Gua pun ada perasaan jugak

Susah sangat ke nak faham?!

27.2.10
Assalamualaikum.

Since tajuk pun dah emo, jadi apa guna membazirkan perasaan emo ini di tempat lain, bukan? I senyap selama seminggu lebih sebab I was admitted to Hospital Pantai. I bukan suka-suka tak nak record lagu baru untuk next vid, tapi I sakit. Susah sangat ke nak faham, wahai Anon?! Yang peliknya, you comment kat entry yang I terangkan I sakit tu. Adoi, you nak suruh I guna bahasa apa pulak lepas ni?

I bukan tak suka anon, tapi kalau you nak jadi anon pun, bagi lah nama samaran. Untung-untung boleh ah I minat you diam-diam ke ape kan. Tapi I never lie to my reader, so far (kot?) I memang betol-betol sakit. Apa you nak I tunjuk result MRI I pada you ke apa? I baru keluar dari hospital 2 hari lepas. Baru Saturday ni I berdaya nak panaskan punggung dok blogwalking 800++ entries, tahu?!

And since you macam tak faham yang I ni sakit kan, meh la I bagitau apa sakit I sebenarnya. Mana tahu lepas ni you nak bank in duit for my physio kan. Before that, biar I bagitau yang act I tak suka pergi klinik, hospital, farmasi dan tempat-tempat yang lebih kurang macam tu lah. Maybe sebab I memang tak suka jadi doktor kot. Tak sukaaa! I lebih suka kalau I sakit, I buat cuti sendiri terus sembuh. Macam tu, baru I rasa I ni lebih kuat.

Jadi bila I dah cakap I was admitted to hospital, that means I bukan demam biasa ke apa. You ingat I ni banyak duit ke apa nak sesuka hati masuk hospital. Nasib baik masuk wad seminggu tu insurans cover. Kalau boleh, I tak nak pun masuk hospital but since my mom dah desak takut my condition becomes worse, I think it's okay kot.

Dan padah I ikut cakap mummy is, lutut kanan I kena operate Isnin lepas. Puas? Urat lutut kanan I tinggal lagi 1/3 nak putus. Kalau I lambat pergi hospital, memang sah ah putus. I pun sampai dah tak tau nak describe dengan word apa lagi pengalaman kat hospital hari tu. Sakit jangan cakap ah, tambah dengan sedih lagi kawan-kawan cuma 6 orang jek yang jenguk, aduhai.

I jugak tak terkejut bila tau dalam minggu ni, visitors tak sampai 60 orang pun. Well, I dah mungkir janji kan? Tapi, kalau ikut logik, sedangkan test pun I tak dapat amek, apa lagi nak record vid apa semua. Nanti kalau I dah record, I tunjuk sekali kaki I eh. Ke nak suruh I miming dengan pegang tongkat sakti I tu sekali?

And to Iman Mutiara, thanks. Act, FYI, I ni jenis yang on-off pakai tudung dalam pic. I takde niat nak mempersendakan agama Islam ke apa. Tapi I belum ready lagi nak cover semua. So far alhamdulillah, I tak pernah lagi keluar rumah pergi hangout ke jalan-jalan tak pakai tudung. Gambar I tak bertudung just for fun I letak kat Myspace, Facebook and sometimes here.

Regarding that Blogger profile pic matter yang I freehair pakai baby tee tu, that's my fav pic. I memang ada tergerak hati nak tukar jugak. Tapi baru-baru ni my laptop rosak. Kena format pulak tu so semua pictures hilang. Mana nak cari? Snap baru? Not in the mood. BTW, thanks for advising. At least, I tahu ada orang tak suka I tak pakai tudung kan.

Next entry lah I cerita pasal experience kat Hospital Pantai. Thanks, Kak Seha, Kak Ain, Kak Myza, Kak Ziqa, Kak Finaz and semua lah yang wish supaya cepat sembuh.

Love,
Zaty.
Plain random

Yeah, I know.

17.2.10
Ye, ye tahu. Dah mungkir janji kan. Sorry sangat. 14 hb diisi dengan visiting Miss BB's house and balik kampung. Well, 14 hb kan Hari Berkabung Sedunia. Takkan ah nak berjimba, meronggeng tak tentu pasal post video sewel tetibe? So, vid maybe akan ditunda to 20th or 21st. Tu pun kalau tak jadi masuk hospital.

Hospital? Yup, my right knee is getting worse. Nak bend sakit, nak straighten pun sakit. Apa lagi berjalan. Bersila pun dah tak boleh dah sekarang ni. So, I have a very strong excuse kan? I memang betul-betul sakit. BTW, 22nd ni dah ada test dah. Bila pulak nak study kalau asyik onl jek? Homework lagi ah bertimbun-timbun, wokk!

Tapi Alhamdulillah. Hari Berkabung Sedunia tak dimulakan dan diakhiri dengan air mata. Yeah, clap-clap. Semalam and hari ni, Encik Awak ada text. Hmm, he still remember me. Okay lah tu, kan. As long as he doesn't forget me even as a friend, I'm grateful enough :)

p/s:Mintak nyawa, mintak nyawa!
Contests dan kebarangkalian untuk menang

Why I Like It Longer.

10.2.10
As I've told you before, my handphone is damn sick right now. Sejak clash, dia dah pandai meragam terformat sendiri lah, bluetooth rosak lah and etc. And I really need a new handphone! Jadi apabila Nuffnang menawarkan LG Chocolate BL40 kepada semua Nuffnangers melalui cara yang begitu senang iaitu publish sebuah entry mengenai 'Why I Like It Longer', apa yang perlu ditunggu lagi?!

Kenapa LG Chocolate BL40? It is longer, of course! 4 inci kau, skrin dia! Siap multi-touch apa kejadahnye lagi. And camera die 5.0 MP, berbanding my handphone yang cuma 2.0 MP je. Tau lah tak kaya =.= Ala, malas cakap panjang berputar belit lagi lah. Picture and video describe it :)



Why I like it longer? Sebab I pendek =.=' Purata kenaikan tinggi I cuma 2 cm sahaja setiap tahun. Okay, mengaku sekarang. Sejak tahun lepas tak naik-naik lagi dah.
Stay jek 145 cm, adoi. And now, my sister, Ani yang Darjah 6 tu, is way higher than me. Orang semua ejek dia panjang, tu okay lagi lah. Habis tu I ni, orang ejek pendek tau! Siapa boleh tahan kena ejek dari tadika sampai dah Form 3 pun tahun ni. You do the math, berapa tahun dah I kena ejek.


The only 'long' thing people remember about me is my name. Sangat-sangat annoying, tahu? Ingat lagi masa isi borang yang guna boxes untuk fill our own name tu, selalu sangat kotak tu tak cukup akibat nama terlalu panjang. Nur Musfirah Izzati binti Musiran, see, panjang kan? Dah lah panjang, susah nak sebut pulak tu. Jangan salahkan ibu mengandung =.=

Sekarang ni, anda tahu betapa I memerlukan phone ni? After all, it can cover my short physical and my super-long name. Selain Nuffnang, ada ke yang nak sedekahkan phone ni pada I? Nak tunggu I kumpul RM2199, sampai jiran depan rumah I bersalin lah impian tu tak tercapai kekal menjadi angan-angan. Ewah!


Among semua girlfriends I, orang akan ingat nama I je yang panjang. No other long thing. So, kalau lah I dapat LG Chocolate BL40 ni, probably lepas ni orang bukan je ingat nama I, tapi phone I yang panjang jugak. Amacam?



Nak tunggu jadi panjang macam model vogue ni? Mimpiiiii :P



Ohh, hoping to touch it. *Drools.
p/s:This is a scheduled entry. I'm freakin busy.
Plain random

Stay still in your place.

7.2.10
Assalamualaikum.

This is a quick update. I will not publish any entry in this week, Insya-Allah. Tapi vid yang dijanjikan tetap akan ada 14 hb nanti. Starting this Monday, I will be freaking busy. Mana nak cari material for vid lagi, homeworks lagi. Demam pun belum surut lagi ni. Aduhai!

Thanks pada yang suruh take care, makan ubat and many other advices hari tu. I appreciate it :) And cakap pasal away ni, oh please don't worry. Blogwalking tetap akan ada. Nuff-clicking pun tak akan terbantut punya. Cuma nak cari idea untuk update, virus M jek berlebihan ;)

So far, my life is good enough. Tak ada banyak masalah sangat. Just wish me luck untuk test 22/2 nanti. Okay, chow!

Lots of love,
Zaty.
Plain random

Another Hello Hello!

2.2.10
It's already February and what have I done for my exam? I have failed 2 quizzes so far, and macam mana boleh jadi best student for last year semester? Adoi, apa lagi yang kurang ni? Boleh siapa-siapa tolong? Dah buntu sangat ni. Tinggal something 8 bulan jek lagi before exam (?!) Terus tak yakin boleh dapat 8A.

And today, absent. Demam semakin teruk and my knee has transformed into a jelly. Lutut dah longgar gila, boleh gerak ke tepi, ke atas, ke bawah, ke dalam and ke depan. Awesome 0.0 Semalam lepas balik sekolah, terus terbongkang tidur sampai pagi tadi. Ya Tuhan, kenapa sejak 2 menjak ni asyik sakit jek? Dah ah selalu sakit, kalau sakit tu mesti sakit yang kronik punya ah. Dugaan dugaan.

Oleh sebab sakit, banyak blog tak terjenguk dah. I'm sorry! And I'll redeem my mistakes by rewarding all of you with another home-made videos this 14th, okay. Tapi janganlah terus tak jenguk blog ni sampai 14 hb. I am not lying, and I'm very very sick right now. I'm so sorry, okay ;'(

p/s:Need someone to make me feel better.