Family which is sooo familiar -_-'

:(

16.12.10

I hate deaths. Especially of my loved ones. Al-Fatihah to my late grandmother, Tok Wan @ Zaharah Kasan. We'll always miss and love you. Thanks for being a good mother to my father, uncles and aunties. Rest in peace, WORLD'S BEST GRANDMOTHER :'(
Love KONONNYA

This is so not good.

14.12.10
Ahad lepas keluar dengan Encik Awak. Okay, tipu. Keluar dengan Encik Awak, Bib, Emy and Mizan. Keluar sama tak bermaksud date. Ya, baru gua faham sekarang kenapa.

Ada ke patut duduk dalam panggung sebelah-sebelah, makan kat Pizza Hut depan-depan tapi sepatah haram langsung tak bertegur. Demm, dua-dua malu dan sengal tahap gaban terencat, tahu.

Baidewei, Ahad lepas mungkin hari yang paling malang dalam hidup selain date ke laut tu. First, gua and Bib kena tinggal. Tunggu bas pukul 9:45, dapat bas pukul 10:30. Hape tak ke lama tu? Sikit punya lama sampaikan diorang boleh singgah Summit dulu. Lembap ==

Then, tak dapat tengok Aku Tak Bodoh. Diorang nak tengok Ngangkung. It was okay tapi terus jadi tak okay bila Shaheizy Sam langsung tak hengsem. LANGSUNG. Membazir duit gua bayar tiket dengan tersalah order popcorn and Pepsi saiz besar, demm!

Beza gila kot, menyesal bebenau.

Manusia perut kecik ni memang cenggini, ofc lah kan Pepsi tu tak habis. Bijak pulak tu, nak solat pergi masukkan Pepsi dalam bag. Keluar surau Pepsi tumpah dalam bag. Phone masuk air, rosak. Tak dapat contact Diyana nak jumpa sama, demm lagi! ==

Dengan penuh lemah longlainya langkah gua kerana phone dan dompet berisi DUIT ye anak-anak sudah ditangkap basah di dalam bag pinjam adik punya tanpa mintak izin, makanya gua hanya mengikut tanpa bantah keputusan diorang nak makan kat Pizza Hut. Ha, amek kau! Makan 5 orang kena charge RM60. Terus takde selera nak makan T_T Okay, mungkin control ayu depan Encik Awak, tu belakang cerita :P

Yeay, jom balik rumah! Ha'ah, rumah ke mana, kau ke mana. Terlepas bas pergi bus stand 3 kali. Sampai bus stand, for sure bas balik Medan dah takde. Gua diam lagi, tapi sempat habiskan duit beli komik Kenapa Apa Sayang and Lawak Hero Boy, hee :D Dan habiskan RM5 bayar tambang teksi. Pertama kali dalam hidup balik Medan naik teksi. Sangat bersempit-sempit dalam teksi, gua duduk antara Emy and Bib. Tak, tak duduk sebelah Encik Awak. Tapi Emy kena sound dengan Encik Awak duduk sebelah gua whaha. Tapi tak best kot sebab gua sorang tak dapat sandar, sape suruh kecik sangat =='

Nasib baik balik rumah tak kena ceramah dengan Ma and Abah. Kalau tak, mungkin gua dah terjun lombong sekarang ni. Dan sedang cuba untuk tak tidur sepanjang hari, got guitar lessons with Ayien tomorrow and Ani and Haziq's performance for Konsert Permata Seni on TV1 err ke TV2? Ntah, tugas aku cuma duduk depan TV diam-diam jek esok.

p/s: Where the hell my sense of humour goes?
Perasan kejap jadi artis

BANYAK TANYA BETUL, EH TAK, BANYAK TANYA SANGAT SALAH.

12.12.10
Tag from dearest Ilya yang gedik tetibe deactivate tapi sekarang dah active balik yeay!

Name : Zaty
Full Name : Nur Musfirah Izzati binti Musiran
Sibling (s) : 3.
Eye Colour : Orange haha black :P
Shoe Size : Kecik gila, saya pakai saiz 4 yang kadang-kadang longgar sebab tu terpaksa beli kasut saiz budak - 36 ==
Hair : Paras bahu kot (?)
Height : 145 cm, comel jek :)
What are you wearing right now : Green panda tee, dan kain baju kurung haha kantoi belum mandi.
Favourite number : 3
Favourite drink : Cool Blog!
Favourite breakfast : Saya tak makan breakfast, harap maklum.

***


Have you ever....

Broken a bone : Nope
Been in a police car : Too nice, hee :D
Fallen for a guy/girl in a short time : Yes
Swam in the ocean : Menggedik baring tepi laut then dibawa arus ombak dikira tak?
Fallen asleep in school : Favourite pastime! ^^Y
Broken someone's heart : Ntah, try tanya ex saya, kalau berani lah.
Cried when someone died : Yes
Sat by the phone all the night waiting for someone to call : Dulu, tunggu pakwe darjah 6 call guna phone rumah bhaha.
Saved e-mails : Yes
Been cheated on : Yes

***

What ?

You room look like : Got pink and white stripes, and a bed with hot pink sheet ==
What is right beside you : Paper
What is the last thing you ate : Nasi minyak kenduri pertunangan cousin :)

***

Ever had

Chicken pox : When I was 10.
Sore throat : Yes.
Stitches : Knee operation, which I freaking hate :(

***

Do you ..


Believe in love at the first sight ? : Yes
Like picnics ? : CHECK THIS OUT!

***

Who ,


Who did you last yell at? : Takde, ingat nak bertekak dengan adik-adik, they were off to Istana Budaya.
Who was the last person you danced with? : No one
Who last made you smile? : Zac Efron in 17 Again, aww.

***

Final Question

What are you listening to right now? : Bapak saya berdengkur ==
What did you do today? : Attend my cousin's engagement ceremony.
Are you the oldest? : Yes

***

Last person who..

You talked to on the phone ? : Mom
Made you cry? : Burke Ryan, in Love Happens, right before 17 Again.
You went to the mall with ? : Err esok dengan classmates.
Who cheered you up ? : Should I cheer up right now? It's 4 am for real!

***

Have you,

Been to Mexico ? : Nope.
Been to USA ? : Nope, someday, I hope.

***

What books are you reading right now? : Err FaceBOOK? OMG I haven't read any single book this holiday? Gotta study now for Form 4 syllabus!
Best feeling in the world? : Happy :)
Future kids name? : Nak tahu? Haha Audi Zarith and Adam Zamir, geli tak?
Do you sleep with a stuffed animal? : Kinda hate animal, except teddy bears :)
What's under your bed? : Kasihannya katil saya takde ruang bawah
Favourite sport (s) : I used to love tracks games, damn knee operation!
Favourite place : My room
Who do you really hate? : Should I tell ya?
Do you have a job? : Menternak lemak haha
What time is it now? : 4:25 am

p/s : with however long it took you to complete this post as " banyak tanya betul!" and tag 15 people.

Haha I'm way too RAJIN nak tag orang segala bagai ni tahu.
Plain random

ERHH!

9.12.10
Tak jadi pindah T_T
Plain random

Dilemma

6.12.10

Pilihan pertama. Tak nak MRSM, tak nak SBP. Nak yang ni jugak. Abah dengan ma dah setuju. Tapi boleh pulak dia cakap macam ni;

Tak pindah tak boleh ke?

dan terus rasa nak terjun lombong lah cenggini.
Love KONONNYA

Aww ♥

2.12.10
Hai semua, ingat saya lagi tak? Ye, saya yang emo semalam dalam entry ni;

Click bagi biar besar gajah.

Eh tapi saya dah okay dah lepas baca comments kat bawah ni;


Terima kasih, cik fatyn. Wham, terus tersedar sehh lepas baca comments dia.


Ha'ah, dah tersedar, kau buat apa? Aku buat dono lah eh tak, aku terima Encik Awak balik. Wah, annoying tak? Oh, dan aku follow blog cik fatyn haha wah lagi annoying-nya aku :P Oh dan ini juga;

Haha lagi annoying sehh.

Eh dah, aku nak buat tag dari Ateika. Happy birthday, babe! =D Hadiah untuk awak ialah tag ini whaha :P

1. Apa benda yang paling penting dalam hidup korang ?
Jemmi and Acer :D Benda kan? Bukan orang? Muehehe :P

2. Benda yang terakhir korang beli menggunakan duit korang sendiri ?
Topup, biasalah remaja ewah remaja lah sangat.

3. Dimanakah tempat korang ingin melangsungkan perkahwinan korang dan tema perkahwinan korang nanti ?
Kawen? 10 tahun lagi baru aku edit balik post ni aku bagitahu ye :P

4. Adakah korang sedang bercinta sekarang ?
Erk?

5. Berapa lama korang akan mencintai kekasih korang ?
Erk erk?

6. Dimana korang selalu berjumpa dengan kekasih korang ?
Erk erk erk? XD

7. Novel / buku / majalah yang terakhir korang beli ?
Yezz! Ahad lepas :D

8. Apakah nama penuh korang ?
Nur Musfirah Izzati binti Musiran.

9. Antara mak dan ayah korang, yang mana korang lebih mesra ?
Dua-dua, bergantung pada kedudukan kewangan haha :P

10. Namakan orang yang korang betul-betul nak jumpa dalam hidup korang ?
Erk erk erk erk haha.

11. Adakah korang basuh baju korang sendiri ?
Baju semua orang dalam rumah ni saya yang basuh tahu, siap sidai dan angkat sekali. Eh tak, saya uruskan. Sebab yang basuhkan makcik Toshiba :B

12. Dimanakah tempat yang korang betul-betul nak pergi ?
Kanada :D Sebab ada Niagara Falls! ^^

13. Pilih salah satu, peluk atau cium ?
Peluk, dah terbiasa buat. Eh dah terbiasa buat dengan kawan, cuba jangan fikir bukan-bukan whaha kau tengok aku syok sendiri ni.

14. Beritahu 3 benda tentang orang yang tag korang ?
Makwe Encik Praiseworthy Guardian, tepat-tepat 15 tahun hari ni dan sangat sangat baik hati :D

15. 5 benda yang korang sangat-sangat sayang dalam hidup korang ?
Ni bukan macam soalan nombor 1 tadi ke? :S

16. 3 lagu yang paling korang suka dan selalu dengar ?
Bust Your Windows - Jazmine Sullivan
Eh tu jek kot sebab tu ringtone untuk orang call saya haha.

17. Bila tarikh lahir korang dan kat mana korang sambut tahun lepas?
8 June 1995. Tahun lepas sambut dengan air mata tsk tsk.

18. 7 orang blogger yang korang nak tag ?
MALAS :D

19. Cerita sikit blogger pertama yang korang tag
-

Second tag from Scha :D

Put your music library on shuffle. For each question, press the next button to get your answer. You must write that song title as the answer to the question, no matter how silly it sounds! Most of the time they seem to work though, strangely enough. Ok, go! The answer to #20 is the Title of your note.

1.If someone says, “Is this okay?” you say
Confessions Of A Loner - Syeera Sanders

2. How would you describe yourself?
Aku Sakit - Wali Band

3. What do you like in a guy/girl?
Tanpa - 6ixth Sense

4. How do you feel today?
Bila Diri Disayangi - UK's

5. What is your life’s purpose?
Dekat Padamu - Yusri KRU

6. What's your motto?
Bintang 14 Hari - Wali Band

7. What do your friends think of you?
Egokah Aku - Wali Band

8. What do you think of your parents?
Baby - JB

9.What do you think about very often?
What Are You Waiting For - Mizz Nina feat. Colby O'Donis

10. What is 2 + 2?
Balasan Janji Palsumu - Leon

11. What do you think of your best friend(s)?
Ku Bukan Aku - Tilu

12. What do you think of the person you like?
Can't Be Tamed - Miley Cyrus

13. What is your life story?
These Streets - Yuna

14. What do you want to be when you grow up?
Lewat Semesta - Randy Pangalila

15. What do you think of when you see the person you like?
7 Things - Miley Cyrus

16. What will you dance to at your wedding?
Jika Kau Tiada - Erra & Yusri

17. What will they play at your funeral?
Dua Insan - Ezad Exist & Eva

18. What is your biggest fear?
Tercipta Untukku - Ungu

19. What is your biggest secret?
Kau Ilhamku - Man Bai

20. What will you post this as?
Dan Sebenarnya - Yuna
Gua pun ada perasaan jugak

1.12.10
Hai, awak. Saya tengah sedih ni. Jadi bye bye, blog :(

p/s: Saya sayang dia lah! Kenapa orang lain tak setuju? :(
Obsessions

Annoying

27.11.10
Kau rasa macam nak bunuh diri tak bila bapak kau cakap macam ni,

"Abah confirm nak beli C3. Jangan marah."

sambil kening-kening dan kenyit mata segala bagai?

Drools sampai dapat result PMR, demm!

Entry Singapore sambung lain kali sebab tengah sakit gigi, busy study untuk UKKM dan sedang struggle siapkan laporan Singapore. Ya, kena buat laporan. Amendenya nak enjoy, balik Malaysia pening kepala. Okay, bye.

P/S: Aku dah agak dah.
Events mahupun peristiwa yang sewaktu dengan saya

Makk, panjangnya entry kali ni siap ada gambar sehh!

22.11.10
Hi, Malaysian! Eceh berlagak lebih pulak nak panggil readers sendiri Malaysian, mentang-mentang baru balik Singapore. Oh ya, terima kasih pada yang dah doakan keselamatan perjalanan kami. Alhamdulillah, saya kini menulis entry ini di rumah saya dan bukannya di rumah sakit :)

Seperti yang korang dah notice (KOT?), saya takde semangat nak pergi lawatan ni. Makanya saya tak tidur sampai Singapore haha asal macam teruja pulak. Kumpul kat sekolah, 0315 hrs. Mandi haruslah 0215 hrs, dengan nak blow dry rambut lagi gedik punya perempuan dah tahu nak jalan jauh asal basuh rambut grr.

Rupanya sampai sekolah dah ramai manusia masuk bas, maka saya jadi panik dan nervous. Nervousness mendorong saya bercakap dan mengunyah tanpa henti dari mula-mula duduk sampai dah lepas sempadan Singapore - Malaysia. Serious langsung tak berhenti dan sangat hyperactive sehingga dah terhempaskan dua kamera bukan milik saya T_T

Suasueykemoning (baca : suasana di waktu pagi)

Jiran depan.

Wah, garangnya pakcik imigresen Woodlands. Ain kena tengking sebab terlupa letakkan sling bag dia, takuttt! Tapi memang kitorang macam jakun kot. Baru sampai imigresen Woodlands, Seha dah cakap, "We're oversea!" Dah lepas imigresen masa dalam bas tengah check phone tetibe keluar SingTel instead of MY MAXIS, budak belakang dah sibuk tanya, "Kalau kita call orang Malaysia, berapa kena charge ek?" Macam diri sendiri bukan warganegara Malaysia jek ==

Dan destinasi pertama kita, Marina Bay yaww! =D Kitorang stop kat The Fullerton Boat House dan mula lah mengexplore macam orang baru first time pergi luar negara. Okay, kami budak kampung pedalaman, memang haruslah perangai sebegitu. And this was my third time kot. First and second pergi Indon, dong!

The Fullerton Boat House :D

Marina Bay Sands.


Saya tak tahu apa yang Puan Norhayati cuba terangkan tapi beliau sungguh comel!

The Merlion, Marina Bay.

Kami! ^^

Seha, Arif and Nad, former tuition mates :)


Kami dan pelakon tambahan di belakang sana, Azhar :D

Then kitorang jalan depan sikit pergi Esplanade. Takde apa sangat kot sebab tak dapat masuk theater tsk tsk. Then masa tunggu coaster cikgu-cikgu penuh dan kami bersantai-santaian sambil merusuh kerana mogok lapar, tetibe saya rasa haus haha paham tak kaitannya? Dan saya gedik nak minum Coke dan Coke gedik nak masuk mulut saya maka Coke pun tersembur dan mengotorkan baju saya. Akhirnya saya tukar baju yang sepatutnya pakai waktu malam dan dapat sedondon dengan anak Ayah Aji yang handsome hehe :P


Lampu jalan yang saya rasa sangat unik sebab kat Malaysia macam takde. Correct me if I'm wrong.

Esplanade :D

Seriously terbaik, wokkk! Nak yang colour biru tu untuk Audi saya tapi Audi gitar lah pulak T_T

Sok-sok malu :P

Gents yang turut kami lawati haha.

Lokasi pengotoran baju oleh sang Coke durjana.

Kemudian, kami ke Chinatown, baby! :D Turun terus cari toilet dasar kawan baik syaiton == Dan dapat masuk free sebab abang jaga tandas tu takde change in cents hehe :P Lekit woh badan for sure kalau golek atas tepung mesti jadi semanis roti tisu whaha XD Keluar toilet, Nad gedik cari slippers. Penat gua speaking tapi beli kat tempat lain, sengal. Then beli souvenirs dengan budak lelaki yang mana turut memilihkan saya baju baru yang terus saya salin dalam bas lepas tu untuk terus kekal satu geng putih dengan semua :D

Chinatown Complex.

Slippers, S$5 sehh. Tapi Adhwa tak beli kat sini, dia pergi beli yang 3 kali ganda mahal ==

Eh asal panjang sangat cerita Singapore ni? Baik lah, bersambung di lain entry XD

p/s: Adakah saya ditakdirkan untuk bercakap panjang-panjang?
Gua pun ada perasaan jugak

Singapore

19.11.10
Yeah, I'm going to Singapore tapi satu hape persiapan pun tak buat lagi. Okay, anda tidak merasakan keberdebarannya? I'm going to Singapore this fcuking 3 am tapi satu hape persiapan pun tak buat lagi. Dah tu, apa lagi kau buat tercongok kat depan laptop? Cepat shut down!

Lepas maghrib tadi lah baru nak terhegeh-hegeh beli baju lah, perfume lah, jajan lah padahal dah berminggu-minggu cikgu buat taklimat Singapore ni. Alahaiii, malasnya Nur Musfirah Izzati. Maybe sebab takde semangat kot. Or maybe sebab semangat tu tak ikut sama pergi Singapore kot? Encik Awak, rinduuu!

Seriously, dua tahun lepas, masa nak pergi lawatan KL, berbulan-bulan aku get ready. Siap ada checklist segala bagai (haha aku masukkan Encik Awak dalam list tu sebab dia memang ikut pun :P). Memang seronok gila kot, dah lah dapat duduk satu baris dengan dia. Satu baris means saya betul-betul depan dia, jadi sila bayangkan betapa lebarnya senyuman saya semasa itu hehe :D

Dan masa kitorang alomost got hooked up bulan Jun lepas, dia dah janji nak study betul-betul supaya dapat tempat pergi Singapore. I mean, really grab the seat sebab cuma Top 40 something in trial je yang dapat pergi Singapore ni. Tapi kitorang just broke up mcm tu and there goes my ex cum almost boyfriend :(

Okay, I really need some sleep. GTG dan sila doakan bas yang saya naiki tak accident masuk gaung supaya saya dapat amek UKKM yang saya tak mohon tu. Cerita next entry, Insya-Allah :)

Tak nak pergi Singapore kalau Encik Awak tak ikut! *sambil hentak-hentak kaki dengan gaya mengada-ngada
Family which is sooo familiar -_-'

Remote Control

18.11.10
Remote control. Takde dia, takde lah TV err sort of lah kan. Kalau takde remote control dan kau memang pemalas nak angkat bontot duduk depan TV picit button tukar channel satu-satu, memang menahan jek lah tengok channel yang sama.

Sama lah jugak dengan teddy bear (aku tak tahu nak letak perumpamaaan apa lagi). Takde dia macam tak boleh tidur, ya, saya rujuk kes diri sendiri. Betul-betul mata nak lelap sekali terasa takde suami teddy bear untuk dipeluk, terus terjaga dan start merayau sekitar rumah cari teddy bear. Gila.

Tapi adik saya lain. Dia tak perlukan suami, mungkin, mahupun teddy bear untuk tidur lena. Dia hanya perlukan remote control. Setiap malam.

Lebih kurang cuma adik aku lawa sikit HAHA

Dan satu hari tu, dia terbawak remote control pergi sekolah agama akibat terlalu sayangkan remote control tu. Okay, tipu. Sebab kitorang berebutkan remote control tu. Sampai sekolah, member dia tanya, "Kau bawak handset ke?" Kalau aku, aku akan jawab, "Ha'ah, handset atok kau."
Family which is sooo familiar -_-'

MALU

12.11.10
Serious malu bila ada orang tanya "Adik kau dapat berapa A?" Sebab jawapan dia tak membanggakan.

Tapi gua bangga sebab Medan 14 orang dapat 5A, 6 orang dapat 4A. Time kitorang pun 10 orang jek. So bangga tu tetap ada, cuma pada adik dan anak orang lain. Bukan dengan adik sendiri.

Abah sedih, kecewa, marah, malu senang kata sume ada. Gembira je tak. Dan itu adalah sangat menakutkan saya kerana saya punya keputusan belum keluar lagi. Macam mana kalau keputusan saya pun sama tak semenggah? Maluuu!

Dan sebenarnya Ani dapat 3A 2B. B - Science and English. Dasar jawaaa -_-'
Family which is sooo familiar -_-'

What Have I Done.

10.11.10
What have I done bunyi macam berat gajah. Bunyi macam banyak buat dosa. Bunyi macam rasa bersalah tertumpahkan sos tiram dalam sambal istimewa Kak Sha (iklan Downy :P). Bunyi macam pelempang hinggap di pipi sebab tak start-start lagi apa nak cerita ni. Haha lama seh gua tak update. Makanya ini adalah entry menebus kesalahan dan dosa saya. So what have I done in a week?

1. Menyambut kepulangan laptop tercinta, dan dah TER-rosakkan balik haha mampos aku kalau abah tahu ni.
2. Menyambut Deepavali *nada serius.
3. Menyambut ulangtahun pertama saya single yeay! Hai, Encik Awak! *kenyit mata sikit haha
4. Habiskan game Mystery P.I : The Lottery Ticket :) A great accomplishment!
5. Hirup kuah laksa. Serious selama ni tak pernah hirup kuah laksa sebab sume tak sedap. Tapi laksa R&R Dengkil memang superb! Banyak duit and panjang umur nanti, nak amek makcik indon tukang masak tu jadi bibik haha.
6. Telan 3 bungkus Strepsils. Suara aku dengan suara Bandi Amuk lebih kurang je sebenarnya sekarang ni cuma aku pakai tudung jadi ada lah perbezaan sikit haha LOL.
7. Sunsilk datang sekolah dan saya sangat suka sebab dapat free sampling kit. Dan abang Alif Haikal tu handsome. Dan badan dia taff. Dan perut dia slim. Dan rambut dia lawa. Dan dia ada janggut goatee. Dan bontot dia mantap bhaha kantoi aku suka tengok bontot orang. Tak, aku suka tengok bontot orang hensem jek :P
8. Reject offer kali kedua bekas pakwe ajak couple balik. Tak, bukan Encik Awak sebab tu reject haha.
9. Selak tudung Adhwa tengok dia ada boobs ke tak and seriously sangat flat ==
10. Masih belum kemas rumah dan habiskan sidai baju alamak mak balik kursus esok!

Finally, an entry! Okay, bye.
Semua orang sambut Hari Tua

Tutorial Photoshop

3.11.10
Pertama sekali, muka aku ada macam muka manusia rajin ke nak buat tutorial segala bagai? Adik mintak tolong tunjuk kerja sekolah pun aku cakap nanti sampai diorang dah habis final exam. Makanya, bolehkah saya diklasifikasikan rajin?

Kedua, muka aku takkan muka korang pulak kan ada macam muka reti guna Photoshop ke? Selama ni letak gambar dalam blog pun takde letak tanda air (baca : watermark), ada hati perut nak guna Photoshop.

Ketiga, ini sebenarnya adalah entry birthday, kenapa tajuk boleh letak Tutorial Photoshop? HAHA sengal Zaty. Sebenarnya nak bagitahu, saya baru first time guna Ps semata-mata nak buat gambar bawah ni;

Buruk, ya, saya tahu dan saya rela jika gambar ini dikeji kerana saya boleh salahkan Ilya HAHA.

To Ilya;

Happy Birthday, babe! I'm sorry I takde hadiah untuk you. First, sebab tengah save bajet nak pergi Singapore and duit reunion. Second, bila masanya lah I nak bagi kan? Kalau lah muka I ni muka rajin nak pergi pejabat pos buat pos laju, memang mati terkejut lah bapak I jadi I putuskan untuk tetap malas kerana I sayangkan bapak I HAHA WTF apa kena mengena?! I'm looking forward to see you soon! Hope mak you bagi you keluar. Jangan risau sebab setakat ni sume orang yang keluar dengan I berjaya pulang ke rumah dengan jayanya, tanpa sebarang kecacatan fizikal. Kecacatan mental mungkin ada sebab I memang sengal orangnya HAHA. And kemaafan dipinta sebab kejadah lah sangat gambar I lagi besar kat atas tu HAHA redha je lah ye XD

Saya kenal makcik ni since zaman myspace lagi. Yahh, zaman tu myspace popular almaklum sume generasi rempit gituew =P Tapi I really love her, mungkin tak sebanyak sayang dia pada besfriends dia yang lain lah kan. Dia tukang penenang masa mula-mula clash dulu. Tukang komen entry blog saat blog popular HAHA gua redha, bhai blog gua makin mundur lately. Apa pun, ILY, Ilya ♥

Ilya's blog; HEY ,

p/s: Asal boleh ada 3 orang minat gua sekali gus? Mana nak pilih? T_T
Family which is sooo familiar -_-'

Perempuan

29.10.10
"Akak, bawak naik selendang pink bunga-bunga kau tu."

"Ma nak buat apa?"

"Nak pakai pergi kerja."

"Ma reti ke?"

"Kau lah ajar."

Sila percaya Nur Musfirah Izzati pergi bandar pakai baju kurung PINK. Buku-buku kat belakang ready to be recycled :)

Emak saya sebelum pergi kerja.

Perempuan rupanya aku == Oh ya, selendang tu beli masa preloved sale kat MODISH! Do visit! :D

p/s: Ain dapat pergi UKM jugak, at last :(
Events mahupun peristiwa yang sewaktu dengan saya

1 + 0 bukan tajuk novel seterusnya Hlovate selepas aA + bB

27.10.10
Terima kasih, Kak Seha kerana bertanyakan ke menanyakan pasal pertandingan memasak Sabtu lepas. Kalau tak tanya, kuasa lah sangat makhluk yang sedang menaip ini bercerita. Kitew maluew. Malu lah sebab dapat nombor satu! Ya, nombor satu tapi ada tambahan angka kosong kat belakang. Kalau kau belajar math walau sampai tadika pun umum kau tahu kitorang dapat tempat ke-10.

Mengapakah tewas eceh perkataan kalah seperti terlalu loser gitu. Entahlah, saya rasa mi goreng kitorang sedap, Chef Wan pun rasa sedap. Tapi oleh sebab yang jadi juri Chef Two dan Chef Three, makanya jadi tak sedap kot (?)

Kau tengok betapa menggodanya mi goreng kitorang tetapi mengapa tewas jua?!

Yang tukang masak tu sorang jek tapi yang lain menyibuk sebagai bukti kerjasama konon nak markah simpati juri tapi kecundang jua.

Candid dan tidak dapat diselamatkan.

Ahli kumpulan Dewi Melayu. Kasihan chef kita terlindung daripada tiupan angin camwhore yang melanda.

Yang menang. Ah tak aci kenapa tak bagitahu boleh bodek cikgu dengan sediakan sate, naget dan air tembikai? Kalau tahu, mesti menang jugak okay berdosa mengeluh. BTW, tahniah Bie!

Kau tengok tu diorang siap cover gitu konon nak mencegah daripada bakteria hinggap lalu membuat sarang dan mengurangkan keenakan malahan membuatkan juri cirit birit selepas itu.

Bib mempertikaikan kekalahan kami dengan meluahkan isi hati kepada Taruna.

Eh cikgu kegemaran nombor dua! Hai, Cikgu Azhar! ♥

Ingatkan lepas pertandingan memasak ni nak berubah terus rajin masuk dapur. Tapi terima kasih kekalahan kerana memberi saya sumber alasan malas tolong mak masak selain daripada kupas bawang dan ikan bilis sahaja whaha *mood berharap mak mertua takkan baca ini.

p/s: Tuhan, jauhkan aku dari cinta terhadap makhlukmu yang bernama lelaki.

p/s/s: Sedang tekun menghadap aA +bB karya Hlovate :)
Pictures and videos

Kerana Cinta

22.10.10


Lu org nak dating weekend ni kan? Ingat-ingat sikit mak bapak. Jangan kerana daTING, ada pulak yang bunTING. Ciao!

p/s: Esok ada pertandingan memasak. Aku masak? ==
Love KONONNYA

Lewat, maafkan saya.

19.10.10
Due to fever, entry ini lambat ditulis. Waa rasa macam baru jek sihat dan meneroka SO Sabtu lepas, mengapa sakit lagi? Terima kasih, bapak. Ya, bapak lah pembawa virus ini tapi dia lagi best sebab kena tahan kat hospital 3 hari dan dapat bronchitis sebagai pakej pelengkap T_T

Birthday girl.

Semalam, 18th Oct, birthday Ain, yeay! Tapi minah ni gedik, malas datang sekolah nak jugak rasa ponteng sekolah tu best ke tidak, makanya no celebration. Minah yang tulis entry ni pulak, lupa beli hadiah padahal kat SO dari pukul 12 sampai 5 lebih. Apa kau buat, perempuan selain karok, tengok wayang dan jatuh cinta?! Eh jatuh cinta? *wink

Dan, oleh sebab bukan oleh kerana, lihat, pesanan Cikgu Ruzina setiap kali ujian tatabahasa sudah melekat di memori kepala hotak saya, sila bangga, cikgu -.- Eh where was I? Oh ya, since surat offer UKM tu Cikgu Shahrizad lambat sampaikan selama 5 days ++, Ain pulak jenis yang malas merayu, so kira offer tu kira decline mcm tu jek.

Jadi untuk mengekalkan kemesraan dan kerapatan dan kekimiaan (baca : chemistry) yang ada antara kami, semuanya terpulang pada keputusan SBP kami. Kalau dapat sama lagi masa Form 1 dulu kat TIGS dan sama-sama berganding bahu berhijrah ke Seri Medan, pergi kot. Kalau dapat lain-lain, jawabnya tak pergi lah ye.

Gedik bukan kami? Sungguh ==

p/s: Saya dah pandai jatuh cinta sekarang. *blush
Berangan itu perlu

A Letter To My Kid(s) I

15.10.10
Hey daughter / son, (I prefer girl, so she'll end up like me tulis surat buat anak sebegini bhaha :P)

Mummy's here! Please read this with your heart, I want you to know what I want best for you. I hope after 9 months I carry you in my big tummy, I can see you. I wanna hold your little tiny fingers, I wanna give you lotsa kisses, I wanna feel what your granny felt back to the day I was born.

I want to take a good care of you. You'll feel the love from your mummy, in case mummy tak meroyan lah kan haha :P I wanna enrol you in music classes, ballet, taekwondo, foreign language classes or maybe cooking? So you'll be a good child for me and Papa. So you'll grow up as a bright kid. I want everyone to respect you.

In case you're cengeng like me, nope, you'll not be pampered. I don't want my baby turns to a spoilt brat. If you wanna cry, go and sit at the corner. No one will bother you. Then you'll realize you can't get everything that you want. I want you to be independent. You must learn how to survive life, if mummy and Papa have to leave you.

My baby, you'll be as strong, determined and courageous as me. You'll be a loyal and caring lover just like Papa. We'll make sure that you will be raised up, perfectly.

Will write to you again.

XOXO,
Mummy.

p/s: Absent, again. Thanks, food poisoning.
Events mahupun peristiwa yang sewaktu dengan saya

IDK

14.10.10
Jangan pelik, hari ni saya tak sekolah :P Faham-faham lah hari ni 14 hari bulan ye :D

Semalam, Cikgu Shahrizad bagi surat offer UKM pada Ain. Yeah, Ain layak pergi camp kat UKM tu and if she survived, next year she'll study at Akademi Permata Pintar. She'll be gone, for real. Yea, I cried. IDK why, whether I'm too happy for her, jealous sebab tak dapat sama or sad because she is leaving. Mana tak sedih, kat sana tak boleh bawak phone, and the camp lebih kurang a month. Gila?! Kalau dapat masuk Akademi tu, arhh, lagi lahhh!

Rapat. Sangat.

Macam lengan dan ketiak.

Due to family probs, kawan kesayangan yang seterusnya cewah tak nak bagitahu nombor berapa takut kecik hati haktuih, Dada' is gonna move to Muar at the end of this year. Alaaa, lepas ni saya nak tiru kerja siapa lagi? Nak pergi pasar dengan siapa lagi? Nak gossip dengan siapa lagi? Cakap dengan siapaaa kalau bukan Dada'? Ye, saya nangis lagi T_T

Menunjukkan lokasi rumah barunya.

So, these girls are moving out. As for me, we'll see. Saya mohon SBP, MRSM dan SMT. It might be weird as I wish I will be accepted for SMT. SMT Perdagangan JB, wait for me! Okay, stop all the dramas. Instead of tears, we shared fun. We chose Truth Or Dare masa free time lepas game bola baling semalam, ye lah game apa lagi yang enjoy, kan selain dapat korek rahsia orang muehehe *gelak jahat sejahat Mojo Jojo PPG.

IDK why I wrote this, maybe I just wanna tell you how much fun we can have instead of sadness, even I wanna cry my heart out! :(

p/s: We won the futsal championship, Go Efisien Go! ^^
Gua pun ada perasaan jugak

Kesayangan. Yang. Tua.

13.10.10
Tak, tak nak cerita pasal PMR mahupun pasca-PMR. Sebab biasa lah en, cerita lepas PMR. Online, tidur, makan, tv, texting dan begitu sahaja lah masa seorang Zaty dihabiskan tanpa rasa sesal. Pergi sekolah, masuk musolla, cikgu potpet, saya pun potpet, semua potpet dan balik. Oh, lupa. Dan tidur semasa cikgu potpet, dan makan semasa cikgu potpet. NIKMATNYA HIDUP.

F*ck, kan dah huraikan cerita pasal pasca-PMR sampai satu perenggan. Okay straighght eh straight malas tekan backspace, to the point. Kerajinan menaip pada hari ini didorong oleh dorongan teman dan keluarga. Okay, tipu bila masa mak bapak aku tahu aku ada blog kan. Nak cakap pasal ini sebenarnya;

Semakin hari semakin lawa.

Yang pakai tudung pink haha.

Yang belah kanan tu makwe saya, nama dia Sera. Nama penuh, censored sebab dia takut ada orang jampi dia jatuh hati pada orang tersebut. Budak ini sebenarnya semakin hari semakin tua, sejak dia lahir. Tu sume orang tahu en, Zaty sengal. Baiklah, ucapan gedik seperti biasa;

Happy 15th Birthday, sayang! Jaga diri baik-baik, jaga hati dan jaga persahabatan antara SAM, okay. Ah, sh*t! Aku kelu. Mungkin sebab kau bukan lagi makwe aku. Ya, mungkin. Okay, saya tak gedik.

Baiklah, blog saya buruk. Siapa-siapa tolong editkan bagi lawa sikit, boleh? Mintak nyawa dan mintak tolong! Mintak nyawa sebab lelaki yang saya sedang cuba kenali dah pergi. Orang dah berpunya, tak baik diganggu. Akhirnya, saya sedih lagi. Sebab tu banyak mencarut. Patutnya berzikir T_T

p/s: Nak buat video miming lagi!
Events mahupun peristiwa yang sewaktu dengan saya

Hey hey!

10.10.10
Okay, I'm finally here! First week of exam, survived. Makkk esok je tinggal Maths and KH. I'll get As, Insya-Allah. Yes, I'm fine, very fine. Kepala saya belum putus wayar lagi eventho paper Science 2 macam tak nak susah lagi kan. Nyesal gilaaa vavi tak study hard masa tu. Apa guna nyesal sekarang, bukan boleh resit paper tu, waaaa! T_T

Okay, my life is getting more stable now. Lepas habis PMR ni haruslah banyak hari harus Nur Musfirah Izzati fly sekolah en, begitu juga dengan Encik Awak. So, we'll not see each other. It's great actually so takyah lah nak menghadap muka dia sambil menyumpah seranah dalam hati kemudian lari pergi tandas rasa macam nak marah and nangis bengap sape suruh masuk rumah setan. Lepas ni saya akan lari masuk surau pulak -_-

Okay eh mengapa setiap perenggan harus ada perkataan okay sebagai pembuka kata? Okay, kan dah mula balik so silly me. Baiklah, saya sedang dalam proses mengenali hati budi seseorang sekarang ini cewahh macam komen artis -artis gitu. Saya serius, sungguh serius seperti lirik soundtrack Wonderpets; INI SERIUS! Idk whether this could work or not tapi saya nak lepaskan PMR dahulu.

Okay (lagi), two more subjects! Pray for me yaww!

p/s: Entri-entri sebelum ini, tu puisi saya buat sendiri. Kemaafan dipinta kalau tak sedap hehe.
I write trash

Sepi

4.10.10
Malam kubermimpi
Aku duduk di tepi tasik
Memetik gitar melagu puisi sepi

Cerita mimpi itu lagi
Aku sepi, sepi sekali
Merindu kucupan darimu
Menunggu pelukan eratmu
Menanti kehangatan asmara tika bersamamu
Sepi

Dan hari-hari terus berlalu
Masih lagi sepi, sepi sekali
Mimpi itu bercerita
Kau sudah pergi
Cukup jauh, jauh sekali

Aku lantas tersedar
Menoleh ke sisiku
Itu bukan mimpi
Kau benar-benar pergi
Dan hidupku kini
Masih dan terus diselubungi sepi.

p/s: Doakan kejayaan saya dalam PMR 5 - 11 Oktober ni! Thanks, y'all! Love ya!

Penanggung sepi,
Zaty.
I write trash

Cinta Sejati

2.10.10
Percayakah kau pada cinta sejati?
Pernahkah kau merasa hadirnya?
Tahukah kau apa erti cinta?

Mendapatkannya penuh kesabaran
Kau kan ditimpa pelbagai halangan
Diselangi kesukaran dan ketidaksanggupan
Bisakah hatinya kau tawan?

Dapatkah kalian bertahan?
Terlaksanakah segala ujian?
Apa kau rasa erti cinta dengannya?

Bosankah dengan karenahnya?
Pilihanmu tinggal dua
Curang atau tetap setia?
Hati siapa kan terluka akhirnya?

Jangan kau berakhir sebelum bermula
Erti cinta takkan kau tahu
Bahagia dan gembira takkan kau rasa

Maka wahai pencari cinta
Percayakah kau pada cinta sejati?

Masih mencari cinta,
Zaty.
I write trash

Sudut

30.9.10
Di suatu sudut yang terpencil
dalam lubuk sukma yang terdalam
ada suatu rasa rindu
yang tak bisa dinafikan
walau aku cuba melupakan
kau sentiasa muncul di kotak fikiran.

Di suatu sudut kamar kecil
aku menikus membatu diri
duduk keseorangan menangisi sepi
tidak bersuara ketandusan kata
diam mulutku, mati hatiku
tiada berteman dirimu lagi.

Di suatu sudut dunia tak berpenghujung
saat rindu sayangku masih menggunung
aku percaya pada takdir
yang pernah menyatukan kita
kau dan aku adalah cinta
pasti nanti kembali bersama.

Yours truly
Zaty.
I write trash

Kemalangan Hati

28.9.10
Apabila
fitnah bertembung dengan kebenaran
curang merempuh kesetiaan
kejujuran dilanggar sang dusta
sekeping hati menjadi mangsa.

Hati mana tak cedera
hati mana tak patah
hati mana tak hancur
bila dulu pencuri hati
sekarang pemusnah bahagia?

Perasaan terhiris
jiwa tergilis
melihat hati terlantar sakit
menanti bakal penyembuh derita.

Yours truly,
Zaty.
Gua pun ada perasaan jugak

Hai.

24.9.10
HAI.

I WISH IZRAIL WILL COME TO ME.

BYE.


p/s: Indeed a desperado.
Gua pun ada perasaan jugak

Stupidos.

18.9.10
I must admit I'm stupid. Indeed, a total stupid for everything that I've ever done. I was so stupid changing from TIGS to Medan. I was so stupid I fell for Encik Awak. I was so stupid expressing my true feelings to him. I was so stupid accepting him as my boyfriend. I was so stupid accepting him again after our first break up. I was so stupid for giving him another chance, third chance actually, for being my boyfriend. I was so stupid for believing in him, a real jerk. I was so stupid I can't hate him or even forget him. I was so stupid I loved him. Until now.
Events mahupun peristiwa yang sewaktu dengan saya

Hukuman

14.9.10
Hai semua.

Terima kasih sebab tak join contest saya. Duit raya saya hanya untuk saya :) Sebagai balasan, terima lah gambarzzz yang berat nak loading ni untuk tatapan semua muahaha *gelak jahat.

Johor.



Afiq comel sebab lepas habis minum mesti buat 'brrr!' :D

Ini best sebab sedondon. Ye, inilah cikgu Mislina Misran anda :D

Pahang.

Haha candid.

INI COMEL WOO! *drools.

3Efs Eid Convoy.

COMEL! Mungkin lebih tanpa jerawat di atas hidung -_-

Eyka buat tarian Waka Waka namanya :P

Calon model iklan Axe Effect ^^

Posing maut dari Teacher Radziah, rumah cikgu pertama dan terakhir yang kitorang pergi -_-

More on: facebook