaa! I lebih suka kalau I sakit, I buat cuti sendiri terus sembuh. Macam tu, baru I rasa I ni lebih kuat.

Jadi bila I dah cakap I was admitted to hospital, that means I bukan demam biasa ke apa. You ingat I ni banyak duit ke apa nak sesuka hati masuk hospital. Nasib baik masuk wad seminggu tu insurans cover. Kalau boleh, I tak nak pun masuk hospital but since my mom dah desak takut my condition becomes worse, I think it's okay kot.

Dan padah I ikut cakap mummy is, lutut kanan I kena operate Isnin lepas. Puas? Urat lutut kanan I tinggal lagi 1/3 nak putus. Kalau I lambat pergi hospital, memang sah ah putus. I pun sampai dah tak tau nak describe dengan word apa lagi pengalaman kat hospital hari tu. Sakit jangan cakap ah, tambah dengan sedih lagi kawan-kawan cuma 6 orang jek yang jenguk, aduhai.

I jugak tak terkejut bila tau dalam minggu ni, visitors tak sampai 60 orang pun. Well, I dah mungkir janji kan? Tapi, kalau ikut logik, sedangkan test pun I tak dapat amek, apa lagi nak record vid apa semua. Nanti kalau I dah record, I tunjuk sekali kaki I eh. Ke nak suruh I miming dengan pegang tongkat sakti I tu sekali?

And to Iman Mutiara, thanks. Act, FYI, I ni jenis yang on-off pakai tudung dalam pic. I takde niat nak mempersendakan agama Islam ke apa. Tapi I belum ready lagi nak cover semua. So far alhamdulillah, I tak pernah lagi keluar rumah pergi hangout ke jalan-jalan tak pakai tudung. Gambar I tak bertudung just for fun I letak kat Myspace, Facebook and sometimes here.

Regarding that Blogger profile pic matter yang I freehair pakai baby tee tu, that's my fav pic. I memang ada tergerak hati nak tukar jugak. Tapi baru-baru ni my laptop rosak. Kena format pulak tu so semua pictures hilang. Mana nak cari? Snap baru? Not in the mood. BTW, thanks for advising. At least, I tahu ada orang tak suka I tak pakai tudung kan.

Next entry lah I cerita pasal experience kat Hospital Pantai. Thanks, Kak Seha, Kak Ain, Kak Myza, Kak Ziqa, Kak Finaz and semua lah yang wish supaya cepat sembuh.

Love,
Zaty.

8 comments

  1. babe , u sakit ?
    sorry i tanya . act , mmg i tataw pe pun yg u sakit . srry sgt2.. patutlah before ni tguk blog u jarang update. i ingat u busy ke apa.

    papepown ,
    hope cepat sembuh taw. jgn lupa makan ubat !ingat tuh.

    ReplyDelete
  2. Sorrrryyy sorrry tak dapat visit.
    seriously ayah busy keje, tak pernah naik bas huh macammane nak visit. Sorrry :(

    So how are you ?
    Getting better ?

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. punca urat ko nak putus? ko atlit ek

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete